1 Σεπτεμβρίου 2018

Ναι, μόνο οι εκλογές τώρα μπορούν να δώσουν κάποιαν ελπίδα

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Ομολογώ ότι είμαι πραγματικά και ουσιαστικά προβληματισμένος μετά τον ανασχηματισμό που έκανε ο πρωθυπουργός. Κυρίως γιατί αν και ουδέποτε υποστήριξα τον Σύριζα και τον Αλέξη Τσίπρα, ούτε φυσικά τις επιλογές και τις αποφάσεις του, αγαπώ τη χώρα μου, ζω και δραστηριοποιούμαι εδώ, τα παιδιά μου ζουν και δραστηριοποιούνται εδώ, ο άμεσος περίγυρός μου στην Αθήνα μού καταθέτει καθημερινά, όπου με βρει, τους φόβους και τη δυσαρέσκειά του και –κυρίως- , πιστεύοντας ακράδαντα ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι κυβέρνηση σε λίγους μήνες, φρίττω και τρέμω με την ιδέα του τι θα παραλάβει.

Και υπάρχουν πολλοί σαν κι εμένα, όχι μόνο στην Αθήνα, που έχουν χάσει τον ύπνο τους και ομολογούν ότι «δεν θα’ θελα να είμαι ο Μητσοτάκης». Γιατί ξέρουν ότι είτε οι εκλογές γίνουν κάποια στιγμή μετά την άνοιξη του 2019, είτε νωρίτερα για τον οποιοδήποτε λόγο, η νέα κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με αποφάσεις, νόμους ψηφισμένους, «κοινωνικά συμβόλαια», υπογεγραμμένες συμβάσεις, διεθνείς υποχρεώσεις και συμφωνίες «κάτω απ΄το τραπέζι» πολλά από τα οποία δεν είναι δυνατόν να ανατραπούν όσο κι αν το θέλει – που το θέλει- ο Μητσοτάκης.

Τι να ευχηθώ; Να μείνει ο Τσίπρας και να συνεχίσει να «προσπαθεί» και ίσως «κάτι» να πετύχει αλλά να έχει καταστραφεί εντελώς η Ελλάδα; Να φύγει ο Τσίπρας τώρα, με κάποιον τρόπο και να βρεθεί πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης για να αντιμετωπίσει εκατομμύρια εξοργισμένους , φτωχοποιημένους, έξαλλους, στα όρια της παραφροσύνης πολίτες που θα περιμένουν λύσεις ΤΩΡΑ σε μισθούς, συντάξεις, παιδικούς σταθμούς, αστυνομία, πυροσβεστική, μεταναστευτικό, πολεοδομικό, αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να αντιμετωπίσει με στοιχειώδη αποτελεσματικότητα μια φωτιά, μια πλημμύρα, έναν – ο Θεός να μας φυλάξει- σεισμό, την αστική βία, το παρα-εμπόριο, τα ναρκωτικά, την Παιδεία, τα νοσοκομεία και τη Δημόσια Υγεία που καταρρέουν και τόσα άλλα; Να διαπιστώσει – ύστερα από μια ενδεχόμενη κρίση για σοβαρά Εθνικά θέματα- ο Τσίπρας ότι δεν τα βγάζει πέρα και να ζητήσει, - βάζοντας στο «παιχνίδι» και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας- το σχηματισμό κυβέρνησης «Εθνικής Σωτηριας» μοιράζοντας υπουργεία στους …πρόθυμους; Οπότε αντιλαμβάνεστε το μπάχαλο που θα επακολουθήσει. Ή να προχωρήσει κουτσα-κουτσα και να …ξανακερδίσει τις εκλογές ο Τσίπρας με την αλλοπρόσαλλη κυβέρνησή του; 

Όλα είναι μέσα στο παιχνίδι. Όλα είναι πιθανά. Εκτός –ίσως- από το τελευταίο, τουλάχιστον με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο. Αλλά μέχρι τότε;

Εντάξει, το ξέρω ότι δεν μπορείτε να κοιμηθείτε το βράδι όλοι εσείς , τα εκατομμύρια των σκεπτόμενων και πληττόμενων Ελλήνων. Μού συμβαίνει κι εμένα. Και τείνω να προτιμήσω το ρίσκο: Να αναγκαστεί, έστω και ύστερα από σοβαρή κρίση, ο Τσίπρας να παραιτηθεί τώρα κοντά, χωρίς να έχει αλλάξει τον εκλογικό νόμο, να γίνουν εκλογές και να κερδίσει η Νέα Δημοκρατία.

