27 Μαΐου 2015

Εάλω η Πόλις …Εάλω και η Τουρκιά;

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

ΦΩΤΟ από Ρωμαίικο Οδοιπορικό 

29 Μαΐου του 1453-η αποφράδα ημέρα της Παγκόσμιας Πολιτισμικής Αυτοκρατορίας των Ρωμηών. 
29 Μαΐου 2015 η Ελλάδα ¨παρελαύνει¨ σε δήθεν χρεωκοπία και ο Αγαρηνός παρελαύνει για να ¨τιμήσει¨ την δολοφονική ρίζα της γενιάς του όπως κάνει κάθε χρόνο ανήμερα της άλωσης. 

Είναι όμως έτσι; 
γιατί φέτος τα πράγματα φαίνεται να αλλάζουν και η εικονικότητα να οδηγείται στο πραγματικό και ιστορικό μοιραίο έστω και μέσω παρελάσεων όλων των ειδών και αποχρώσεων. 

Φέτος την Τρίτη στις 13 Ιανουαρίου του 2015 οι καμπάνες της Ορθοδοξίας σήμαιναν και έλεγαν 

Ευαγγελίζου ΕΛΛΑΔΟΣ Γη Χαρά Μεγάλη 

και γράφαμε ανήμερα …¨η ώρα η καλή¨ για την ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ Βγήκαν ¨οι δημοσκοπήσεις¨ του Ουρανού …
Πάντα ΑΓΙΟΣ στις ψυχές των Ελλήνων Ρωμιών… 

Σήμερα ΑΓΙΟΣ ο Γέροντας Παίσιος εις τας δέλτους της Ανατολικής Ρωμαίικης Ορθόδοξης Εκκλησίας. 

¨Συνῆλθεν, ὑπό τήν προεδρίαν τῆς Α. Θ. Παναγιότητος, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος εἰς τήν τακτικήν συνεδρίαν αὐτῆς σήμερον, Tρίτην, 13ην Ἰανουαρίου 2015, πρός ἐξέτασιν τῶν ἐν τῇ ἡμερησίᾳ διατάξει ἀναγεγραμμένων θεμάτων. Κατ᾿ αὐτήν, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος: 
α) ὁμοφώνως ἀποδεχθεῖσα εἰσήγησιν τῆς Κανονικῆς Ἐπιτροπῆς ἀνέγραψεν εἰς τό Ἁγιολόγιον τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας τόν μοναχόν Παΐσιον Ἁγιορείτην καί ..¨ 
Ἐν τοῖς Πατριαρχείοις, τῇ 13ῃ Ἰανουαρίου 2015 

Στην πιο κρίσιμη στιγμή για το Γένος των Ελλήνων Ορθοδόξων ο Πνευματοκίνητος Γέροντας Παίσιος ¨ο νέος Πατρο-Κοσμάς¨ θα τιμάται ¨εν ύμνοις και ωδαίς πνευματικές¨. 

ΤΟ ΠΑΡΑΚΛΗΤΟ ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ ¨σύστησε¨ δια του Αγίου Πατρός Παισίου του Αγιορείτη την βέβαιη πορεία της Αναγέννησης του Έθνους των Ελλήνων. 

Να γιατί σήμερα μας πήραν ακόμη και την αναπνοή ακριβώς γιατί μπορούμε αν θέλουμε να βγάλουμε Πραγματικούς Αγίους και στις ημέρες μας που επικρατεί το ¨αντίχριστο πνεύμα¨. 

 Είναι πια σίγουρο ότι το ¨μνημόσυνο¨ του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ του Αγιορείτη θα ψέλνεται εις τους αιώνες των αιώνων στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ που μάλιστα ο ίδιος την επισκέφτηκε και αισθάνθηκε αποτροπιασμό για αυτό που συμβαίνει.

