6 Ιουλίου 2016

«Αλέξης-Γιάννης» - Κάποιος ανέκρουσε πρύμναν;

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος 

(Το παρακάτω κείμενό μου φιλοξενήθηκε στα ελληνικά blogs στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2015 παραμονές των Εκλογών. Μέχρι και τότε ο κ Βαρουφάκης ήταν επισκέπτης καθηγητής στη Σχολή Lyndon B. Johnson του Πανεπιστημίου του Τέξας στην πόλη Austin όπου Πρόεδρος ήταν ο James Galbraith…Δεν μπορώ να βεβαιώσω ότι συνεχίζουν ως Πρόεδρος ο κ Galbraith και επισκέπτης καθηγητής ο κ Βαρουφάκης…)

Το αναδημοσιεύω με αφορμή τα όσα έτσι στα καλά καθούμενα, προέκυψαν με τις δημόσιες δηλώσεις του κ Galbraith για Plan B/Plan X που φάνηκε να ΕΝΟΧΟΠΟΙΟΥΝ το κ Βαρουφάκη και τις διορθώσεις που φαίνεται να ΕΝΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ταυτόχρονα τον κ Τσίπρα.

Κάποια στιγμή πέρυσι το καλοκαίρι είχε προκύψει θέμα «ΑΜΟΙΒΗΣ» για υπηρεσίες του Αμερικανού καθηγητή του Πανεπιστημίου του Τέξας κ Galbraith για «υπηρεσίες» στην Ελληνική Κυβέρνηση που δεν ξέρω εάν καταβλήθηκαν) 

************************** 

Καθώς οδεύουμε προς τις κάλπες την ερχόμενη Κυριακή με τον πρώην Πρωθυπουργό κ Αλέξη Τσίπρα Αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ (χωρίς ίσως την βασικότερη συνιστώσα του πάλαι ποτέ ΣΥΡΙΖΑ) και τον πρώην Τσάρο τα Οικονομίας Καθηγητή κ Γιάνη Βαρουφάκη υποστηρικτή του νεότευκτου Κόμματος της Λαϊκής Ενότητας (που είναι ουσιαστικά η συνιστώσα που αποσχίσθηκε) παραθέτω μερικά κείμενα που θα γεμίσουν τις άδειες ώρες μέχρι το πρωί της Κυριακής (ίσως και λίγο αργότερα).

Μακριά από εμένα οποιοσδήποτε συνειρμός, υπαινιγμός ή υπονοούμενο!..

Τα κείμενα αναφέρονται στο Ιανουάριο του 2013 όταν ο κ Τσίπρας επισκέφθηκε την Ουάσιγκτον (αλλά όχι τον Λευκό Οίκο) και μίλησε στο Ίδρυμα Brookings, ενώ τον ίδιο μήνα ο κ Βαρουφάκης άρχιζε την θητεία του ως επισκέπτης καθηγητής στην Σχολή Lyndon B. Johnson του Πανεπιστημίου του Τέξας όπου πήγε και μίλησε τον Νοέμβριο του 2013 ο κ Τσίπρας. 

Ήταν η εποχή που είχαν αρχίσει δειλά-δειλά οι αναφορές τύπου:
Ένθεν «οι Αμερικανοί θέλουν τον Τσίπρα»
Κακείθεν « Ο Τσίπρας είναι άνθρωπος των Αμερικανών» κλπ…

Οι δρόμοι του κ Τσίπρα και του κ Βαρουφάκη ΕΝΩΘΗΚΑΝ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 και «χώρισαν» μετά το 62% του ΟΧΙ και τη σύναψη του 3ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

Την ερχόμενη Κυριακή ο πρώτος διεκδικεί και πάλι την Πρωθυπουργία ενώ ο δεύτερος είναι εκτός Βουλής και εκτός εκλογικών συνδυασμών αλλά παραμένει επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας όπου ήταν και είναι καθηγητής ο Dr James Galbraith ο οποίος φέρεται να προσέφερε τις υπηρεσίες του ως (μυστικό) σύμβουλος στους κκ Τσίπρα και Βαρουφάκη…

Καθώς «τα γραπτά μένουν» και είναι δύσκολες οι ώρες της αναμονής, καλή ανάγνωση!

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο Brookings: «Θα κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη – Δεν θα σκίσουμε τις δανειακές συμβάσεις» 
http://www.tovima.gr/  
http://www.enikos.gr/
http://ergatikosagwnas.gr/ 

Ο Τσίπρας έχασε μια μεγάλη ευκαιρία στη Αμερική είχε δηλώσει αρχές Φεβρουαρίου 2013 ο γνωστός δημοσιογράφος στις ΗΠΑ κ Μιχάλης Ιγνατίου 
http://www.aixmi.gr/ 

Διαφωτιστικό το άρθρο του CNBC με τίτλο «Γιατί αστέρες οικονομολόγοι στηρίζουν Αριστερά Κόμματα στην Ευρώπη» http://www.cnbc.com/ 

Εδώ θα εντοπίσει κανείς πέρα aπo τον Νομπελίστα Paul Grugman και τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Τέξας (Austin) Dr James Galbraith…

Όπως αναφέρει στο βιογραφικό του (σελίδα 2) ο Καθηγητής και πρώην Υπουργός της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κ Βαρουφάκης ήταν επισκέπτης Καθηγητής από τον Ιανουάριο του 2013 και ότι παραμένει μέχρι σήμερα στο Lyndon B. Johnson School of Public Affairs, University of Texas, Austin, Texas https://varoufakis.files.wordpress.com 

Στο Lyndon Β. Johnson of School of Public Affairs, University of Texas, Austin, Texas είχε προσκληθεί και μίλησε ο κ Τσίπρας τον Νοέμβριο του 2013 http://www.enet.gr 

Στην ίδια Σχολή του Πανεπιστημίου του Τέξας ήταν εδώ και χρόνια και παραμένει καθηγητής ο Dr James Galbraith ο οποίος χρημάτισε (μυστικό)Σύμβουλος του κ Βαρουφάκη και του κ Τσίπρα από την ανακήρυξη της Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέχρι και την πτώση της και την προκήρυξη εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 (άγνωστο εάν συνεχίζει να είναι «μυστικοσύμβουλός της»…)
************************************  

O Γιώργος Πιπερόπουλος είναι συνταξιούχος καθηγητής και πρώην Πρόεδρος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων  του Πανεπιστημίου Μακεδονίας -Επισκέπτης καθηγητής στο Business School, Newcastle University, United Kingdom.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.