30 Σεπτεμβρίου 2020

Ο ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Γράφει η Μαίρη Καρά
 
Friedrich Wilhelm Nietzsche (Φρειδερίκος Βίλχελμ Νίτσε):
 
Δεν υπάρχει λαός στον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα στην ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και να έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ, από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν προσέφεραν τίποτα σε αυτήν. 
Αρχίστε να γκρεμίζετε όλα τα Αρχαία Μνημεία και την Αρχιτεκτονική τους. 
1. γκρεμίστε όλη την Ελλάδα σε βάθος 100 μέτρων.
2. γκρεμίστε όλη την Ιταλία σε βάθος 100 μέτρων. 
3. αδειάσετε όλα τα Μουσεία σας, από όλον τον κόσμο. 
4. γκρεμίστε κάθε τι Ελληνικό από όλο τον πλανήτη.. 
Έπειτα σβήστε την Ελληνική γλώσσα από παντού : 
1. απο την Ιατρική σας, την Φαρμακευτική σας. 
2. απο τα Μαθηματικά σας (Γεωμετρία, Αλγεβρα,..) 
3. απο την Φυσική σας, την Χημεία 
4. απο την Αστρονομία σας 
5. απο την Πολιτική σας 
6. απο την καθημερινότητά σας. 
 
Διαγράψτε τα Μαθηματικά, διαγράψτε κάθε σχήμα, κάντε το τρίγωνο-οκτάγωνο, την ευθεία-καμπύλη, σβήστε την Γεωμετρία από τα κτίρια σας, τους δρόμους σας, τα παιχνίδια σας, τα αμάξια σας, σβήστε την ονομασία κάθε ασθένειας και κάθε φαρμάκου, διαγράψτε την Δημοκρατία και την Πολιτική, διαγράψτε την βαρύτητα και φέρτε το πάνω κάτω, αλλάξτε τους δορυφόρους σας να έχουν τετράγωνη τροχιά, αλλάξτε όλα τα βιβλία σας (γιατί παντού θα υπάρχει έστω και μια Ελληνική λέξη), σβήστε από την καθημερινότητά σας κάθε Ελληνική λέξη, αλλάξτε τα ευαγγέλια, αλλάξτε το όνομα του Χριστού που και αυτό βγαίνει από τα Ελληνικά και σημαίνει αυτός που έχει το χρίσμα, αλλάξτε και το σχήμα κάθε ναού (να μην έχει την Ελληνική Γεωμετρία), σβήστε τον Μέγα Αλέξανδρο, σβήστε όλους τους Μυθικούς και Ιστορικούς ήρωες, αλλάξτε την Παιδεία σας, αλλάξτε το όνομα της Ιστορίας, αλλάξτε τα ονόματα στα Πανεπιστήμιά σας, αλλάξτε τον τρόπο γραφής σας, χρησιμοποιήστε τον αραβικό, διαγράψτε την Φιλοσοφία, διαγράψτε, διαγράψτε, διαγράψτε...  
 
Θα πείτε "δεν γίνεται". 
 
Σωστά. Δεν γίνεται, γιατί μετά δεν θα μπορείτε να στεριώσετε ούτε μία πρόταση! Δεν γίνεται να σβήσει η Ελλάδα, ο Έλληνας και η προσφορά τους πάνω σε αυτόν τον Πλανήτη...
 Σταματήστε τον κόσμο, η Ελλάδα θέλει να κατέβει! 
 
Ένα από τα ωραιότερα άρθρα που διάβασα. Αξίζει να το διαβάσετε..
 