Να γιατί λοιπόν θα ψέλνεται το μνημόσυνο του Οσίου Παισίου του Αγιορείτη στην Αγία Σοφία… ακριβώς γιατί το προείπε ο ίδιος… 

· Για την Κωνσταντινούπολη έλεγε ότι: ‘Κάποτε θα την πάρουμε την Πόλη. Δική μας είναι. Εμείς δεν θα πάθουμε κακό. Όταν θα ξεκινήσουμε για τον πόλεμο θα την έχουν πάρει την Πόλη οι άλλοι. Στα μισά οι Έλληνες θα γυρίσουν πίσω. Την Πόλη θα την έχουν πάρει οι Ρώσοι και θα μας την δώσουν. Όχι ότι οι ίδιοι μας αγαπούν, αλλά θα υποχρεωθούν να μας την δώσουν από τις περιστάσεις ’. 

Για τα «Εξαμίλια» έλεγε ότι αφορά το πρόβλημα της υφαλοκρηπίδας. Για τους Τούρκους, που συνέχεια δημιουργούν προκλήσεις, ο Γέροντας έλεγε: ‘Οι Τούρκοι … ας τους αυτούς. Αυτοί τα κόλλυβα τα έχουν στο ζωνάρι τους. Τάχουνε, τα κουβαλούν μαζί τους…’. 

Όσο για το πότε θα διαλυθεί η Τουρκία, όσες φορές και αν τον ρωτήσαμε και το συζητήσαμε, ποτέ δεν το έλεγε: ‘Αυτό δεν το ξέρουμε. Ο Θεός μας είπε ότι θα μας δείχνει σημεία. Τα πράγματα, όμως προς τα εκεί βαδίζουν…’ 

Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994 τόμος1, Σελ 259-260

· Επανειλημμένα μας είπε για την Πόλη, ότι θα την πάρουμε, ότι θα μας την δώσουνε. Κάτι θα ανάψει μεταξύ Τούρκων και Ρώσων και θα κατέβουν οι Ρώσοι και θα πάρουν την Πόλη. Μετά, θέλοντας και μη, θα τη δώσουν στην Ελλάδα. Εμείς θα είμαστε θεατές σε αυτόν τον πόλεμο. 

Όταν τον ρώτησα: ‘πως θα κάνουμε κουμάντο την Πόλη με τόσο κόσμο που έχει;’ Είπε: ‘Μην στεναχωριέστε, υπάρχουν πάρα πολλοί μέσα στην Πόλη, οι οποίοι δεν είναι Τούρκοι, όπως νομίζετε, και θα συνεργαστούν μαζί μας. Δεν θα χρειάζονται και πολλοί Έλληνες για να κάνουν ‘κουμάντο ’ την Πόλη. Πολλοί από αυτούς είναι κρυπτοχριστιανοί’. Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994 τόμος1, Σελ 71 

Πολλές φορές συζητούσαμε για τα εθνικά θέματα. Μου έλεγε: ‘μην φοβάσαι, μην στενοχωριέσαι. Δεν πρόκειται να γίνει τίποτα, δεν πρόκειται να μας πειράξουνε. Αλλά ακόμα και να μας πειράξουν, αυτοί θα βρεθούν σε πολύ χειρότερη μοίρα από ότι εμείς.

Την πατρίδα μας την αγαπάει ο Χριστός. Δεν θα μας αφήσει έτσι’. 
Πάντα είχε πίστη και ελπίδα ότι όλα τα εθνικά μας θέματα, σιγά σιγά, θα λυθούν υπέρ της πατρίδας μας. Όταν του υπενθύμιζα τις απειλές των Τούρκων, έλεγε: ‘Ας τους να λένε. Δεν μπορούν να μας κάνουν τίποτα. Δεν μπορούν να μας πειράξουν εμάς. Ο Θεός είναι μαζί μας και μη στενοχωριέσαι. 
Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994 τόμος 1, Σελ 87-88 

· ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ -ΚΟΥΒΟΥΚΛΙΩΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
Μου είπε: ‘Έχω ην εντύπωση ότι έφτασε η ώρα. Πιστεύω ότι έφτασε η ώρα’. 
«Ποια ώρα Γέροντα;» 
Η ώρα να πάρουμε την Πόλη’. 
«Την Πόλη πως θα την πάρουμε; Θα έχουμε πάλι πόλεμο;» 
‘Όχι δεν θα έχουμε ούτε μια ντουφεκιά. Δεν πρόκειται να γίνει πόλεμος’. 
«Τότε Γέροντα πως θα την πάρουμε την Πόλη;» 
‘Την Πόλη θα μας την δώσουν, 
«Ποιοι; Οι Τούρκοι; Είναι δυνατόν;» 
‘’όχι την Πόλη θα μας την δώσουν οι Ρώσοι.
Θα την πάρουν σε πόλεμο που θα κάνουν με την Τουρκία και θα την δώσουν σε μας ’. 
«Μα Γέροντα τόσο μας αγαπάνε οι Ρώσοι, ώστε να μας δώσουν την Πόλη, έτσι, χωρίς πόλεμο;» 
‘Όχι θα ξέρουν ότι δεν πρόκειται καμία επιδίωξη τους να πραγματοποιηθεί, εάν δεν μας δώσουν την Πόλη.
Έτσι θα αναγκαστούν να μας την παραχωρήσουν’. 
«Γέροντα τι θα γίνει μετά από αυτό; Οι Τούρκοι τι Θα γίνουν;» 
Αυτοί θα καταστραφούν. Πραγματικά θα σβήσουν από τον χάρτη, διότι είναι ένα έθνος, το οποίο δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού. Θα σβήσουν ως έθνος και η έκταση ολόκληρης της Τουρκίας θα είναι μια αχανής έρημος, στην οποία, για να συναντήσει κανείς άνθρωπο, θα πρέπει να περπατάει εφτά ώρες!’ 

Γνωρίζω και μου το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Γέροντας, πως κάποιος αξιωματικός που βρέθηκε στο Άγιο Όρος, πήρε την ευλογία του σε ανύποπτο χρόνο, να είναι ο σημαιοφόρος των ελληνικών στρατευμάτων κατά την είσοδο τους στην Κωνσταντινούπολη. 

Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994 τόμος 1, Σελ 286 

ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΣ ΑΝΕΣΤΗΣ, γυμναστής, Αλεξανδρούπολη. 
Κάποτε, είχα πάει στον Γέροντα με ένα φίλο μου και εκεί συναντήσαμε μια παρέα από πέντε παιδιά. Τότε ρώτησα τον Γέροντα ποιες προέβλεπε να είναι οι εξελίξεις σχετικά με την Τουρκία. 
¨Γέροντα ¨, του λέω ¨απ΄την Αλεξανδρούπολη είμαστε. Μήπως μας πιάσει η μπόρα κατά κει; ¨. 
Μου απαντά: ¨Κοίταξε να δεις. Οι Τούρκοι δεν θα μπούν στην Αλεξανδρούπολη. Θα κάνουν μόνο μια πρόκληση στην Ελλάδα, που θα έχει σχέση με την αιγιαλίτιδα ζώνη. Και εμάς θα μας πιάσει πείνα. Θα πεινάσει η Ελλάδα. Και επειδή θα κρατήσει αυτή μπόρα κάποιο διάστημα, μήνες θα είναι, «θα πούμε το ψωμί ψωμάκ黨. 
Μετά ρωτάω: ¨Γέροντα, πως θα καταλάβω εγώ ότι θα είμαστε κοντά στον πόλεμο;¨
¨Όταν¨, λέει, ¨θα ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια, για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης) από 6 σε 12 μίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος. Ακολουθεί.¨

Λέω: ¨Και ποια κράτη θα συμμετέχουν;¨ 
¨Κοίταξε μετά την πρόκληση των Τούρκων, θα κατέβουν οι Ρώσοι στα Στενά. Όχι για να βοηθήσουν εμάς. Αυτοί θα έχουν άλλα συμφέροντα. Αλλά, χωρίς να το θέλουν θα βοηθήσουν εμάς. Τότε, οι Τούρκοι για να υπερασπιστούν τα Στενά, που είναι στρατηγικής σημασίας, θα συγκεντρώσουν εκεί και άλλα στρατεύματα. Παράλληλα δε, θα αποσύρουν δυνάμεις από καταληφθέντα εδάφη. Όμως θα δουν τότε τα άλλα κράτη της Ευρώπης, συγκεκριμένα η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία και άλλα έξι-εφτά κράτη της ΕΟΚ, ότι η Ρωσία θα αρπάξει μέρη, οπότε θα πουν: «Δεν πάμε και εμείς εκεί πέρα, μήπως πάρουμε κανένα κομμάτι;» Όλοι όμως θα κυνηγούν την μερίδα του λέοντος. Έτσι θα μπουν και οι Ευρωπαίοι στον πόλεμο¨. 

