Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr
Την Τρίτη 29 Μαρτίου 2016 πραγματοποιήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων - η πολυθρυλούμενη περί ηχηρών αποκαλύψεων – προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για θέματα της Δικαιοσύνης και της διαπλοκής. Όμως, παρ΄ ότι η συζήτηση διεξήχθη μέχρι λίγο πριν το ξημέρωμα, εν τούτοις όσοι αντέξαμε να την παρακολουθήσουμε, δεν βγήκαμε από αυτή τη συζήτηση σοφότεροι. Εάν δεν υπήρχε και η πολιτική ατραξιόν που λέγεται Ευάγγελος Βενιζέλος - πάντοτε ευαίσθητος και ευέξαπτος σε όσα του καταλογίζουν - τότε τους περισσότερους που άντεξαν ως το τέλος, είναι σίγουρο πως θα τους έπαιρνε ο ύπνος. Κάθε στιγμή, όλοι περιμέναμε να ακούσουμε με κραυγές τον Ε.Βενιζέλο να αποκαλεί, τον Πάνο Καμμένο: “Αλήτη, αλητάμπουρα”. Μου θύμισε τα παιδικά μας χρόνια, όταν θέλαμε στην εποχή μας να πούμε κάποιον ότι είναι πολύ αλήτης, τον αποκαλούσαμε “αλητάμπουρα”.
Όπως, ήταν φυσικό επακόλουθο, δεν μπορούσαν να αφήσουν χωρίς αναφορά το μεγαλύτερο πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο της χώρας. το σκάνδαλο της πολυεθνικής Γερμανικής εταιρείας Siemens ΑΕ.
Ωστόσο στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός – που κατά το παρελθόν ως αντιπολίτευση, αλλά και προεκλογικά έβαζε πολύ υψηλά τον πήχη αυτού του πολιτικο-οικονομικού εγκλήματος – ήταν απόλυτα υποτονικός και στην ουσία έπαιξε το παιχνίδι της πολύ καλής του φίλης πλέον, Άγκελας Μέρκελ.
Προανήγγειλε λοιπόν ο Πρωθυπουργός τη σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την επαναδιαπραγμάτευση του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού του ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens και κάλεσε τα στελέχη της αντιπολίτευσης να συμμετάσχουν στην επιτροπή.
Μούγκα στη στρούγκα ο Μητσοτάκης.
Βέβαια, όσες φορές δόθηκε ο λόγος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, Πρόεδρο της ΝΔ και αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, όχι μόνο δεν σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά δεν τόλμησε να ψελλίσει ούτε το όνομα της Siemens…
Μόνο ο Κουτσούμπας και το ΚΚΕ…
Τα μόνα κόμματα, τα οποία είχαν αποκρυσταλλωμένες θέσεις για το μεγάλο σκάνδαλο της Siemens, ήταν η “Χρυσή Αυγή” και το ΚΚΕ. Ωστόσο, θα σταθώ στον Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, που είπε στην τοποθέτησή του αυτό που επί χρόνια γράφω και λέω σε τηλεοπτικές παρουσίες μου: “Ο κ. Τσίπρας μίλησε για επαναδιαπραγμάτευση του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού με τη Siemens. Γιατί δεν τον καταργεί; Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ευτελίσει την έννοια της επαναδιαπραγμάτευσης”.
Οι Τσιπραίοι είναι περισσότερο απατεώνες των Σαμαραίων.
Και έχει δίκιο ο κ. Κουτσούμπας. Ο επιβλαβής για το ελληνικό Δημόσιο Εξωδικαστικός Συμβιβασμός με τη Siemens, πρέπει να καταργηθεί!!
Γιατί ο Νόμος καταργείται με Νόμο. Εάν λοιπόν ο Πρωθυπουργός θεωρεί ότι η Siemens εμπαίζει το ελληνικό Δημόσιο και δεν τον τηρεί, τότε πρέπει άμεσα να τον καταργήσει. Τα υπόλοιπα είναι καραγκιοζιλίκια για να χαϊδέψει τη γερμανική βιομηχανία, το γόητρο της οποίας έχει τσαλακωθεί με τα σκάνδαλα της Siemens και ταυτόχρονα να καθησυχάσει τις ανησυχίες της κ. Μέρκελ, που έχει υπό την προστασία της τους φυγόδικους αρχιμαφιόζους Χριστοφοράκο και Καραβέλα.
Όσο όμως ο κ. Τσίπρας δεν καταργεί τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό – που ήταν προεκλογική του εξαγγελία – τόσο περισσότερο εκτίθεται και δίνει την εντύπωση ότι κάτι πολύ ύποπτο συμβαίνει…
Γιατί ο κ. Πρωθυπουργός πρέπει να γνωρίζει ότι στην τελευταία σελίδα του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού ρητώς και κατηγορηματικώς, αναφέρεται:
«IX. ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ ΙΣΧΥΣ. Τα Μέρη (Δημόσιο και Siemens) συμφωνούν ότι η παρούσα Συμφωνία… ανακληθεί ή ακυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο, η παρούσα Συμφωνία είναι άκυρη και ανίσχυρη και θα θεωρείται για όλες τις περαιτέρω συζητήσεις και/ή τις σχετικές διαδικασίες ως “χωρίς αναγνώριση”. Στην περίπτωση αυτή τυχόν εκπληρωθείσες παροχές θα επιστραφούν…».
