Είναι απόλυτα βέβαιο ότι δεν μπήκαμε στα μνημόνια τώρα. Για πολλά χρόνια οι αλλόφρονες Κυβερνήσεις της χώρας μετά την μεταπολίτευση και ιδίως μετά το 1981, με την καταστροφική για την χώρα μας πολιτική που εφάρμοσαν, διέλυσαν τον ιστό και την ραχοκοκαλιά του Δημοσίου Βίου της χώρας, με αποτέλεσμα σήμερα να βρεθούμε στις δαγκάνες των διεθνών τοκογλύφων, χειροπόδαρα δεμένοι, με αμφίβολη την επιβίωσή μας ως Έθνος και ως Ελληνικό Κράτος με Έλληνες.
Οι Διοικούντες την χώρα αυτή, το πρώτο που πρέπει να επισημάνουν είναι, ποιοι ήσαν οι λόγοι και η χώρα μας έφθασε στην κατάσταση αυτή. Δεν μπορείς να διοικήσεις ή να λύσεις προβλήματα, εάν δεν έχεις συνειδητοποιήσει τους λόγους που έφθασε η χώρα στην κατάσταση αυτή, για να σχεδιάσεις την εν συνεχεία αποστολή σου.
Επισημαίνεται εδώ ιδιαιτέρως και παίρνουν διαστάσεις, κατά την γνώμη μου, εθνικής προδοσίας, οι παρακάτω ενέργειες κάποιων προηγουμένων Κυβερνήσεων.
Διατράνωσαν και διατυμπάνισαν στα σαλόνια της Ευρώπης, ως άλλοι φτωχοπρόδρομοι του Βυζαντίου, την Οικονομία της χώρας ότι βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής και το ολέθριο χαρακτηρισμό των Ελλήνων ως φοροφυγάδων κ.λπ. αντί να συνεργασθούν τα κόμματα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Με αποτέλεσμα να δελεάσουν τ’ άλλα ευρωπαϊκά κράτη και όχι μόνο, για τοκογλυφική εκμετάλλευση των αναγκών της Ελλάδος. -- Επίσης έθεσαν ως πρώτη προτεραιότητα των Κυβερνήσεων των, την δημιουργία του «Καλλικράτη» και την κατάργηση του Υπουργείου Β. Ελλάδος και την μετονομασία άλλων Υπουργείων. Το μεν πρώτο ανοίγει την κερκόπορτα της αυτοδιαθέσεως Περιφερείας του Ελληνικού Κράτους και ιδίως ευπαθών περιοχών μας. βέβαια πάντα υπέρ ομόρων Κρατών, Το δε δεύτερο, οι καταργήσεις ευπαθών υπουργείων και ή μετονομασία άλλων ουδέποτε έγινε κατανοητό γιατί έγιναν και παρά τις οχλήσεις των ανησυχούντων, ουδέποτε η αλήστου μνήμης Κυβέρνηση εκείνη απάντησε.
- Τέλος, το ανεξήγητο είναι· η σοβαρότερη απόφαση που ελήφθη για την χώρα μας, δηλ. ενός κατάπτυστου Μνημονίου, που απεφασίσθη με εξουσιοδότηση της Κυβέρνησης του Υπουργού Οικονομίας της, να υπογράφει εν λευκώ, χωρίς να γνωρίζουν οι λοιποί εκπρόσωποι του Ελληνικού λαού, τι υπογράφεται για το μέλλον της πατρίδος μας. Πιστεύω τέτοια συμπεριφορά, ούτε σε δικτατορικά καθεστώτα συναντάμε.
Άρα εδώ έχουμε μία μακροχρόνια και σταδιακή διάλυση του Ελληνικού Κράτους και της Δημοκρατίας, με ταυτόχρονη έμμεση κλοπή δημοσίου και δανειακού χρήματος, το οποίο προορίζετο για την ανάπτυξη της χώρας.
Άρα έχουμε τα τελευταία τριάντα χρόνια με αποκορύφωση συγκεκριμένη χρονική περίοδο, την προσπάθεια διάλυσης και διεθνοποίησης της χώρας, την κατάχρηση, κατασπατάληση, κακοδιαχείριση και την κλοπή δημοσίου χρήματος, από πολιτικούς, συνδικαλιστές και όχι μόνον και από, με πρόσωπο εντίμων επιχειρηματιών, αλλά στην ουσία απατεώνων πολιτών.
