8 Δεκεμβρίου 2014

Ο κύβος ερρίφθη.... 17 Δεκεμβρίου ξεκινά η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Να δούμε πόσοι ανεξάρτητοι και μη βουλευτές θα τα τσεπώσουν...


Η είδηση:

ΔΗΛΩΣΗ ΚΥΒ.ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ 8.30μμ 8/12/2014 
Ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, συναντήθηκαν σήμερα και συζήτησαν για ... τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές αλλά και στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, μετά την συζήτηση και ψήφιση του Προϋπολογισμό. 

Ήδη το Eurogroup αναγνώρισε τις προσπάθειες και τα επιτεύγματα της χώρας μας και συμφώνησε για την «αλλαγή σελίδας» και για τη μετάβαση της Ελλάδας στο νέο θεσμικό πλαίσιο της προληπτικής πιστωτικής γραμμής (ECCL). Αυτό αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη. Αλλά θα αποτελέσει και το θώρακα προστασίας της χώρας έναντι των αγορών. 

Το Eurogroup συμφώνησε επίσης ότι όλες οι σχετικές διαδικασίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στους δυο πρώτους μήνες του 2015. 

Έτσι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα είναι κρίσιμο: για την ολοκλήρωση της νέας συμφωνίας και για την διευθέτηση όλων των θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος του χρέους. 

Η Ελλάδα πρέπει να είναι απολύτως έτοιμη να παρατάξει όλες τις δυνάμεις και όλα τα επιχειρήματά της σε συνθήκες εθνικής συσπείρωσης και πολιτικής σταθερότητας. 

Δυστυχώς η ανοικτή και απροκάλυπτη προτροπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τους βουλευτές, να αποτρέψουν την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και να οδηγήσουν την χώρα σε πρόωρες εκλογές, υπονομεύει τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας και εκπέμπει μηνύματα αβεβαιότητας στις αγορές. Υπονομεύει ακόμα την εθνική οικονομία με ό,τι αυτό συνεπάγεται για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, εργαζόμενους και ανέργους. 

Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να επιτρέψει αυτή την ανοικτή υπονόμευση. Η πολιτική αβεβαιότητα πρέπει να τελειώσει τώρα!
Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, αφού ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζήτησαν από τον Πρόεδρο της Βουλής να κινηθεί το ταχύτερο η διαδικασία Προεδρικής Εκλογής και η σχετική ψηφοφορία να διεξαχθεί την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014. 
ΣΧΟΛΙΟ
Φίλοι μου ήρθε η ώρα της αλήθειας...
Αρχίζουν οι εκβιασμοί και οι πιέσεις.... για να βρεθούν οι 180 βουλευτές... που θα ψηφίσουν τον ΠτΔ....
Τα πρώτα σημάδια του εκβιασμού σε βουλευτές και λαό βρίσκονται ήδη μέσα στην παραπάνω ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου...
Φυσικά η προσοχή όλων θα στραφεί προς τους ανεξάρτητους βουλευτές οι οποίοι θα βρεθούν μπροστά σε ένα πολύ σημαντικό δίλημμα για το υπόλοιπο του βίου τους αλλά και για την πολιτική τους καρριέρα...
Να τα τσεπώσουν ή όχι....
Προσωπικά επειδή θεωρώ ότι οι περισσότεροι που γίνοται βουλευτές εδώ και δεκάδες χρόνια το κάνουν μόνο και μόνο για να πιάσουν την καλή, θεωρώ ότι οι περισσότεροι ανεξάρτητοι θα τα τσεπώσουν... κανονικά.
Αν μάλιστα θεωρήσουμε τις καταγγελίες της βουλευτού των ΑΝΕΛ Σταυρούλας Ξουλίδου ότι η ταρίφα αγγίζει τα 3 εκατομμύρια ευρώ, τότε δεν νομίζω ότι θα υπάρξει ανεξάρτητος βουλευτής που να μην ψηφίσει πρόεδρο της δημοκρατίας...

