17 Ιουνίου 2012

Ελλαδάρα ομαδάρα..... Ηρωική πρόκριση της Εθνικής μας στους 8 του EURO 2012.

Με μέταλλο εποχής Οτο Ρεχάγκελ, με έναν Φερνάντο Σάντος μαέστρο από τον πάγκο, με σκόρερ τον Γιώργο Καραγκούνη των 120 συμμετοχών και με όλους τους παίκτες με περίσσιο πάθος, η Ελλάδα τα κατάφερε. 

Η Εθνική μας ομάδα επικράτησε με 1-0 της Ρωσίας, πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε και προκρίθηκε στους «8» του Euro 2012, όπου πιθανότατα θα βρει στο δρόμο της τη Γερμανία στις 22 Ιουνίου στο Γκντανσκ. Εκτός και αν οι «Αετοί» δεν τερματίσουν.

Το «χρυσό» γκολ του «Κάρα» 

Πολύ δυνατά μπήκε στο ματς η Εθνική μας ομάδα και σε διάστημα δυο λεπτών και δη στο 6' και στο 7' απείλησε με τους Κατσουράνη, Τοροσίδη την εστία της Ρωσίας. Η Ελλάδα, επί της ουσίας προσπάθησε να πιάσει στον ύπνο τους Ρώσους, εν μέρει το κατάφερε, όμως δεν μπόρεσε να πάρει την ουσία που ήταν ένα γκολ.

Ετσι μετά το 10' οι Ρώσοι κυριάρχησαν. Πήραν την κατοχή της μπάλας, την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ έκαναν δυο-τρεις καλές ευκαιρίες με εκφραστές τους Αρσάβιν, Ζιρκόφ και Κερζάκοφ. Σχεδόν πάντα, όμως, του έλειπε η καλή τελική προσπάθεια. Ετσι το 0-0 παρέμενε έως τις καθυστερήσεις. Διότι σε εκείνο το χρονικό σημείο «κτύπησε» ο «Κάρα».

Ο αρχηγός εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ντενίσοφ, προχώρησε και πλάσαρε, αν και καταδιωκόταν από τον Ζιρκόφ, ιδανικά τον Μαλαφέεφ με την Εθνική να μπαίνει στα αποδυτήρια με «χρυσό» προβάδισμα. 

Δοκάρι ο Τζαβέλλας, ευκαιρίες η Εθνική 

Στην επανάληψη η Ρωσία μπορεί να είχε την κατοχή και την πρωτοβουλία, όμως η Ελλάδα ήταν αυτή που απείλησε που άγγιξε περισσότερες φορές το γκολ.

Η Εθνική μας ομάδα κρατούσε μακριά από την εστία της τους Ρώσους, που απειλούσαν μόνο με τον Ντενίσοφ, την ώρα που οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις άγγιξαν το 2-0.

Στο 59' η εξαιρετική ενέργεια του Τοροσίδη από δεξιά δεν είχε ευτυχή κατάληξη, ενώ στο 60' η κεφαλιά του Γκέκα δεν βρήκε στόχο. Ένα λεπτό αργότερα ο Καραγκούνης διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε μαρκάρισμα από τον Ιγκνάσεβιτς που μάλλον δικαίως δεν δόθηκε, ενώ στο 70' το φάουλ του Τζαβέλλα τράνταξε τη συμβολή των δοκαριών του Μαλαφέεφ με το 1-0 να παραμένει.

Η Ρωσία προσπαθούσε απεγνωσμένα να βρει το γκολ της πρόκρισης και στο 86' το άγγιξε με τον Τζαγκόεφ, όμως η τύχη ήταν με το μέρος της Εθνικής μας ομάδας. Η Ελλάδα ήταν στους «8»… Κανείς δεν μπορούσε, πλέον, να της στερήσει αυτό το μεγάλο επίτευγμα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιόνας Ερικσον (Σουηδία)
ΣΚΟΡΕΡ: 45+' Καραγκούνης
ΔΟΚΑΡΙ: 70' Τζαβέλλας.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: Καραγκούνης, Χολέμπας – Ανιούκοφ, Ζιρκόφ, Τζαγκόεφ, Πογκρέμπνιακ

ΕΛΛΑΔΑ: Σηφάκης, Τοροσίδης, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Μανιάτης, Καραγκούνης (66' Μάκος), Σαλπιγγίδης (82' Νίνης), Σαμαράς, Γκέκας (64' Χολέμπας).
ΡΩΣΙΑ: Μαλαφέεφ, Ανιούκοφ (81' Ιζμάιλοφ), Ζιρκόφ, Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Γκλουσάκοφ (71' Πογκρέμπνιακ), Σιρόκοφ, Ντενίσοφ, Αρσάβιν, Τζαγκόεφ, Κερζάκοφ (46' Παβλιουτσένκο).


(οι φωτογραφίες από το newsit)

Δείτε την περιγραφή του Χελάκη από το Αρμαγγεδδών



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.