25 Μαΐου 2015

ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙ ΤΗΣ ΓΙΟΥΡΟ-ΒΙΑΣ.

Γράφει η Μαίρη Καρά 

Τι να σου πω ΕΛΛΗΝΑ! Απορώ πως αρέσκεσαι να σε παρα-μορφώνεσαι με γυαλιστερές αηδίες. Πώς να σε χαρακτηρίσουν χιλιάδες άνεργοι σκεφτόμενοι Έλληνες, που στερούνται και τον επιούσιο; Είναι δυνατόν να ενδιαφέρεσαι για ένα παρακμιακό παραπλανητικό "υπερθέαμα", που ο μόνος λόγος παραγωγής του είναι η αποβλάκωση της νεολαίας απανταχού της... Ευρώπης; Αυτό το κακόγουστο πανηγυράκι της γιουρό-βιας, που συνεχίζει ακάθεκτο να διαστρέφει την μουσική ταυτότητα κάθε ευρωπαϊκού Έθνους; Αυτό το καταθλιπτικό "σώου" που έχει χάσει πια το νόημά του και συμβάλει "ανυποψίαστο" (;) ή με καθοδήγηση υποτακτικών ανδρείκελων της παγκοσμιοποίησης, στην άνευ πνεύματος και πλήρους οινοπνεύματος αρνητική εξέλιξη των ευρωπαϊκών λαών άρα και των ΕΘΝΩΝ! 

Τι περίμενες να περιέχουν οι στίχοι ανήκουστων ασμάτων που "εκτελούνται" από ατάλαντα και χαζοφιλόδοξα παιδάκια, καθ' υπόδειξη των μάνατζερ; Αυτών που σκόπιμα δέχονται κι εκτελούν τις εντολές "αόρατων" αφεντικών; Αυτών που με δόλωμα μηδαμινής αξίας δόξας και μιας πολλά υποσχόμενης μουσικής καριέρας, παρασύρουν άλογα ανθρωπάρια, (λόγω έλλειψης γονικής φροντίδας) γελοιοποιώντας τα παγκοσμίως. Και καλά κάνουν τα ευρεόπουλα και ξευτιλίζονται... γιατί πρέπει να μας απασχολεί; Γιατί δυστυχώς και ελληνόπουλα έλκονται απ' την ψεύτικη δόξα κι αμφιβόλου απόδοσης χλιδάτη προβολή. 

Ανάλογα με το μυαλό βέβαια αλλά και τους γονείς... πηγαίνουν γυρεύοντας προς τον γκρεμό των ουτοπικών ονείρων τους και καλά να πάθουν κι αυτά, αφού παραβλέπουν τα ελληνικά ιδεώδη και χρηστά ήθη του Έθνους μας. Μικρή η δική τους ευθύνη γιατί μεγαλύτερη είναι του Κράτους, που από την Κρατική Τηλεόραση ξοδεύει εν μέσω κρίσης υπέρογκα ποσά για ένα ΤΙΠΟΤΑ! Αυτοί οι φωστήρες που υπηρετούν το Κράτος υποτίθεται, θα' πρεπε να ντρέπονται πιο πολύ κι απ' τα ψωνισμένα παιδάκια. Αυτοί που με τόση ανευθυνότητα βρίσκουν τα κονδύλια για να εξασφαλίζουν δωρεάν ταξίδια σε ψωνισμένα καλλιτεχνάκια που βαφτίζονται δημοσιογραφάκια εν μια νυκτί, δίνοντας τα "φώτα" τους στα ανυποψίαστα παιδάκια παίζοντάς το παρουσιαστές… με αστρονομικές αμοιβές! 

Τελικά γνωρίζεις γιατί συνεχίζουν να χρηματοδοτούν τέτοιες άκαρπες εκδηλώσεις, που τίποτα θετικό δεν προσφέρουν στην ταλαίπωρη πατρίδα μας και την διασύρουν διεθνώς; Γιατί δεν συστήνεται μια έγκυρη Επιτροπή Αξιολόγησης των προτάσεων που κατατίθενται, είτε προσωπικά από υποψήφιους καλλιτέχνες είτε από κέντρα διεξαγωγής εκδηλώσεων; Ξέφραγο αμπέλι είναι η ΕΡΤ και μοιράζει αδιάφορα το χρήμα του λαού, χωρίς να ερευνά ποιο σκοπό εξυπηρετούν τέτοιες εκδηλώσεις; Τόσο αφελείς είναι όλοι ή μήπως... κι εκεί γίνεται το έλα να δεις αλλά και τι να ακούσεις; Τι να ακούσεις δηλαδή, αφού η πολιτιστική τους έμπνευση δεν αγγίζει γνωστικούς μουσικόφιλους. Αν λοιπόν συνεχίσουν να λειτουργούν έτσι… τότε ποιον θα αφορούν οι πανάκριβες μεν ανούσιες δε παραγωγές τους; Ποιος θα ενδιαφέρεται για τις τηλεοπτικές προβολές τους, όταν ο κόσμος δεν θα έχει ούτε ηλεκτρικό ρεύμα, για να ανάβει το χαζοκούτι; Κι όταν ο λαός αντιληφτεί πως αυτό είναι το τίμημα της αδιαφορίας του για τα κοινά… τότε δεν θα βρίσκουν αυτοί χαζοκούτι για να κρυφτούν! Τότε θα φταίει η ΓΙΟΥΡΟ-ΒΙΑ

