22 Νοεμβρίου 2012

Να θυμηθούμε ποιοί είμαστε;

Γράφει ο αρισταρχος 

Μήπως έφτασε η ώρα να συνειδητοποιήσουμε τι κρύβουμε στα βρακιά μας; Και δεν εννοώ τα οπίσθια, αυτά τα έμαθαν οι φίλοι μας δανειστές με όλες τις λεπτομέρειες. Να δούμε τι έχουμε, μήπως και νιώσουμε λίγο άντρες με τις Ελληνογκομενάρες δίπλα μας και σταματήσουμε το παρακαλετό και το σκύψιμο.

Πάντα ήμασταν λαός που σκεπτόμασταν με το πνεύμα που μας μοίρασε πλούσια το DNA της φυλής και η περιούσια πέτρα που πάνω της κατοικούμε. Κι ας μας το χαλάνε λίγο μ’ αυτά τα chemtrails που μας ραντίζουν δήθεν για την προστασία του πλανήτη. Η κουτοπονηριά και η οσφυοκαμψία ήταν το τίμημα  για τα τετρακόσια χρόνια συμβίωσης με αγάδες, ντερβισάδες, πασάδες και εξωμότες. Πληρώσαμε/νουμε και θα πληρώνουμε, και μάλιστα πολύ ακριβά τον χαμό από την άλωση του 1453.

Με κουτοπονηριά και ζητιανιά το μόνο που θα καταφέρουμε είναι η πληρωμή σε είδος να πάρει στροφή για εξεζητημένα πράγματα. Άκου, το χρέος θα πάει στα ίδια επίπεδα του 2009, πότε; Το 2022! Και η επιμήκυνση των δύο ετών που ζητάμε θα το στείλει πολλά χρόνια πίσω.

Καιρός να πάρουμε τις ευθύνες τις δικές μας και των αλλοφύλων/εταίρων και να τα βάλουμε στο μίξερ των δανεικών που έδωσαν και πήραμε και, το αποτέλεσμα να το αναρτήσουμε εκεί στο Eurogroup μήπως και έστω λίγο κοκκινίσουν. Έγινε ηλίου φαεινότερο ότι οι μεγάλοι καίγονται για κάτι άλλο του τύπου “καλά σας πηδάμε, αλλά σας χορτάσαμε σαν γκόμενες. Τώρα δεν μας κάνετε και, κάντε μας την χάρη να πάρετε δρόμο από τον ωραίο σας τόπο” Γιατί όμως; Για ποιο λόγο;

Για τα πετρέλαια; Το αέριο, και όλα τα πολύτιμα που κρύβουν τα σωθικά της πέτρας; Ποιος ξέρει; Από συνωμοσιολογία πήξαμε. Τι να απορρίψεις και τι να κρατήσεις. Όλα είναι μέσα κι όλα είναι έξω.

Εκείνο που χειροπιαστά ζει ο Έλληνας είναι η υποτίμηση παντού, στη φτώχεια, στην αναδουλειά, στην μιζέρια, στην αδιαφορία, στην τιμή, την ηθική και ότι αρνητικό κυκλοφορεί στον ανθρώπινο άλμανακ.

Και, γαμώτο, ακόμα και αυτή η πείνα αντέχεται. Η ντροπή από την υποτίμησή σου σαν άνθρωπος, σαν χώρα δεν είναι ανεκτή με τίποτα. Και σ’ αυτόν τον καλότοπο έχουμε χιλιάδες παραδείγματα τέτοιων δικών μας που το πρώτο συστατικό της ζωής τους ήταν η “… ελεύθερη ζωή,  παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή”  και η απάντηση σε τριάδες και μη “μολών λαβέ”.

Τώρα γέρνουμε σαν εξωμότες το μέλλον μας πάνω σε ταινίες που μας μεταφέρουν στην ταφή, στο θάψιμο της φυλής. Αυτό μπορεί να θεωρηθεί “ιδανικά φυλής;” Μπορεί να ζήσει ο Παπαφλέσσας, ο Διάκος, η Μπουμπουλίνα, ο Κανάρης; Κι αν παραφράζαμε τον ανυπέρβλητο Καραϊσκάκη “Γαμώ την πίστιν σας και τον …δανειστή σας”. Κι αν ο Ρήγας ο Φεραίος μας τρυπούσε την καρδιά με την σαϊτιά του “Όποιος ελεύθερασυλλογάταισυλλογάται καλά”. Μ’ ένα τσούρμο Γερμαναράδες πάνω από τους  “υπεύθυνους” πόσο σωστά θα σκεπτόμασταν και κατ’ επέκταση θα δρούσαμε;

Τώρα, είναι πια η ώρα για θετική και ώριμη σκέψη. Για Ελληνικές αποφάσεις βασισμένες στην αλήθεια και την ισοκατανομή.  Στην ρεαλιστική σκέψη και την επιθυμητή. Στην πατριωτική και όχι την  εξωμοτική. Είναι ώρα να ξεκινήσει η χώρα από το μηδέν για όλους και για όλα. Να κάνουμε τον λογαριασμό κι αν περισσέψει να ξεπληρώνουμε. Νάχουμε τουλάχιστον μπροστά και ένα όραμα που να μπορεί να πιαστεί. 

Κι αν η σημαία σας γίνει η αλήθεια τότε, Έλληνας και Ελλάδα κάτοικοι αυτής της άγιας πέτρας θα στοιχηθούν πίσω σας. Αλλιώς, καλύτερα να χαθείτε στην ομίχλη του χρόνου αγνοημένοι  από την τρισχιλιόχρονη ιστορία  του περήφανου αυτού τόπου. 
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.