Από την άλλη πάλι και οι Syrizαίοι δεν πρόκειται να κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια...
Αν έχουν μυαλό θα τα σκάσουν κι αυτοί έστω σε μερικούς να τους κρατήσουν στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο...

Με λίγα λόγια θα έχουμε το παρασκήνιο της κονόμας....
Τρία εκατομμύρια είναι πολύ χρήμα βρε παιδιά...
Για σκεφτείτε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε με 3 ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ...

Σιγά μην κάτσουμε να σκεφτούμε το όφελος της χώρας...
Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι μας κυβερνά η Σκύλλα και η Χάριβδη ετοιμάζεται...
Δεν υπάρχει ελπίδα....

Φυσικά αν τελικά δεν ψηφιστεί πρόεδρος η προδοτική συγκυβέρνηση θα πέσει.... παταγωδώς...
Το μόνο "καλό" σενάριο για την πατρίδα έτσι όπως γίναμε είναι κυβέρνηση συνεργασίας SYRIZA και άλλων αντιμνημονιακών δυνάμεων (που θα έχουν ισχυρή συμμετοχή) με κόκκινες γραμμμές στα εθνικά θέματα και σε θέματα παιδείας...

Προκειμένου να κυβερνήσει ο Τσίπρας θεωρώ οτι θα ανεχθεί αρκετά....

Πάντως το σίγουρο είναι ότι το όφελος για την πατρίδα θα είναι να πέσουν οι προδότες μνημονιακοί ραγιάδες....
Και να μην καταφέρει να έχει αυτοδυναμία ο Τσίπρας....

Φυσικά το εντελλώς διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα έχει κι άλλα όπλα... στην φαρέτρα του...
Οπως για παράδειγμα η συγκυβέρνηση SYRIZA - ΝΔ ή SYRIZA - ΠΑΣΟΚ και ΡΗΜΑΔ.... κλπ...

Και φυσικά για πολλοστή φορά να επισημάνουμε όπως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση ότι παίζει έντονα και το στοιχείο της νοθείας...
Της ηλεκτρονικής νοθείας... βέβαια (λεπτομέρειες δείτε ΕΔΩ)

Αγαπητοί μου συμπατριώτες και συμπατριώτισσες
Αν δεν βγει ΠτΔ στις εκλογικές αναμετρήσεις στην βουλή να ξέρετε ότι η πίεση κι ο εκβιασμός των προδοτών από τους βουλευτές θα περάσει στον λαό μας...

Για όλους μας μόνο μια λύση όμως θα μένει...
Η πατριωτική ψήφος...
Θα ήταν ευχής έργον να μπορέσουν στον λίγο χρόνο που θα μένει μέχρι τις εκλογές, να ενωθούν οι διάφορες πατριωτικές και εθνικές κινήσεις, κόμματά και παρατάξεις...

Θα είναι πάρα πολύ σημαντικό σατην βουλή που θα προκύψει μετά τις εκλογές ο πατριωτικός χώρος να έχει δυνατή φωνή...
Και θα είναι ακόμα πιο απαραίτητο καθώς όπως όλα δείχνουν το πρώτο κόμμα θα είναι ο νεοταξίτικος αλλοδαπός SYRIZA....

Γαι να δούμε λοιπόν τι θέατρο σκιών θα έχουμε μέσα κι έξω από την βουλή από την επόμενη εβδομάδα...
(Ακουσα μέχρι ότι οι ανεξάρτητοι βουλευτές έχουν δικαίωμα να κατεβάσουν ως ξεχωριστή κοινοβουλευτική ομάδα, δικό τους υποψήφιο ΠτΔ, τον οποίο βέβαια -αν υπάρξει- θα τον ψηφίσουν τα ραγιάδικα ανδρείκελα της συγκυβέρνησης ακόμα κι αν τον λένε ... Νίκο Μιχαλολιάκο!!!! χα,χα)

Τελοσπάντων αρχίζει μια πολύ ενδιαφέρουσα περίοδος...
Ας είμαστε προσεκτικοί και σε εγρήγορση....



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.