30 Μαρτίου 2016

ΑΓΝΩΜΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Γράφει η Μαίρη Καρά 

Εμείς οι σύγχρονοι Έλληνες ευγνωμονούμε την Ελλάδα μας, που γεννηθήκαμε στα ιερά χώματά της; Είμαστε ευγνώμονες για την περιώνυμη καταγωγή μας; Για τους προγόνους μας και το τιμημένο όνομα, που μας κληροδότησαν; Για την Πνευματική Ανωτερότητα των Αρχαίων Φιλοσόφων, που αποτυπώνεται και στην γενιά μας; Για τους δημιουργούς των Αριστουργημάτων τα οποία ακόμα κοσμούν την Χώρα μας; Για τους Σοφούς Διδάσκαλους του Γένους μας,  που διέπρεψαν σαν πνευματικοί ηγέτες με τον ΛΟΓΟ κι έμειναν αθάνατοι στην Ιστορία; Για τους ηρωικούς αγωνιστές και πολεμιστές που επαναστάτησαν ενωμένοι για την ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ;

Η λέξη ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ είναι σύνθετη αποτελούμενη απ' το επίθετο ΕΥΓΝΩΜΩΝ, το επίρρημα ΕΥ και το ουσιαστικό ΓΝΩΜΗ. Είναι δε μία απ' τις ΑΡΕΤΕΣ, που κάνει ξεχωριστή την Φυλή μας,  μα μάλλον δεν αφορά συνολικά τους σύγχρονους Έλληνες. Ο ευγνώμων Έλληνας αναγνωρίζει τις ευεργεσίες, που του παρέχει η ΕΘΝΙΚΗ καταγωγή του, με αίσθημα ηθικής ικανοποίησης. Θεωρεί δε πρώτιστο πατριωτικό καθήκον του να τις ανταποδώσει. Η εκτίμηση της ΕΥΕΡΓΕΣΙΑΣ είναι δείγμα ψυχικής και πνευματικής ωριμότητας και επαλήθευση της αξίας του ανθρώπου ως ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΟΝΤΟΣ. Αντίθετα, εκείνος που δέχεται μεν την ευεργεσία, δεν την ανταποδίδει δε είναι ο ΑΓΝΩΜΩΝ και "κανένας πιο αγνώμων απ' τον ευεργετημένο". Η ΑΓΝΩΜΟΣΥΝΗ εκδηλώνεται με αναισθησία, με υπεροψία, με εμπάθεια, οι οποίες εκπορεύονται από Εγωισμό, έλλειψη Ηθικής, ψυχικής και πνευματικής καλλιέργειας, ευγένειας και βέβαια επιλεκτική ΑΜΝΗΣΙΑ. 

Η έλλειψη εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών μιας Χώρας, δεν συμβάλλει στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου της. Η ΑΓΝΩΜΟΣΥΝΗ διασπά τους κοινωνικούς θεσμούς, καλλιεργεί την καχυποψία, μετατρέπει τον άνθρωπο σε αντικοινωνικό και ατομικιστή. Έτσι διαστρεβλώνεται ο ψυχικός του κόσμος, με συνέπεια να μην διαθέτει ΟΡΘΗ σκέψη μα και πράξη. Έτσι οι αγνώμονες πολιτικοί έγιναν εύκολα θύματα χειραγώγησης απ' τους προαιώνιους εχθρούς μας. Έτσι τους μετέτρεψαν σε γλοιώδη φερέφωνά τους τα τελευταία χρόνια της ψεύτικης ΚΡΙΣΗΣ. Από ανθελληνικές δράσεις αποκαλύφθηκαν ξαφνικά οι ελληνόφωνοι, αποδεικνύοντας πως δεν εμφορούνται απ' τα ΙΔΕΩΔΗ της Φυλής μας… άρα μήπως δεν είναι ούτε γνήσιοι ΕΛΛΗΝΕΣ; 

Μήπως η αγνωμοσύνη υπήρξε ένα απ' τα βασικά όπλα των "εταίρων" μας και εξαιτίας της μάς θεώρησαν ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες μελλοντικούς δούλους τους; Μήπως η ευκολία με την οποία υπέταξαν τους απαρνητές της ελληνικής ιθαγένειας, τούς προδιάθεσε για ολοκληρωτική εξαφάνιση του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ; Μήπως αυτός ο διακαής πόθος τους αποδεικνύει την απύθμενη αγνωμοσύνη τους; Μήπως έταξαν οικονομικές προσφορές και πολιτικές παροχές στους πολιτικούς υποτακτικούς τους; Μήπως έτσι πήραν διαβατήριο για την σχεδιασμένη καταλήστευση της ελληνικής περιουσίας; Μήπως ευγνωμονούν τους προδότες αλλά στο τέλος τιμωρούν τους ΚΑΤΑΔΟΤΕΣ; 