Στην παρούσα περίπτωση, για να σταθεί η χώρα και να μην καταποντισθεί, στο ξεπούλημα των πάντων (πλούτος, εθνική Κυριαρχία, αρχές και αξίες από αιώνες ριζωμένες στο Ελληνικό Έθνος), απαιτείται, κατά την γνώμη μου, η εκάστοτε Κυβέρνηση της χώρας, να θέσει ως φάρο των προσπαθειών της, στόχους Π.Χ. όπως παρακάτω και με ιεραρχία αναφερόμενες ενέργειες:
ΠΡΩΤΟΝ: Με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, συσκέψεις Αρχηγών κομμάτων, για τον καθορισμό επιτέλους ενιαίας πολιτικής στην χώρα μας, για τα εθνικά μας θέματα( Άμυνα, εξωτερική πολιτική, παιδεία, οικονομία κοινωνική πολιτική). Πάντα με πρόσκληση αντιστοίχων φορέων του Κράτους ως συμβούλων. Έτσι! Θα είναι πραγματικά δημοκρατική Κυβέρνηση και οι αποφάσεις τις θα εκπροσωπούν όλο τον Ελληνικό λαό.
Εάν αυτό συμβεί τότε, ιστορικά θα είσθε η γενιά εκείνη των Ελλήνων Πολιτικών, που κατόρθωσε να ξεπεράσει, τα από αιώνων πολιτικά βαρίδια των Ελλήνων της διχόνοιας και του διχασμού, που δεν μας επιτρέπουν μέχρι σήμερα την πρόοδο μας.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Την Δημιουργία για την δημοκρατικά εκλεγμένη Κυβέρνηση, κλίματος εμπιστοσύνης σ’όλο τον Ελληνικό λαό. Αυτό για να επιτευχθεί, ένας και μοναδικός τρόπος υπάρχει, η Διοίκηση δια του Παραδείγματος. Π.Χ.:
- Μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200.
- Κατάργηση των οφιτσίων των εκπροσώπων του Ελληνικού λαού. Και!
- Οι μισθοί των να μην υπερβαίνουν τον μισθό έστω, του Στρατηγού των Ενόπλων Δυνάμεων, τουλάχιστον την περίοδο αυτή. Έτσι θα επιτύχει το τέλειον, ήτοι:
Αυτό είναι το «Α» και το «Ω» της χρηστής Διοίκησης
ΤΡΙΤΟΝ: Την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, που έφεραν την Χώρα σ’ αυτήν την κατάσταση. Για να θριαμβεύσει το δίκαιο να αποκατασταθεί η τάξη στην Πατρίδα μας και το περί δικαίου αίσθημα του Ελληνικού Λαού. Όχι! Βέβαια να κατηγορούμε χρονικά και σκόπιμα τους πολιτικούς αντιπάλους μας, με μόνο κριτήριο να παραμείνουμε στην εξουσία.
ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Την επίλυση του βασικού προβλήματος της χώρας μας, δηλ. την αναδιοργάνωση του Δημοσίου και κατ’ επέκταση της χώρας, την δυνατότητα να γίνουν παραγωγικότεροι οι Έλληνες, την δυνατότητα απορρόφησης των Ελληνικών προϊόντων στις αγορές εσωτερικού και εξωτερικού, την σταδιακή αύξηση των εσόδων του Κράτους με ανάλογη παραγωγή και τέλος την πάταξη της Γραφειοκρατίας και της φοροδιαφυγής. Όμως! Δεν νομίζω δυστυχώς ότι είναι σε θέση και η σημερινή Κυβέρνηση, με τις ιδεοληψίες των στελεχών τις, να τα επιλύσει.
Διότι! απλά μέχρι σήμερα τουλάχιστον δεν είδαμε:
- Τα πρότυπα και το παράδειγμα της Ηγεσίας.
- Ως πρώτη προτεραιότητα ενέργειες για εθνική και Πατριωτική, δια της παιδείας των νέων, ανάταση. Και!
- Ενέργειες για την αμυντική ενίσχυση της χώρας, δια της αυξήσεως του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και με ανάλογη αύξηση οπλικών και λοιπών μέσων.
Οι περιστάσεις σήμερα απαιτούν Υπευθυνότητα και Πατριωτισμό. Διότι! Οι οικονομικές απώλειες της πατρίδος μας, μπορούν ν’ αποκατασταθούν, οι εθνικές όμως απώλειες είναι αμφίβολο εάν αποκαθίστανται.
Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντγος ε. α.
Επίτιμος Διοικητής της Σ.Σ.Ε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου