Τελευταίες αναρτήσεις

3 Φεβρουαρίου 2009

Ενοχοι οι 5 ανήλικοι

Ενταση και οργισμένες αντιδράσεις χθες στο δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, κατά την έκδοση της απόφασης για την πολύκροτη υπόθεση της εξαφάνισης του 11χρονου Αλεξ Μεσχισβίλι.

Τα δύο Ελληνόπουλα αντέδρασαν στην απόφαση χτυπώντας τα χέρια τους στον τοίχο, καθώς επέμεναν ότι δεν έχουν σχέση με την εξαφάνιση, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα συμπληρώνονται τρία χρόνια από την ημέρα που χάθηκαν τα ίχνη του ανήλικου Αλεξ από την πλατεία της Βέροιας.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους πέντε ανήλικους κατηγορουμένους για τις πράξεις της μη σκοπούμενης θανατηφόρας σωματικής βλάβης και της περιύβρισης νεκρού, επιβάλλοντάς τους αναμορφωτικά και θεραπευτικά μέτρα μέχρι την ενηλικίωσή τους, ενώ ταυτόχρονα ένοχος για τις πράξεις της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και της υπόθαλψης εγκληματία κρίθηκε ο μεγαλύτερος αδελφός των δύο Ελληνόπουλων.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, τα δύο Ελληνόπουλα, ηλικίας 14 και 15 χρόνων, θα εγκλειστούν στο Ιδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου, ενώ ο 14χρονος Ρουμάνος και ο 15χρονος Αλβανός θα τεθούν υπό την επιμέλεια των Υπηρεσιών Επιμελητών Ανηλίκων Βέροιας, όπως και ο 17χρονος μεγαλύτερος αδερφός των Ελληνόπουλων. Υπό την επιμέλεια της ίδιας υπηρεσίας θα τεθεί και ο 15χρονος Βορειοηπειρώτης, στην Αθήνα όμως, όπου διαμένει τα τελευταία χρόνια με την οικογένειά του.

Τετράωρη εργασία
Παράλληλα, θα προσφέρουν 4ωρη καθημερινή εργασία στο Κέντρο Μέριμνας για Ατομα με Ειδικές Δεξιότητες της Βέροιας (Ρουμάνος) και στο Γηροκομείο της Βέροιας (Αλβανός), ενώ θα παρακολουθούν θεραπευτικά προγράμματα στο Κέντρο Ψυχικής Αγωγής Βόλου (δύο Ελληνόπουλα), στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης (Ρουμάνος, Αλβανός) και «Γ. Γεννηματάς» των Αθηνών (Βορειοηπειρώτης).

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο θάνατος του 11χρονου Αλεξ επήλθε ακαριαία και τα ανήλικα παιδιά μετέφεραν το άψυχο κορμί του στο ακατοίκητο σπίτι της οδού Ελλης, απέρριψε έτσι το σενάριο της Μπαρμπούτας -που αναφέρονταν στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης-, όπως και εκείνα που ακούστηκαν όλο αυτό το διάστημα για απαγωγή, παιδεραστία και εμπόριο ανθρώπινων οργάνων.

Ο πρόεδρος του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων, Ν. Βόκας, δεν υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, Ν. Καραμολέγκου, για τη διαβίβαση των πρακτικών της δίκης στην Εισαγγελία της Βέροιας, προκειμένου να διερευνηθεί τυχόν τέλεση -από τους νεαρούς, καθώς και άλλων προσώπων, ιδίως του παππού του Ελληνόπουλων- του αδικήματος της «έκθεσης σε κίνδυνο ζωής». Ακύρωσε επίσης πρόταση εισαγγελέα να μετατραπεί η ποινή σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.

«Η απόφαση αυτή βάζει τέλος στη γάγγραινα που τρώει την ψυχή μας τα τρία τελευταία χρόνια», φέρεται να είπε ο πρόεδρος του δικαστηρίου κατά την αναγγελία της ετυμηγορίας, ενώ σε άλλο σημείο υπογράμμισε: «Για κανέναν μας η επόμενη μέρα δεν θα είναι η ίδια».

Να αναφερθεί ακόμη ότι η απόφαση είναι τελεσίδικη και δεν μπορεί να ασκηθεί έφεση.

Την ανακοίνωση της απόφασης δεν παρακολούθησε η Νατέλα, η οποία λόγω ασθένειας ήταν στο σπίτι της, σύμφωνα με τα όσα είπε ο συνήγορός της Πυθαγόρας Ιερόπουλος.

«Ηταν μία δίκαιη απόφαση, η οποία άγγιξε όλες τις πτυχές της υπόθεσης. Νομίζω ότι στηρίχτηκε στη λογική και στέλνει ένα μήνυμα στην κοινωνία ότι δεν μπορεί κανείς ανεξαρτήτως της ηλικίας που έχει να κάνει ό,τι θέλει χωρίς να τιμωρείται», δήλωσε ο συνήγορος του ανήλικου Βορειοηπειρώτη, Στ. Γεωργίου, ενώ ο συνήγορος του Ρουμάνου, Ι. Καραμαγκιόλης, σημείωσε: «Για μας η απόφαση είναι σεβαστή, δίνει ένα μέτρο αναμορφωτικό ή θεραπευτικό, το οποίο μας ικανοποιεί απόλυτα, όπως κι ο νομικός χαρακτηρισμός, καθώς πάντα ο ανήλικος που εκπροσωπώ πελάτης μου φώναζε ότι δεν είναι δολοφόνος, δεν είχε δηλαδή δόλο να φονεύσει».

πηγη ethnos

Σωστή η απόφαση αλλά τώρα ότι και να λέμε και ότι και να αποφασίζουμε ο 11χρονος δεν γυρίζει πίσω. Νομίζετε ότι ο πόνος της μάνας θα μειωθεί έπειτα από την απόφαση αύτη? Δεν νομίζω.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.