Σ΄αυτό το σημείο ρωτάω: ¨Εμείς τι θα κάνουμε; Ο Ελληνικός στρατός θα πάρει μέρος σε αυτόν τον πόλεμο;¨ 
¨Όχι¨ λέει. "Θα βγάλει η κυβέρνηση απόφαση να μην στείλει στρατό. Θα κρατήσει στρατό μόνο στα σύνορα. Και θα είναι μεγάλη ευλογία που δεν θα πάρει μέρος. Γιατί, όποιος πάρει μέρος σε αυτόν τον πόλεμο, χάθηκε … Τότε, επειδή στην Ελλάδα ο κόσμος θα φοβηθεί, πολλοί θα στραφούν προς την Εκκλησία, προς τον Θεό, και θα μετανοήσουν. Για αυτό επειδή θα υπάρξει μετάνοια, δεν θα πάθουμε κακό οι Έλληνες. Ο Θεός θα λυπηθεί την Ελλάδα, επειδή ο κόσμος θα στραφεί προς την Εκκλησία, προς τον μοναχισμό και θα αρχίσουν να προσεύχονται. Και θα βαπτισθούν πολλοί Τούρκοι.

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΙΩΑΚΕΙΜ, Ιερά Σκήτη Προφήτου Ηλία 
Τότε πήρα θάρρος, λόγω των εθνικών φρονημάτων που με διακρίνουν, - αγαπώ πολύ αυτήν την πατρίδα – και του είπα: ¨Μερικοί Έλληνες κάνουν το λάθος και λένε «οι χαμένες πατρίδες», Γέροντα. να τους συμβουλεύετε να λένε οι «σκλαβωμένες πατρίδες » ή «αλύτρωτες πατρίδες». 

Με ξανα αγκαλιάζει. Ήταν τόσο πατριώτης. Ήταν τόσο λαμπρός, τόσο φωτισμένος. 
Τα λέω αυτά και συγκινούμαι. ανατριχιάζω. Το πρόσωπο του έλαμπε. ¨Σε ευχαριστώ πολύ¨, μου λέει,¨που μιλάς έτσι. 
Λίγοι Έλληνες τα τονίζουν αυτά. Δεν είναι πράγματι χαμένες πατρίδες, χαμένοι είναι αυτοί που τα λένε! ¨Αυτά σας τα λέω κατά λέξη, όπως μου τα είπε ο Άγιος αυτός άνθρωπος. 

Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994 , Β΄Έκδοση, Σελ : 445 ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΊΤΗΣ 1924-1994 Β΄ ΕΚΔΟΣΗ Επιμέλεια: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΟΥΡΝΑΤΖΟΓΛΟΥ 

Ας ρωτήσουμε τον Άγιο Γέροντα του Έθνους και των ημερών μας …τι λένε τα ¨γεωπολιτικά πουλάκια των ειδήσεων¨; Είναι το τελευταίο Πάσχα (1994) του Γέροντα και συνομιλεί με τον π. Αρσένιο που μεταφέρει τον διάλογο: Άκουγε τα πουλιά έξω να κελαϊδάνε και με ρωτάει: 
- Τί λένε, τώρα, τα πουλάκια; «Που να ξέρω Γέροντα;» του λέω. 
-Ευλογημένε, λένε το "Χριστός Ανέστη!" 

Ἀρχιμανδρίτου Ἀρσενίου Κατερέλου από το βιβλίο ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΝ ΚΑΙ ΙΣΑΑΚ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΑΣ. "ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ" 

Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.