11 Σεπτεμβρίου 2018

Η χώρα της… ανωμαλίας προελαύνει, παρά φύση συμμαχίες και η εξουσία

Οι πολλοί παρακολουθούν ενεοί τις εξελίξεις στη χώρα μας. Τίποτα δεν δείχνει να βγάζει νόημα. Τα πάντα έχουν ανατραπεί. Όσοι μεγάλωσαν με την ελληνική Αριστερά να καταγγέλλει τη Δεξιά ως «δεκανίκια» στην πιο… light έκδοση και ως «λακέδες-πράκτορες των Γιάνκηδων», είναι φυσικό να χρειάζονται πλέον ψυχολόγο (σε πρώτη φάση, διότι πολλοί πέρασαν στον ψυχίατρο ήδη).

Τι να τους εξηγήσεις και τι να τους πεις; Αφού τίποτα από όσα βιώνουν δεν τους «κολλάει» λογικά με όσα έμαθαν να αναλύουν τον κόσμο. Αν έχεις μάλιστα ζήσει τόσα χρόνια ώστε να θυμάσαι εμπειρίες ζωής από τη δεκαετία του 1980, τότε πας απευθείας στον ψυχίατρο.

Κάτι τσίρκουλα, χαχανούληδες (σ.σ. από τα στρουμφάκια) του κρατικού τηλεοπτικού μονοπωλίου να μιλάνε για το κυβερνών κόμμα και τις «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις», οι οποίες μεσουράνησαν δίνοντας συνεχώς διαπιστευτήρια αντιαμερικανισμού, ενώ σήμερα κυβερνούν αμφότεροι (δημοκρατικές δυνάμεις και τσίρκουλα), σε κάνουν να αναρωτιέσαι εάν ζεις σε εικονική πραγματικότητα.

Όλα βέβαια σε αυτή τη ζωή έχουν εξήγηση. Ως συνήθως ανώμαλοι δεν είναι όμως οι έξω, αλλά οι μέσα. Οι μάγκες είναι out there που αντελήφθησαν την ανωμαλία και την… ψυχεδελική φύση των μέσα. Διέκριναν ότι ο αντιαμερικανισμός κάποιων όσο σφοδρός και να φαινόταν, κατά βάθος ήταν γιαλαντζί, πιο πολύ και από τα ντολμαδάκια.

Από τη στιγμή όμως που ήλεγχαν το πεζοδρόμιο και μπορούσαν να τα κάνουν όλα «πουτάνα», ενώ η αντιαμερικανική ρητορική δέσμευε σε σημαντικό βαθμό και την πολιτική πράξη με αποτέλεσμα για να εκλεγείς να πρέπει μονίμως να ισορροπείς μεταξύ της πραγματικότητας (σ.σ. όσο βλαμμένος και ιδεοληπτικός και να ήσουν κάτι «έπιανες» όταν ανέβαινες στην καρέκλα) και της πείνας του «ποιμνίου» για το μυρωδάτο χόρτο με το οποίο τους τάιζαν τα κόμματα – πατερούληδες.

Ποιος ξεχνά την «περιπέτεια» των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα που όλο τις διώχναμε και μόλις έφυγαν μόνες τους κλαίγαμε διότι αποχαιρετίσαμε το δολάριο… ποιος ξεχνάει το βρωμόξυλο στους δρόμους τις νύχτες μεταξύ των αφισοκολλητών των κομμάτων! Ποιος ξεχνά τα «χρωματιστά» καφενεία και το μίσος.

Γιατί τα αναφέρουμε αυτά; Διότι αυτό τον διχασμό πήγαν να αναβιώσουν οι της ιδεοληπτικής Αριστεράς εκεί παλιά τη δεκαετία του 1990. Από εκεί ξεκίνησαν τη θριαμβευτική πορεία καβάλα πάνω στις αυταπάτες και βάδιζαν δηλητηριάζοντας την ελληνική κοινωνία με εξελιγμένα παρανοϊκά δήθεν ιδεολογικά σχήματα, ενώ προέλαυναν κανονικά οδηγώντας τη χώρα προς τον γκρεμό.

Ναι, δεν αστειευόμαστε καθόλου. Το «εμείς δεν κυβερνήσαμε» είναι το πιο παραπλανητικό και άθλιο σύνθημα. Διότι μπορεί να μην κυβέρνησαν, όμως φρόντιζαν να χαλάνε τον κόσμο όποτε η μειοψηφία των στοιχειωδώς μυαλωμένων και ανησυχούντων για την πορεία της χώρας από την πλευρά των πεφωτισμένων (σ.σ. βεβαίως-βεβαίως) κομμάτων εξουσίας της Μεταπολίτευσης, έκρουαν το καμπανάκι του κινδύνου και προσπαθούσαν να πατήσουν φρένο.

Μας φταίνε λοιπόν για όλα οι Αμερικανοί; Αυτοί τα συμφέροντά τους εξυπηρετούν και το κάνουν με τους όρους που βρίσκουν σε κάθε χώρα ξεχωριστά. Εμείς βάζουμε τους κανόνες του παιχνιδιού. Αν θες να προωθήσεις τα συμφέροντά σου… στο Αφγανιστάν, δεν θα πας βρίζοντας το Ισλάμ και τον «ιερό πόλεμο».

Άρα τι είδαν οι φίλοι μας οι «Γιάνκηδες»; Το πρώτο είναι ότι αυτή τη συμπαθή τάξη ημιπαραφρόνων της ελληνική πολιτικής ζούγκλας δεν μπορεί να την «ντριπλάρει» και πως θα τη βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους. Άρα, έπρεπε να περάσει στη στρατηγική της… έμμεσης προσέγγισης.

Είχαν παραδοσιακά – και έχουν, μη δουλευόμαστε – πολύ κόσμο στα Εξάρχεια. Όσοι διάβασαν εκείνο το βιβλίο της όμορφης Βάλερι Πλέιμ που γύριζε στα μπαράκια των Εξαρχείων και έκανε… γνωριμίες, πολύ το απόλαυσαν. Πράκτορας της CIA η κυρία με πολυσχιδή δράση στην Αθήνα και όχι μόνο. Έγινε γνωστή ίσως για τους λάθος λόγους. Αν δεν είχαν στραβώσει τα πράγματα ίσως και να βρισκόταν στην κορυφή της ηγεσίας της… εταιρίας.

Αυτά δεν έχουν σημασία για το παρόν σημείωμα. Το συμπέρασμα όμως έχει. Ότι οι Αμερικανοί τους σπούδασαν καλά τους λεβέντες εκείνους και τους κατανόησαν σε βάθος. Κατάλαβαν ότι βέλτιστη λύση για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους στην περιοχή θα ήταν να τους εμπλέξουν… με την πραγματικότητα. Εκεί μέσα αποδομούνται όλοι και όλα…

Ανακαλύφθηκαν «σημεία επαφής»! Με διαφορετικά κίνητρα βέβαια, αλλά η «κοινωνία των πολιτών» και οι περιώνυμες μη κυβερνητικές οργανώσεις ΜΚΟ τους ένωσαν. Οι Αριστεροί στην Ελλάδα έβλεπαν τα πάντα… ανθρωπιστικά και οι υπόλοιποι γεωπολιτικά. Συναντήθηκαν όμως και αυτό είχε σημασία.

Μπορεί να πήρε χρόνο, όμως σιγά σιγά η σχέση προχώρησε. Σταδιακά η «βαθιά» Ουάσιγκτον ανακάλυψε ότι ίσως δεν θα ήταν και τόσο κακή επιλογή τα κακά παιδιά που πετούσαν μολότοφ και τα έβλεπαν όλα ως «αγώνα κατά του συστήματος και του κατεστημένου».

Αν βρίσκονταν με την «κουτάλα» της εξουσίας στα χέρια θα μπορούσαν να κάνουν την έκπληξη. Αν αυτό πετύχαινε, δεν θα μπορούσε κανείς να μιλήσει, τουλάχιστον για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, που θα επαρκούσε για πολλά. Μας θυμίζει τίποτα;

Στην αρχή τα… αγνά καλόπαιδα θα νόμιζαν ότι τους δικαίωσε η Ιστορία και πως θα φέρουν την επανάσταση. Όταν θα προσγειώνονταν στην πραγματικότητα, τη δουλειά θα την έκανε… η ιδιοτελής ανθρώπινη φύση. Μία από τα ίδια δηλαδή, με τη διαφορά ότι το πεζοδρόμιο θα ήταν ήσυχο και οι «υποθέσεις» θα προωθούνταν.

Κάπως έτσι γράφτηκε η Ιστορία των δυο τελευταίων δεκαετιών της χώρας. Η χώρα κατέβαλλε το κόστος που της αναλογούσε εξαιτίας του κακού της του κεφαλιού και θα συνεχίσει. Αν πάει κανείς να λοξοδρομήσει, θα αναλάβουν δράση «οι αγορές» και θα ευθυγραμμιστούμε πάλι.

Ας μην παριστάνουμε όμως ότι δεν κατανοούμε τι έχει συμβεί. Στο πλαίσιο αυτό, εντυπωσιακό είναι το κεντρικό άρθρο της σημερινής ΕΣΤΙΑΣ με τίτλο “Αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια δέχεται η κυβέρνησις ΣΥΡΙΖΑ”. Αξίζει να το διαβάσει κανείς έχοντας κατά νου όσα γράφτηκαν στο σχόλιο αυτό, αν και άνω σε αυτό μπορεί να χτιστεί άλλη μια αυταπάτη, καθώς… οι κυνικοί θα βρίσκονται πάντα ένα βήμα μπροστά.

πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.