5 Μαΐου 2017

“ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ” ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ SIEMENS

Την “κλείνουν” με διαδικασίες express
Μυστήριο Πάνου Ξυνή 

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr 

Σήμερα, Παρασκευή 5 Μαίου 2017, αναμένεται στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, να συνεχίσει την κατάθεσή του ο μάρτυρας και πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ (2004-2010) Παναγής Βουρλούμης! Στη δίκη του μεγαλύτερου πολιτικοοικονομικού σκανδάλου της Μετακατοχικής Ελλάδος, των “μαύρων” ταμείων της Siemens, η οποία λάδωνε πολιτικά κόμματα της Πατρίδος μας και κυβερνητικά στελέχη των κυβερνήσεως της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να αναλαμβάνει Δημόσια έργα, με το αζημίωτο, βεβαίως – βεβαίως! Στην οποία δίκη, δικάζεται η Siemens που “έπαιρνε” το 50% αυτών των έργων, αλλά δεν δικάζεται η Intracom και ο Σωκράτης Κόκκαλης, που “εισέπραττε” το άλλο 50% των Δημοσίων έργων.

Αυτό είναι μια πρωτοτυπία, παγκόσμιας εμβέλειας! Και ο λαός μας αναρωτιέται, ποιο αόρατο μακρύ χέρι προστατεύει τον Σωκράτη Κόκκαλη;; Υπάρχει τόσο υψηλή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, ώστε να μην καλείται ο Σωκράτης Κόκκαλης, ούτε ως μάρτυρας στη συγκεκριμένη δίκη;; Αναρωτιέται τελικά ο αγρίως φορολογούμενος λαός μας, η δίκη είναι σικέ;; Που είναι οι ουσιώδεις μάρτυρες, οι οποίοι με βάση την Διευθυντική θέση που κατείχαν στη Siemens και τον ΟΤΕ, την επίμαχη περίοδο, δεν έχουν κληθεί να καταθέσουν;; Αντίθετα, οι περισσότεροι μάρτυρες που έχουν κληθεί να καταθέσουν δεν έχουν, οι περισσότεροι, καμιά σχέση με την υπόθεση! 

Πρέπει να “ξεράσει” ο κ. Βουρλούμης! 

Θα συνεχίσει λοιπόν την κατάθεσή του ο κ. Βουρλούμης, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή μας αποκάλυψε πως, σωρεία Διευθυντικών στελεχών του ΟΤΕ χρηματίζονταν!

Ωστόσο, θα μας αποκαλύψει ποιοι ήταν αυτοί;; Ενδιέφερε τον Οργανισμό και την Πολιτεία η αποκάλυψη αυτών, των παλιανθρώπων, Δημοσίων Υπαλλήλων που κινήθηκαν με ίδιον όφελος;; Έκανε έρευνα ο κ. Βουρλούμης και εάν ναι, πιο το προϊόν αυτής της έρευνας;;

Γιατί βαρεθήκαμε, να ακούμε περί ανέμων και υδάτων, αλλά ποτέ δεν ακούμε γι΄ αυτούς τους εγκληματικώς ενεργήσαντες κατά του Δημοσίου συμφέροντος!

Έτσι, είναι υποχρέωση της Έδρας της δίκης, να υποβάλει τον κ. Βουρλούμη σε “Ιερά Εξέταση”, σε “βασανισμό”, προκειμένου να του αποσπάσει την αλήθεια.

“Κλείνουν” τη δίκη με διαδικασίες express! 

Δεν πρέπει να μείνει η κατάθεση Βουρλούμη σε αοριστολογίες από μέρους του και από “δήθεν” ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής και των συνηγόρων υπεράσπισης!

Πρέπει να αποδείξει η Έδρα πως, έχει την διάθεση να βάλει βαθιά το “μαχαίρι στο κόκαλο”. Πρέπει, να μην κλείσει με διαδικασίες express η κατάθεση του κ. Βουρλούμη!

Όπως ακριβώς έκλεισε η κατάθεση των δυο πρώτων μαρτύρων της δίκης, των δημοσιογράφων Τάσου Τέλογλου και Γιάννη Παπαγιάννη! Όταν ο δεύτερος είπε πως δεν ήξερε, δεν γνώριζε, δεν είδε! Ο δε δεύτερος ζήτησε να του δοθεί άδεια να καταθέσει σε λίγες ημέρες! Και εμείς οι “κακόπιστοι”, ρωτάμε: Αφού γυρίσει από τη Γερμανία και την έδρα της μητρικής Siemens στο Μόναχο;; Για να μας πει πως δεν έχει κάτι άλλο να προσθέσει;; Έτσι, μια σκέψη κάναμε!

Ωστόσο, θα πρέπει η Έδρα να μας διαφωτίσει, με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή των μαρτύρων;;

Γιατί, η δική μας πληροφορία είναι – και ας μας διαψεύσουν – ότι, άπαντες επιζητούν τη διεκπεραίωση της δίκης μέχρι τα τέλη του έτους! Για να βάλλουν άρον – άρον ταφόπλακα σε ένα τεράστιο πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο, στο σκάνδαλο των σκανδάλων! 