Τι δεν καταλάβατε κε Πρωθυπουργέ;;;
Εν τοις πράγμασι άκυρος από την πρώτη στιγμή ο εξωδικαστικός συμβιβασμός
Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της Siemens με το ελληνικό Δημόσιο υπογράφηκε από την πλευρά της Γερμανικής εταιρείας στις 2 Μαρτίου 2012 (Από πλευράς Siemens AG με έδρα το Μόναχο, υπέγραψε ο Peter Y. Solmssen. Από πλευράς Siemens ΑΕ με έδρα την Αθήνα, υπέγραψε ο Πάνος Ξυνής). Το ελληνικό Δημόσιο υπέγραψε στις 22 Αυγούστου 2012 με τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Το περίεργο είναι ότι ο κ. Στουρνάρας υπέγραψε μετά από κοντά 6 μήνες, από τη στιγμή που οι προκάτοχοί Ζανιάς και Σαχινίδης αρνούνταν να τον υπογράψουν.
Αναρωτηθήκατε το γιατί; Από τη στιγμή που ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, ρητώς αναφέρει: “Σε περίπτωση που η παρούσα Συμφωνία απορριφθεί, δεν κυρωθεί εντός σαράντα πέντε (45) ημερών από την ημερομηνία υπογραφής της από τη Siemens, …η παρούσα Συμφωνία είναι άκυρη και ανίσχυρη…”.
Το αξιοπερίεργο είναι ότι και η διάθεση του Στουρνάρα ήταν να μην τον υπογράψει, από τη στιγμή που διαπίστωνε πολλές παγίδες. Γι΄ αυτό και δεν τον υπέγραψε όταν ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπουργείου Οικονομικών. Τον υπέγραψε όμως, δυο μέρες πριν το πρώτο ταξίδι του Πρωθυπουργού Σαμαρά στο Βερολίνο στις 24 Αυγούστου, στη συνάντηση με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελας Μέρκελ.
Τι είπατε;;; Τους τράβηξε τ΄ αυτιά η Μέρκελ και έκατσαν στα τέσσερα;;;
Σωπάτε καλέ, που θα έλεγε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος!!!
Από την πρώτη στιγμή ήταν ενημερωμένοι οι Παπαδημούλης και Φίλης.
Την εποχή εκείνη ο Σαμαράς είχε αποποιηθεί τη γνωριμία του με τον Χριστοφοράκο, τον Καραβέλα και τον Γεωργίου και διάφοροι εντεταλμένοι του Συστήματος Σαμαρά προσπαθούσαν να εκμαιεύσουν πληροφορίες και να ρίξουν στα μαλακά αποκαλυπτικές ειδήσεις, όπως αυτή της τοποθέτησης του καθηγητή Καράκωστα στο Μέγαρο Μαξίμου ως Νομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού. Του κ. Καράκωστα που επί δεκαετίες ήταν Νομικός Σύμβουλος – προΐστατο του Νομικού τμήματος – της Siemens και του Χριστοφοράκου, παρ΄ ότι ο ίδιος λέει πως παρατήθηκε όταν ανέλαβε ο Χριστοφοράκος.
Έτσι, κάποιοι αδαείς που γνώριζαν πολλά περί της υποθέσεως Siemens, πίστεψαν αυτές τις καταγγελτικές κραυγές και θεώρησαν ότι θα έπρεπε να εμπιστευθούν υψηλά ιστάμενα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και να τους τροφοδοτήσουν με απαραίτητο υλικό (μέσω e-mail), για να ενεργήσουν τα δέοντα.
Η εκτίμηση και η επιλογή έγινε για δυο εξόχως σημαντικά πολιτικά πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ την διετία 2010-2012.
Αυτά τα πρόσωπα ήταν:
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, σημερινός Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου την εποχή εκείνη ήταν Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρούνταν ως ο ισχυρότερος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Νίκος Φίλης, σημερινός Υπουργός Παιδείας, την εποχή εκείνη ήταν Διευθυντής της εφημερίδας “Αυγή”, πολιτικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ…
Επίλογος.
Η πηγή μου με ενημέρωσε ότι τα παραπάνω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σιώπησαν και θεωρούν πως δεν θα αναγκασθούν να δώσουν ημερομηνίες αποστολής των e-mail, όπου ενημέρωναν μέσω αυτών για την εξύφανση του σκανδάλου της Siemens, αλλά και για την μη τήρηση όρου του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού που αφορούσε τη δέσμευση της Siemens για τη διατήρηση των 600 εργαζομένων!!!
1 σχόλιο:
Αν η Δικαιοσύνη ήταν ανεξάρτητη, όπως προβλέπει το Σύνταγμα και όλοι υπαγόταν στην εξουσία της δικαιοσύνης, δεν θα ασχολείτο η κυβέρνηση και η βουλή με τα θέματα αυτά και η δικαιοσύνη θα ήταν υπεύθυνη για το έργο της. Πρόταση : Η ηγεσία να εκλέγεται από το λαό ταυτόχρονα με τις εκλογές για τους ευρωβουλευτές. Να γίνει τροποποίηση του Συντάγματος εκτός των παραπάνω να διατίθενται προσωπικό και μέσα, ώστε όλες οι δίκες σε χρόνο το μέγιστο σε ένα έτος.Μήπως δούμε άσπρη μέρα.
Δημοσίευση σχολίου