23 Σεπτεμβρίου 2018

Μαθήματα Ιστορίας της Μακεδονίας από τον Διδάκτωρα Νεότερης Ιστορίας Χαράλαμπο Μηνάογλου

Αποτέλεσμα εικόνας για ιστορικοί χάρτες της μακεδονίας
Μαθήματα Ιστορίας της Μακεδονίας
Η Μακεδονία (1204 - 2018)

Ακαδημαϊκό Έτος: 2018 - 2019

Διδάσκων: Χαράλαμπος Μηνάογλου, Διδάκτωρ Νεότερης Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Τα μαθήματα θα αφορούν στην Ιστορία της Μακεδονίας, αλλά και του ανθελληνικού Μακεδονικού ζητήματος, το οποίο με διάφορες μορφές που έλαβε μέσα στον χρόνο πρωτοεμφανίζεται ήδη από τον 17ο αιώνα. Ιδιαίτερα θα εξεταστούν οι ξένες κυριαρχίες πάνω στην Μακεδονία με κυριότερη την τουρκική, καθώς και η επίδραση που άσκησαν αυτές πάνω στον ελληνικό πληθυσμό της περιοχής, ώστε να γίνει κατανοητή η πολύ πρόσφατη γένεση του σλαβικού εθνικισμού των Σκοπιανών, οι οποίοι μέσα από διαφορετικά κανάλια προπαγάνδας έφτασαν να πιστεύουν ότι είναι απόγονοι του Μ. Αλεξάνδρου. Οι δυσμενείς εξελίξεις στο Μακεδονικό τρέχουν και μόνο ο πολίτης που γνωρίζει, μπορεί να τις προλάβει.

Τα μαθήματα απευθύνονται όχι μόνο σε φοιτητές και πτυχιούχους, αλλά και σε κάθε έναν που ενδιαφέρεται για την ελληνική ιστορία. 

Στους συμμετέχοντες θα χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.

ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΤΡΑΧΩΝΩΝ 

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται από Οκτώβρη μέχρι Μάιο, κάθε Τετάρτη 19.00 - 20.30 στον Ιερό Ναό. 
Έναρξη: 3 Οκτωβρίου 2018

Εγγραφές γίνονται καθημερινά στο γραφείο του Ναού, 50 μέτρα από τον σταθμό Αλίμου του Μετρό (πληροφορίες στο τηλ. 2109912258 και στην ηλ. Διεύθυνση zoodohospege@gmail.com). 

ΣΤΟΝ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΟΔΗΓΗΤΡΙΑΣ ΛΟΦΟΥ ΒΩΚΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Τά σεμινάρια θά πραγματοποιοῦνται ἀπό Ὀκτώβριο μέχρι Μάιο, κάθε Δευτέρα 19.00 - 20.30 στόν Ἱερό Ναό. 
Ἔναρξη: 1 Οκτωβρίου 2018

Ἐγγραφές γίνονται καθημερινά στό γραφεῖο τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ (πληροφορίες στό τηλ. 210 4914034 / 6983910533 καί στήν ἠλεκτρονική διεύθυνση paggelos7@gmail.com)Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.