Να εξεταστούν κατ΄ αντιπαράθεση Αντωνακόπουλος και Ξυνής! 

Επόμενος μάρτυρας είναι ο κ. Ελευθέριος Αντωνακόπουλος! Πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ (ανέλαβε το 2002) με Αντιπρόεδρο τον κ. Γιάννη Σκαρπέλη (κατηγορούμενο στη δίκη)! Υπήρξε πρώην Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών! Όπως επίσης υπήρξε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στην πετρελαϊκή εταιρεία Shell Hellas (ανέλαβε καθήκοντα το 1992)!

Και από εδώ ξεκινάει μια ακόμη “σύμπτωση” που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον! Εκείνη την εποχή συνέπεσε στη Shell Hellas, ο κ. Αντωνακόπουλος  με τον κ. Πάνο Ξυνή (1983-2008)! Ο κ. Πάνος Ξυνής (μάρτυρας στη δίκη) το 2005 ανέλαβε Πρόεδρος της Shell Hellas! Λίγο πριν την αποχώρηση του κ. Πάνου Ξυνή από τη Shell Hellas, το 2007-2008, η εν λόγω εταιρεία καταδικάστηκε για καρτέλ με πρόστιμο 19.664.888 ευρώ! Έτσι, μετά την “δραπέτευση” του Μιχάλη Χριστοφοράκου από τη Siemens και την Ελλάδα, ο κ. Πάνος Ξυνής αναλαμβάνει Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Ελλάδος (2008) και είναι μέχρι σήμερα!

Φίλες και φίλοι, δεν θεωρείτε ότι, πρέπει η Έδρα να υποβάλλει κατ΄ αντιπαράθεση εξέταση, αυτούς τους δυο μάρτυρες;;

Άσε, που κάποιος θα έπρεπε να μας εξηγήσει, για το πώς έγινε η επιλογή του Πάνου Ξυνή στο τιμόνι της Siemens! Που σήμερα απαριθμεί το1/6 του εργατικού δυναμικού, από αυτό που παρέλαβε το 2008!!   

Θάβουν δίκη και Εξωδικαστικό Συμβιβασμό!

Πληροφορίες μας, ομιλούν για το “θάψιμο” αυτού του σκανδάλου, όπως και παραπάνω αναφέραμε! Αφού πρώτα μεθοδεύσουν την απόφαση του κατάπτυστου και ζημιογόνου για το ελληνικό δημόσιο Εξωδικαστικού Συμβιβασμού (της κυβερνήσεως Σαμαρά – Βενιζέλου) που εκκρεμεί η ακυρότητά του ή όχι στο ΣτΕ (Συμβούλιο της Επικρατείας)!

Η απόφαση του ΣτΕ, ενδεχομένως θα μας ερμηνεύει πόσο καλή είναι η κυβέρνηση! Θα δικαιώνει τη Siemens πριν της ανατεθεί μεγάλο μέρος της “γραμμής 4” της “Αττικό Μετρό”!

Αυτό το “θάψιμο” θα στηριχθεί – μας λένε – στο δεδικασμένο της απόφασης της γερμανικής δικαιοσύνης! Έτσι, θα ανακουφισθεί η οικογένεια Μητσοτάκη, γενικότερα, και βέβαια η SAG (Γερμανίας) δια χειρός Πάνου Ξυνή και Ρόμπερτ Σικέλη και βεβαίως με την αμέριστη νομική βοήθεια του Αλέξανδρου Λυκουρέζου (Νομικός Σύμβουλος SAG)!

Επί του πιεστηρίου! 

Σήμερα σας μεταφέρουμε για πρώτη φορά την είδηση πως ο Γερμανός κατηγορούμενος στη δίκη της Siemens, Μίχαελ Κουτσενρόιτερ, ο οποίος κατηγορείται για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, έχει εγκατασταθεί μονίμως στο Ντουμπάι! Όπου το αμέσως χρονικό διάστημα η Siemens θα “μεταφέρει” το λογισμικό της!

Έχει σχέση με τη δίκη αυτή η πληροφορία;; Μας λένε πως, έχει, έχει!
Επίσης, μας μετέφεραν ότι, το πρώην Διευθυντικό στέλεχος της Siemens στο Τομέα των Τηλεπικοινωνιών, κ. Δημήτρης Αβράμπος, εθεάθη την Τρίτη το απόγευμα στο πολυτελές και glamorous εστιατόριο 21 στην οδό Λυκαβηττού, όπου συχνάζουν δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες!

Να θυμίσουμε ότι, ο κ. Αβράμπος δεν είναι στους μάρτυρες της δίκης και τυγχάνει μπατζανάκης του κ. Ευαγγέλου Σέκερη, ο οποίος είναι μάρτυρας στη δίκη! Και οι δυο ήταν επί σειρά ετών κάτω από τη διοίκηση του κατηγορούμενου και φυγόδικου Χρήστου Καραβέλα!!



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.