27 Μαΐου 2015

Καταρρίφθηκαν ισραηλινά μαχητικά F-16 στην Υεμένη; - "Ναι" λένε οι Αμερικανοί!!!

Περίεργη εξέλιξη λαμβάνει η υπόθεση κατάρριψης στην Υεμένη από τους αντάρτες Χούτι δύο μαχητικών F-16: Η σαουδαραβική Αεροπορία δεν διαθέτει F-16 και το μόνο ενδεχόμενο είναι τα αεροσκάφη να προήλθαν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ή από την Αίγυπτο και να βάφτηκαν με τα σαουδαραβικά χρώματα, αλλά μια έγκυρη και με καλή πληροφόρηση αμερικανική ιστοσελίδα η «Veterans Today» (διαβάστε σχετικά εδώ) αναφέρει ότι τα F-16 που καταρρίφθηκαν ήταν ... ισραηλινά! (δείτε ΕΔΩ)

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι όταν εξετάστηκαν τα συντρίμμια τους ανακαλύφθηκε πως διέθεταν απάρτια (εξαρτήματα) που δεν χρησιμοποιούνται από τα μαχητικά του τύπου που υπηρετούν στις αραβικές Αεροπορίες, αλλά μόνο στην ισραηλινή! 

Μάλιστα αποκαλύπτει ότι από τα συντρίμμια αποκαλύφθηκε ότι τα μαχητικά είχαν βαφεί, πρόχειρα, με σαουδαραβικά διακριτικά και από κάτω υπήρχαν ίχνη από ισραηλινά διακριτικά και το καμουφλάζ των F-16A. Υποστηρίζει ακόμα πως με αυτά πετούσαν αραβόφωνοι Ισραηλινοί πιλότοι.

Πιο συγκεκριμένα από την ανάλυση των συντριμμιών των δύο αεροσκαφών δείχνουν ότι τα δύο αεροσκάφη είναι αγνώστου προελεύσεως. Αν και είχαν διακριτικά της Σαουδικής Αραβίας εντούτοις διαπιστώνεται πως δεν είναι της Σαουδικής Αραβίας αφενός γιατί αυτή η Αεροπορία δεν διαθέτει F-16 εδώ και… πάντα και αφετέρου γιατί από τα ευρήματα όλα δείχνουν ότι πρόκειται για αεροσκάφη F-16A/B κυριότερα από το ραντάρ που ήταν ένα APG-66 ενώ τα σύγχρονα F-16 που διαθέτουν τα ΗΑΕ ή και το Μαρόκο αυτά είναι APG-80  και APG-68 αντίστοιχα. 

Έτσι συμπεραίνεται το γεγονός πως επρόκειτο για δύο από τα 50 συνολικά F-16A που έχει εφοδιαστεί η ισραηλινή Αεροπορία ή ακόμη πρόκειται για κάποιο από τα αεροσκάφη του ίδιου block παραγωγής που είχαν εφοδιαστεί η Ιταλία και η Πορτογαλία με το καθεστώς της εκμίσθωσης πριν τα επιστρέψουν πίσω στις ΗΠΑ.

Το θέμα όμως γίνεται ακόμη πιο… ενδιαφέρον: 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τα αεροσκάφη ανήκαν σε Σμήνος ειδικών αποστολών της ισραηλινής Αεροπορίας με πιλότους αραβόφωνους Ισραηλινούς. 

Το συγκεκριμένο Σμήνος το οποίο αναφέρεται και ως Σμήνος Kamikaze έχει ειδικά διαμορφωμένα τα F-16A για την μεταφορά και πυρηνικών όπλων και μια από τις αποστολές του είναι ο βομβαρδισμός του Ιράν σε σενάριο ακραίας κρίσης. 

Οι πιλότοι των αεροσκαφών δεν έχουν ανευρεθεί ακόμη. Παρά τις εκτεταμένες έρευνες των μαχητών από την Υεμένη δεν έχει βρεθεί κανένας απ[ο τους δύο, ενώ να σημειωθεί πως οι πιλότοι του Σμήνους έχουν ειδική εκπαίδευση και για επιβίωση σε ακραία εχθρικές συνθήκες όπως αυτές του Ιράν ή τώρα της Υεμένης.

Μάλιστα πηγές μιλούν πως οι σφοδρότατες εκρήξεις την περασμένη εβδομάδα στην Σαναά οφείλονταν σε χρήση όπλου νετρονίου μικρής ισχύος καθώς τα συγκεκριμένα F-16 έχουν τη δυνατότητα νε φέρουν τέτοια όπλα. (δείτε σχετικό βίντεο ΕΔΩ και ΕΔΩ)

Εκτός από αυτά τα δύο εντός του Μαΐου καταρρίφθηκαν στην Υεμένη ένα μαροκινό F-16 κι ένα σαουδαραβικό αεροσκάφος, πιθανότατα Tornado. 

Το ένα από τα δύο «ισραηλινά» μαχητικά υποτίθεται ότι καταρρίφθηκε από αντιαεροπορικό πύραυλο BUK-Μ1 που όντως διαθέτει η Υεμένη και φαίνεται ότι οι πιλότοι των καταρριφθέντων μαχητικών (σε όποια Αεροπορία και αν ανήκουν) μάλλον αιφνιδιάστηκαν από το γεγονός ότι οι αντάρτες Χούτι είχαν στην κατοχή τους επιχειρησιακά BUK-M1 της υεμενικής Αεροπορίας. Ωστόσο είναι γεγονός ότι μεγάλα τμήματα της υεμενικής Αεροπορίας έχουν ενταχθεί στις τάξεις των ανταρτών. 

Στην Υεμένη εκτελούνται αεροπορικές επιδρομές από τους Σαουδάραβες και τους συμμάχους τους από τον Μάρτιο και όλες οι καταρρίψεις έχουν γίνει με βλήματα BUK-M1.

Το ενδεχόμενο να έχουν παραδοθεί από τις ΗΠΑ στην Σαουδική Αραβία F-16, φυσικά αποκλείεται, αφού κάτι τέτοιο θα γινόταν εκ των προτέρων γνωστό. Οι Σαουδάραβες επιχειρούν ότι καλύτερο υπάρχει από μαχητικά στο δυτικό οπλοστάσιο (F--15S, EF-2000 Eurofighter, Tornado κλπ).

Το F-16Ι με τρεις εξωτερικές δεξαμενές καυσίμου, δύο πυραύλους AIM-9 Sindwinder και βόμβες βάρους 4.000 λιβρών μπορεί εύκολα να πετάξει από το Ισραήλ μέχρι την Υεμένη διά μέσου της Ερυθράς Θάλασσας. 

Μέχρι στιγμής η ισραηλινή Αεροπορία ούτε έχει διαψεύσει ούτε έχει επιβεβαιώσει το γεγονός όπως κάνει πάντα άλλωστε να ανάλογες περιπτώσεις αεροπορικών επιδρομών σε τρίτες χώρες. 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.grShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.