9 Φεβρουαρίου 2009

Τα μελλοντικά σχέδια του Γκρουέφσκι. Προκλήσεις και προπαγάνδα δίχως τέλος.....Και η μεγάλη ανθελληνική στροφή της Καθημερινής.

Διαβάζω στην καθημερινή της Κυριακής 8-2-2009 άρθρο του κ. Σταύρου Τζίμα.

Ο Νίκολα Γκρούεφσκι έχει βαλθεί να μετατρέψει την όμορφη πόλη του σε εθνικοπατριωτική «Ντίσνεϊλαντ», η οποία θα αναπαριστά την Ιστορία όπως τη βλέπει εκείνος...

Το σχέδιο περιλαμβάνει ανέγερση ανδριάντα του «Αλεξάνδρου Μακεδόνα» ύψους τριάντα μέτρων στην κεντρική πλατεία της πόλης. Πλάι του θα στέκουν τα αγάλματα σύγχρονων ήρωων του «μακεδονικού έθνους», όπως οι Γκότσε Ντέλτσεφ, Ντάμε Γκρούεσα, και παρακάτω θα παραστέκονται, μαρμάρινοι, ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός για να υπογραμμίζει τη βυζαντινή συνέχεια του έθνους και ο ηγεμόνας Σαμουήλ τον οποίο διεκδικούν -και αυτόν- από τους Βουλγάρους!

Μια ρωμαϊκή αψίδα θριάμβου(!) που λέγεται ότι σχεδιάζεται να χτιστεί κοντά στα υπέροχα τοξωτά γεφύρια του Βαρδάρη θα ’ρθει, εφόσον γίνει, να ολοκληρώσει το κακόγουστο, όπως το χαρακτηρίζουν αρκετοί διανοούμενοι στα Σκόπια, «εθνικό» λίφτινγκ, που επιχειρεί η κυβέρνηση.

Ολο αυτό το κιτς έχει βεβαίως τον σκοπό του και στο εσωτερικό, που δεν είναι άλλος από την «εξύψωση του εθνικού φρονήματος» του Σκοπιανών (η εφημεριδα τους αναφέρει ως Σλαβομακεδόνες γιατι εχει ηδη κανει την στροφή της προς την προδοσία) και την καλλιέργεια κλίματος φανατικού και άκριτου πατριωτισμού, που ανεβάζει στα ύψη τη δημοφιλία του κ. Γκρούεφσκι και του κρατάει ανοιχτό τον δρόμο για τον έλεγχο της εξουσίας.

Θα μπορούσε ίσως να εκληφθούν όλα αυτά ως γραφικότητες, αν η όλη επιχείρηση δεν συνοδευόταν από μια χοντροκομμένη εθνικιστική προπαγάνδα που αγγίζει τα όρια της παράνοιας.

Τα πληρωμένα από την κυβέρνηση τηλεοπτικά σποτ είναι χαρακτηριστικά: σε ένα από αυτά τυλιγμένος σε γαλάζιο σύννεφο ένας Σκοπιανός (Σλαβομακεδόνας κατά την Καθημερινή) συνομιλεί με τον Θεό(!), τον παρακαλεί να αποκαταστήσει την ιστορική αλήθεια για το «μακεδονικό έθνος», πληροφορεί τον Πανάγαθο ότι υπέστη τα πάνδεινα από τους γείτονές του στην υπερχιλιετή διαδρομή και ο Υψιστος ανταποκρίνεται αμέσως: τον δαβεβαιώνει ότι «είστε άγιος λαός», πως «η λευκή φυλή οφείλει πολλά στους Μακεδόνες» και του ανακοινώνει ότι σύντομα πρόκειται να επισκεφθεί τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και θα καλέσει τους πιστούς στη γη να πάνε και εκείνοι για προσκύνημα.

Σε ένα άλλο, προβάλλουν σκηνή από την ταινία του Ολιβερ Στόουν στην οποία ο Μέγας Αλέξανδρος εισέρχεται νικητής στα Γαυγάμηλα και τον αφηγητή να λέει με βροντερή φωνή: «Εσύ είσαι η Μακεδονία».

Από όλα αυτά όμως απουσιάζει ο ηγέτης ο οποίος στη σύγχρονη εποχή θα αποκαταστήσει τα ιστορικά δίκαια του έθνους, ρόλο που έχει επιφυλάξει για τον εαυτό του ο νεαρός Σκοπιανός (Σλαβομακεδόνας κατά την εφημερίδα) πρωθυπουργός.