Προτιμώ μια κυβέρνηση Μητσοτάκη που θα προσπαθεί, χωρίς ψέματα και απάτες, να λύσει ένα – ένα τα προβλήματα , από την οποιαδήποτε εμπλοκή του σημερινού Σύριζα στη διακυβέρνηση της χώρας.

Καλό φθινόπωρο.



Share

4 σχόλια:

Αρμονία είπε...

Η μόνη λύση είναι να βγεί και να πεί τι έχει υπογράψει ο Τσίπρας και η παρέα του και μετά να προσπαθήσει να διορθώσει όσα διορθώνονται πχ την παράδοση της Μακεδονίας στους Σλάβους των Σκοπίων που είναι το πρωτεύων. (Η ΑΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ «ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ»
by Greek American News Agency | 31 Αυγ, 2018 | Σκόπια-Βαρδάσκα
Γράφει η νομικός Αριάδνη Nούκα, Την 17 Ιουνίου 2018 υπεγράφη η “Συμφωνία των Πρεσπών” μεταξύ των...)

Ακολουθούν ο νόμος Κατρούγκαλου, έπρεπε ήδη να έχει αναθέσει σε οικονομολόγους που θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν και όχι να προσβλέπουν σε ανώτερες κομματικές θέσεις πχ τον καθηγητή Κοντογιώργη, τον Βασίλη Βιλιάρδο,(δυο παραδείγματα γράφω, δεν τους ξέρω τους συγκεκριμένους όμως τους διαβάζω).

Το μεταναστευτικό πρόβλημα της αλλοίωσης του πληθυσμού. Να ακολουθήσει την Ιταλία, την Αυστρία, την Ουγγαρία και ας φωνάζει η προδοτική καμόρα που τους κάλεσε και τους ευχαρίστησε στην Ελλάδα, δίνοντας τους περισσότερα προνόμια από τους Έλληνες (στην δωρεάν υγεία, στο μηνιαίο επίδομα, στα δωρεάν εισιτήρια κλπ.)
Φτάνει πια υπερφορολογούμαστε και τα δίνει σε αυτούς.

Για το υπουργείο Παιδείας εδώ τα πράγματα είναι αισχρά. Σήμερα που σας γράφω το σχόλιο μου ακόμα δεν έχουν βγεί οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών που είναι από μετάταξη, που θα παρουσιαστούν σε ποια πόλη, για να νοικιάσουν σπίτι και να εγκατασταθούν.Η τεμπελιά πάει σύννεφο.Αυτό βέβαια είναι το λιγότερο.

Για τα άλλα υπουργεία νομίζω ότι θα τραβάνε τα μαλλιά τους όσοι αναλάβουν.
Το Οικονομικών δεν χρειάζεται είναι κατεχόμενο από τους Γερμανούς!

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Κατα τα λοιπα πετυχημενος ο Γαβρογλου γι αυτό και δεν ανασχηματίστηκε...
Αυτοι δεν θελουν να χασουν τις εκλογες... θελουν κοπανημα αλλά δυστυχώς ο Μητσοτάκης μονο αυτό δεν προκειται να κανει...
Πολυ φοβαμαι οτι απο την Σκυλλα θα πεσουμε στην Χαριβδη και ο σωζων εαυτον σωθείτο...

Αρμονία είπε...

Θα συγκυβερνήσουν, έτσι αποφασίζουν και διατάζουν οι Βρυξέλλες-Μέρκελ. Αν ήταν άλλη αντιπολίτευση, πατριωτική θα είχε ξεσηκώσει τους πολίτες. Αν ήταν ο Μητσοτάκης (ή κάποιος άλλος) σαν τον Ιταλό ή τον Ούγγρο, που τους κατηγορούν γιατί θέλουν να είναι υποταγμένοι στους Γερμανούς, δεν θα είχαμε αυτά τα χάλια και δεν θα είμαστε υπό κατοχή μέχρι το 2060.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Συμφωνώ απολυτως...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.