Για να μην βάζουμε όμως όλους στην ίδια… οθόνη, οφείλουμε να συγχαρούμε - έστω και ετεροχρονισμένα – τους συντελεστές του βραβευμένου τραγουδιού με την εξαίρετη ερμηνεία της Ελληνίδας ΕΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΡΡΙΖΟΥ! Μας δόξασε πριν πολλά χρόνια κι αυτή η εξαίρεση επιβεβαίωσε την εξαίρεση στον ΚΑΝΟΝΑ. Μετά απ' αυτή την… δόξα ακολούθησε η σιωπή των ασμάτων… αφού τα επόμενα ούτε αντιληπτά γίνονται σε αυτιά αληθινών Ελλήνων αλλά ούτε και προσφέρουν κάποιο όφελος στην ταλαίπωρη πατρίδα μας. Αντίθετα μάλιστα αποδεικνύουν απουσία ταλέντου και ποιοτικού περιεχομένου τόσο στους συνθέτες, όσο και στους στιχουργούς και εκτελεστές των τρικολόρε εμφανισιακών ΕΚΤΕΛΕΣΕΩΝ

Εδώ και πολλά χρόνια πολλοί Έλληνες περιφρονούν την οργάνωση των απαράδεκτων γιουροβιζιων παραγώγων εντός της ευρωπαικής ηπείρου, η οποία αδιαφορεί για την ποιοτική διαβίωση των κατοίκων της… αφού και επίσημα πλέον άγεται και φέρεται απ' τα διεθνή αφεντικά της. Αυτά που νοιάζονται μόνο για την αύξηση του πλούτου τους, εις βάρος των δύστυχων υπηκόων τους. Δηλαδή όπως φαίνεται κι απ' την φετινή παρουσίαση, η οργάνωση έχει περάσει σε άλλα χέρια! 

Kαι είναι δύστυχοι υπήκοοι, όχι γιατί η ψευτοκρίση τούς έκοψε τις… συντάξεις, αλλά γιατί αφέθηκαν να "απολαμβάνουν" τα φανταχτερά διεφθαρμένα είδωλα, που τους επιβάλλουν. Αδιαμαρτύρητα δέχονταν και κατάπιναν πιο χειρότερο άντεχε το στομάχι τους μα και η διανοητική τους κενότητα. Ακριβώς όσα επεδίωξαν με βρώμικα τεχνάσματα τα διεστραμμένα μυαλά επίδοξων κυβερνητών του πλανήτη. Καλή χώνεψη λοιπόν αγαπητοί μου συμπατριώτες, που χωρίς καμία αντίδραση επιτρέπετε να συνεχίζεται η απαράδεκτη "καλλιτεχνική απόδραση" αφύσικων ρύπων, που εκπέμπουν οι ανύπαρκτης καλλιτεχνικής δημιουργίας παραφωνίες των διαγωνιζομένων. Να τους χαίρεστε τους παραποιητές κάθε ηθικού και φυσικού ανθρώπινου χαρακτηριστικού, που δεν χαρακτηρίζει όμως τους ενάρετους και φυσιολογικούς Έλληνες που ΑΝΤΙ-ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ

Όμως για την συμμετοχή μας στο πανάκριβο υπερθέαμα ένα δραματικό ερώτημα αναδύεται και ταλαιπωρεί το μυαλό του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού, που πικραίνεται για την σπατάλη πολύτιμου ελληνικού χρήματος. Ποιοι φωστήρες είναι υπεύθυνοι για την επιλογή αυτού του αδιάφορου τραγουδιού, εντελώς ξένου προς την ελληνική παράδοση; Αυτή την συμμετοχή γιατί δεν την "είδαν" σαν μια μοναδική ευκαιρία, να στείλουν μήνυμα στον πλανήτη, πως η ΕΛΛΑΔΑ είναι υπό ΚΑΤΟΧΗΝ και παλεύει για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της; Ποιοι ανευθυνουπεύθυνοι οργανωτές ενδιαφέρονται μόνο για τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και… δόξες κι αδιαφορούν για την ελληνική γλώσσα και την διαφήμιση της πατρίδας μας; 

Όποιος τους γνωρίζει, καλό θα είναι να τους στείλει το μήνυμα πως είναι επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ! Με τέτοιες "ευφυείς ιδέες" που προσβάλλουν την ελληνικότητά μας και δυσφημίζουν την πατρίδα μας διεθνώς, δεν δικαιολογείται ο παχυλός μισθός τους με όλα τα… παρελκόμενα. Αν διαθέτουν λίγο ελληνικό φιλότιμο… το καλύτερο που έχουν να κάνουν, είναι να πληρώσουν οι ίδιοι το κόστος της οργάνωσης και να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη, που δυσφήμισαν για άλλη μια φορά διεθνώς την ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ. Να τους υπενθυμίσετε δε πως η Ελλάδα μας δεν έχει καμία ανάγκη συμμετοχής σε τέτοια απαράδεκτα πανηγυράκια, γιατί έδωσε το ΠΝΕΥΜΑ της στους Ευρωπαίους σαν κοιτίδα πολιτισμού κι όχι ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.