Γιατί όμως οι εκλεγμένοι πολιτικοί απαρνούνται την καταγωγή τους και δεν ανταποδίδουν όσα οφείλουν στην γενέτειρά τους;  Γιατί δεν την σέβονται σαν πατρίδα τους και χωρίς ντροπή παραδίδονται στους εχθρούς της; Γιατί συνειδητά προδίδουν αυτή την ευλογημένη πατρίδα κι ανοίγουν την κερκόπορτα για την Άλωση του πολιτιστικού και Εθνικού υπόβαθρου του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ; Γιατί επιτρέπουν σε βάρβαρους ευρωπαίους και τους απάνθρωπους συνενόχους τους, να μας κατηγορούν πως είμαστε αντιφατικοί σαν λαός, πως γεννηθήκαμε για το Κακό και το Καλό, που είναι γραμμένα στο D.N.A μας; Μα η ΑΝΤΙΦΑΣΗ υπάρχει και μέσα στην ίδια την ΦΥΣΗ. Τι τους κάνει να πιστεύουν, πως δεν είμαστε γνήσιοι απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων, αφού 3.000 χρόνια διατηρούμε αναλλοίωτα τα ελαττώματα της Φυλής μας;

Λένε πως έχουμε πολλές ΙΔΕΕΣ και μικρές πράξεις. Μα τους διαφεύγει πως ο πολιτισμός γεννήθηκε, όταν ο Έλληνας είχε την πρώτη του ΙΔΕΑ; Δεν είναι μεγάλη αγνωμοσύνη να τα λένε αυτά στον δάσκαλό τους; Διαδίδουν πως μας κυριαρχεί το συναίσθημα κι όχι η ΛΟΓΙΚΗ. Εμάς που εφεύραμε την λογική σαν επιστημονικό εργαλείο, μα την απορρίψαμε σαν τρόπο ζωής; Κι αυτοί οι διεστραμμένοι εγκέφαλοι τι σχέση έχουν μαζί της; Πως είμαστε αλαζόνες (απ' τους πολιτικούς ορμώμενοι), πως λέμε πολλά και μεγάλα λόγια. Μα εμείς είμαστε οι εφευρέτες του ΛΟΓΟΥ, που οφείλει να είναι γενναιόδωρος. Πως δεν είμαστε ειλικρινείς…. Ακούτε ποιοι μιλούν για ειλικρίνεια! Οι γεννήτορες του ψέματος και της σατανικής ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ! 

Οι θρασύτατοι ΑΓΝΩΜΟΝΕΣ που πήραν τα ΦΩΤΑ απ' την ελληνική ΔΑΔΑ… διαδίδουν  ασυναρτησίες για τον ΛΑΟ μας, και γελάει μαζί τους όλος ο Πλανήτης. Οι Ευρωπαίοι απαιτούν σπίθες αναλαμπής απ' τον ελληνισμό, που δεν δικαιούνται. Η Ευρώπη στην Αναγέννηση αναγεννήθηκε απ' αρχαίο ελληνικό πνεύμα. Και χάρις σ' αυτό εξακολουθεί να υπάρχει ακόμα κι ας ονειρεύεται να το καταχραστεί. Και οι επαίσχυντοι κατακτητές μάς κατηγορούν πως είμαστε ανοργάνωτοι, εμείς που ακόμα και μέσα στο χάος που μας έριξαν, ζούμε με τόση ΑΡΜΟΝΙΑ. 

Ότι είμαστε άστατοι, γλεντζέδες… μα η διασκέδαση δεν θέλει λογική, θέλει καρδιά κι εμείς διαθέτουμε περίσσευμα, μπρος στο δικό τους έλλειμμα. Ότι τα τραγούδια μας είναι γεμάτα πόνο και δυστυχία. Μα θέλει μεγάλο θάρρος για να γλεντάμε μέσα στον πόνο, που μας προκάλεσε η επεκτατική τους μανία. Ότι είμαστε απρόβλεπτοι (επειδή δεν μας "πιάνουν"), ότι είμαστε εριστικοί… ναι, γιατί αν δεν τρωγόμασταν μεταξύ μας… αυτοί θα ήταν οι σκλάβοι μας! Πού ήταν οι "σύμμαχες" Μεγάλες Δυνάμεις, όταν ο σκλαβωμένος ραγιάς πήρε τα όπλα το 1821 και ξεσηκώθηκε για την Ελευθερία του; Μόνος του ξύπνησε απ' τον εφιάλτη της σκλαβιάς και μόνος του πολέμησε κι ελευθερώθηκε, αφού στο βαθύ υποσυνείδητό του όλοι οι σκλάβοι Ρωμιοί ήξεραν ότι ήταν ευγνώμονες «Έλληνες». Ευτυχώς διασώθηκε αυτό μέσα στην ρωμαίικη παράδοση. Το πιο σημαντικό όφελος που είχαμε απ' το 1821 –εκτός απ' την αποτίναξη του τούρκικου ζυγού- ξαναέφερε στην επιφάνεια και ζωντάνεψε τα ονόματα ΕΛΛΑΣ και ΕΛΛΗΝΕΣ! Αυτά που θα γίνουν ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥΣ!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.