Τελευταίες αναρτήσεις

21 Φεβρουαρίου 2009

Δεν θέλουμε να καταργηθεί η VISA για τις ΗΠΑ. Ακούτε......

Εξακολουθούν να μας εμπαίζουν οι ΗΠΑ. Τη στιγμή που ο Αμερικανός πρέσβης στη χώρα μας Ντ. Σπέκχαρτ δηλώνει πως ελπίζει το θέμα να λυθεί μέσα στο 2009, η αμερικανική αντιπροσωπεία στην Ε.Ε., σε εμπιστευτικές της συνομιλίες με Ευρωπαίους ειδικούς σε θέματα αστυνομικής και δικαστικής συνεργασίας, ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να καταργηθεί η βίζα στις πέντε χώρες-μέλη της Ε.Ε. όπου ισχύει ακόμη.

Επίσημο έγγραφο που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» αναφέρει επί λέξει πως...«οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι δεν βλέπουν πιθανότητες περαιτέρω επέκτασης του προγράμματος κατάργησης της βίζας (Visa Waiver Program) στα πέντε κράτη-μέλη της Ε.Ε. που δεν καλύπτονται ακόμη από αυτό».Τα κράτη αυτά, εκτός της Ελλάδας, είναι η Σλοβακία, η Λιθουανία, η Κύπρος και η Μάλτα. Τέσσερα κράτη-μέλη έχουν ήδη υπογράψει διμερείς συμφωνίες με τις ΗΠΑ για κατάργηση της βίζας (Τσεχία, Ουγγαρία, Λετονία, Εσθονία). Κατ' απαίτηση των ΗΠΑ, οι χώρες αυτές δημιούργησαν ειδικό ηλεκτρονικό αρχείο ποινικού μητρώου και υπόπτων για συμμετοχή σε πράξεις τρομοκρατίας και ειδική βάση δεδομένων για κλεμμένα διαβατήρια, στις οποίες έχουν άμεση πρόσβαση οι αμερικανικές αρχές ασφάλειας.!!!! Υποχρεώθηκαν ακόμη να δεχθούν ένοπλους αστυνομικούς στις καμπίνες των αεροπλάνων.
Οι όροι των συμφωνιών αυτών θεωρήθηκαν ιδιαίτερα επαχθείς από την Ε.Ε., η οποία απαιτεί να υπάρξει συνολική συμφωνία κατάργησης της βίζας μεταξύ της Ε.Ε. - ΗΠΑ, που θα αφορά όλα τα κράτη-μέλη. Ωστόσο, οι ΗΠΑ επιμένουν να φέρνουν εμπόδια και να χρησιμοποιούν τη βίζα ως μέσο άσκησης πίεσης για την υλοποίηση της πολιτικής τους. Χαρακτηριστκό παράδειγμα αποτελεί η θέση της αμερικανικής κυβέρνησης Μπους τον περασμένο Οκτώβριο, ότι δεν πρόκειται να καταργηθεί για την Ελλάδα η βίζα. Η εξέλιξη αυτή συνδυάστηκε από πολλούς με τη σθεναρή αντίθεση που έδειξε η Ελλάδα στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, κατά τη σύνοδο του Βουκουρεστίου. Δεν είναι τυχαία άλλωστε και η δήλωση-απάντηση τότε της υπουργού Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη, ότι η Ελλάδα ποτέ δεν αποδέχθηκε «τη λογική πιέσεων μεταξύ συμμάχων». Αυτή τη φορά όμως, η αμερικανική πλευρά ρίχνει το φταίξιμο της αποτυχίας στον εαυτό της! Αποδίδει την αδυναμία ένταξης των 5 υπολειπόμενων χωρών στη νομοθετική πρωτοβουλία του γερουσιαστή Weinstein, που θέτει αυστηρότερες προϋποθέσεις για την κατάργηση της βίζας. Επίσης θεωρεί απίθανο να έχει ολοκληρωθεί, από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, η εφαρμογή του νέου συστήματος βιομετρικού ελέγχου των ταξιδιωτών που μπαίνουν ή βγαίνουν από τις ΗΠΑ, ώς το τέλος Ιουνίου του 2009 (entry-exit control system).
Σύμφωνα με τα πρακτικά των συνομιλιών, η αμερικανική αντιπροσωπεία θεωρεί την εφαρμογή του νέου συστήματος ελέγχου απαραίτητη προϋπόθεση για ένταξη νέων χωρών στο πρόγραμμα κατάργησης της βίζας. Για τον λόγο αυτό οι ΗΠΑ ζήτησαν από τις χώρες που υπέγραψαν τις διμερείς συμφωνίες, να προσαρμοστούν στους νέους αυστηρότερους όρους, ειδικά στα ζητήματα της καταγραφής δεδομένων ταξιδιώτη (το γνωστό PNR) και της ανταλλαγής πληροφοριών για ύποπτους τρομοκράτες! Ομως η Ε.Ε. αντέδρασε στην προοπτική, εκφράζοντας επιφυλάξεις για τις επιπρόσθετες απαιτήσεις των Αμερικανών από τα ευρωπαϊκά κράτη.

πηγή strategy-geopolitics.blogspot.com

ΣΧΟΛΙΟ
Πρέπει νομίζω, να το πάρουμε απλά απόφαση και να ζητήσουμε απο τις ΗΠΑ επισήμως να μας βγαλουν απο τις χωρες που επιθυμούν την καταργηση της VISA.
Αν έχουμε εστω και ελάχιστη εθνική υπερηφάνεια (ως πολιτική ηγεσία) οφείλουμε να αρνηθούμε τον αμερικανικό εμπαιγμό.
Αν ειναι να φακελώσουν οι ΗΠΑ ολους τους Ελληνες πολιτες με ηλεκτρονικό μαλιστα τρόπο προκειμενου να μπορούμε να ταξιδευουμε ανετα στην χωρα τους να μην σώσουμε να πάμε......
Ο γερουσιαστής Weinstein (αλήθεια αραγε τι καταγωγής ειναι με τετοιο όνομα) θετει λεει ακομα αυστηρότερες προϋποθέσεις για την καταργηση της βιζας!!!!!
Βρε ούστ.............
Μήπως πρέπει να ειμαστε ακομα αυστηρότεροι στους ελέγχους των Αμερικανών τουριστών που έρχονται στην χώρα μας; Μπορει ετσι να το ξανασκεφτούν.......
Γενικά με δουλικότητα οι ΗΠΑ μας φέρονται σαν ραγιάδες.
Βαρεθήκαμε πια. Ας δειξουμε λιγο ελληνικό τσαμπουκά.....κ. Μπακογιάννη.
Πάντως πάλι κάλα που κάνατε τότε και την δήλωση εκείνη....Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.