Το πρόσωπο του κ. Γκρούεφσκι εμφανίζεται σε γιγαντοαφίσσες και γκράφιτι στους δρόμους και τις πλατείες των Σκοπίων, ανάμεσα σε σημαίες με τον ήλιο της Βεργίνας και του κράτους της ΠΓΔΜ, χάρτες της Μεγάλης Μακεδονίας κ.ά.

Οι ανδριάντες, οι προκλητικές για την ελληνική πλευρά μετονομασίες, τα εθνικιστικού περιεχομένου σποτ και τα άλλα απερίγραπτα πατριωτικά μπορεί να εξοργίζουν τους Ευρωπαίους, ο ίδιος όμως μάλλον αδιαφορεί για τα σχόλια και τις νουθεσίες τους. Σημασία έχει για εκείνον ότι με τους υψηλούς εθνικούς τόνους κέρδισε όλες τις εκλογικές και πολιτικές μάχες μέχρι τώρα και αισιοδοξεί ότι τον Μάρτιο θα εγκαταστήσει τον εκλεκτό υποψήφιό του στο προεδρικό μέγαρο, ενώ αναμένεται να σαρώσει και στις δημοτικές εκλογές.

ΣΧΟΛΙΟ

Για τον Γκρουέφσκι που δουλευει τους Σκοπιανούς και θα σηκώσει ανδριάντες των αυτοκρατόρων μας Μ. Αλεξανδρου και Ιουστινιανού μαζί με Βουλγαρους Κομμιτατζήδες και των σφαγέα των Μακεδόνων Βούλγαρο Τσάρο Σαμουήλ, δεν εχω να πώ τίποτα. Αλλωστε τα εχουμε χιλιοπεί. Ας φροντίσει η κ. Μπακογιάννη για τα περαιτέρω......ας μεινουμε ησυχοι......

Θελω μονο να αναφερθώ στην προδοτική στροφή της εφημεριδας Καθημερινή.
Ειμαι πολλα χρόνια αναγνώστης της Καθημερινής και ιδιαίτερα της Κυριακάτικης έκδοσης. Εδω όμως και περίπου ένα χρόνο έχω διαπιστώσει ότι δίνει όλο και περισσότερο βήμα σε απατρις, αθεους, μισελληνες και διαφόρους άλλους ξενοδουλους αρθρογραφους ενω ταυτόχρονα οι φωνές των πατριωτών (ανεξαρτήτως πολιτικής απόχρωσης) μειώθηκαν δραματικά σε σημείο που πλεόν διαβάζοντας την εφημερίδα αναρρωτιέσαι για την εθνικότητα των γραφόντων. Ειναι Ελληνες ή απλα ελληνόφωνοι.

Δηλαδή επειδή η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση αποφάσισαν να δεχτουν το συνθετο όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό που αποτελεί καταφωρη προδοσία για τον Ελληνισμό και μεγιστη ενδοτικότητα προς τους Αμερικανούς, πρέπει και η εφημερίδα να το δεχθεί και να αγνοήσει το 85 % των Ελληνων που συμφωνα με δημοσκοπήσεις δεν δέχονται να αναφέρεται το όνομα Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων;
Πρέπει να αποκαλούνται απο τους συντάκτες σας, κύριοι της Καθημερινής, οι Σκοπιανοί ως Σλαβομακεδόνες; Από που κι ως που;....... Τι ειναι Σλαβομακεδόνας; Ειναι Σλάβος και Μακεδόνας ταυτόχρονα; Πως γίνετε αυτό; Δηλαδή σαν να λέμε ειμαι Πελοποννήσιος και Κινέζος.
Δηλαδή κύριοι της Καθημερινής αν καποιος Κινέζος έρθει και κατοικήσει στην Πελοπόννησο, εσεις μετα απο μερικά χρόνια θα τον αποκαλείται αντι για Κινεζο, Κινεζοπελοποννήσιο...; Ρε είστε σοβαροί;
Επειδή λοιπόν δεν υπάρχει περιπτωση να δεχθώ ότι είστε ανόητοι τοτε σημαίνει κατι πολύ χειρότερο το κανετε επίτηδες γιατι ειστε πλέον πουλημένοι......
Εσεις τους βαφτίζεται όπως επιθυμείτε;.......
Αισχος.

(Για να καταλάβετε την ενδοτικότητα της εφημερίδας μπορείτε να δείτε άμεσα την υποστήριξη στην σύνθετη ονομασία και εδω)



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.