Share

4 σχόλια:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

Το ειχα διαβασει πριν πολλα χρονια .ΕΓΡΑΨΕ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΑΝΕΞΙΤΗΛΑ
Τοτε εγινε κ το κειμενο που μετα απο καθε μουτζα που τρωγαμε ,απο εγχωριους κ ξενους νενεκους μου εδινε λιγο ''τζουρα'' !!! εθνικης περηφανειας κ που μου την εδινε ενας ξενος !!!
Ηθελα να ηξερα ....αυτο το υπεροχο κειμενο, που κρυβει σαν κεντρικη ιδεα ,ολη μας την ιστορια κ την υποσταση σαν εθνος κ χωρα ...υπαρχει εστω κ σε ενα βιβλιο, να διδασκεται στα Ελληνοπουλα ;;
Δεν το γνωριζω κ μακαρι να υπαρχει.
Αλλα η ''γραμμη'' ειναι η πληρης απαξιωση σε οτι εχει σχεση με τον Ελληνα την χωρα κ την ιστορια της.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

Πραγματικά εξαιρετικό, αξιόλογο και συμβολικό το άρθρο της κ. Καρά. ΕΥΓΕ. Εύχομαι καλή συνέχεια..., προς αφύπνιση του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. Με εκτίμηση Αντώνης Αντωνάς - Συγγραφέας.

Προσθέτω ενδεικτικά σχετικά άρθρα, που αναφέρονται και σε άλλους διαπρεπείς ξένους σοφούς, που εγκωμιάζουν την Ελλάδα και επικρίνουν τους επίδοξους ολετήρες της.....
ΙΔΕ.

Μιλούν οι δόλιοι, ολετήρες, οι ... - ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamilykoukfamily.blogspot.com › 2019/09
Sep 18, 2019 - 18 Σεπτεμβρίου 2019. Μιλούν οι δόλιοι, ολετήρες, οι ευεργετηθέντες, από τον Ελληνικό Πολιτισμό…

ΤΟ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ... - ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamilykoukfamily.blogspot.com › 2020/01
Jan 1, 2020 - Διαβάστε όλο το κείμενο (Μιλούν οι δόλιοι ολετήρες οι ευεργετηθέντες από τον ... Στο έργο του, Φάουστ μιλά και για τον ηρωισμό των Ελλήνων, ...

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

Aγαπητέ Δαναέ ... Πόσο δίκαιο έχεις.... Αλλά, όχι τίποτα δεν διδάσκεται πλέον στα παιδιά μας, στα εγγόνια μας περί Ελληνικής Φιλοσοφίας και Λογοτεχνίας... Σε κακοτράχαλους ανιστόρητους ατραπούς μας οδηγούν και οι έσωθεν και οι έξωθεν επίδοξοι Εφιάλτες και ολετήρες του Ελληνισμού....
Όμως σημειώνω ότι εκτός από τους ολίγους ξένους σοφούς, που προς τιμή τους υμνούν τους ΕΛΛΗΝΕΣ, ο Ελληνισμός ανέδειξε μύριους Ομήρους, Σοφοκλήδες, Ανακρέοντες, Ηρίνες, Σαπφώ, Μένανδρους, Σολωμούς, Ελύτες, Σεφέρηδες, Μόντηδες, Β. Μιχαηλίδη.....κ.ά.π. Τόμοι χρειάζονται για να καταγραφούν... Ποιος ΕΛΛΗΝΑΣ σοφός, διδάσκεται στα Ελληνόπουλα;
Που καταχωνιάσθηκαν...όλοι και όλα τα σοφά τους λόγια και έργα....;;;
Λυπάμαι πραγματικά διότι....

Το όλβιος όστις ιστορίης έσχεν μάθησιν.
– Τυχερός όποιος διδάχτηκε ιστορία. ( Έχει ξεχασθεί.....)
Ευριπίδης

Η ιστορία είναι φιλοσοφία μέσω παραδειγμάτων. !!!! ΦΕΥ!
Θουκυδίδης

Αυτοί που δεν ξέρουν ιστορία είναι καταδικασμένοι να την επαναλάβουν. Έντμουντ Μπερκ,
( Και να υποστούν και πάλι εθνικές καταστροφές.) Μήπως αυτό επιδιώκουν;;;;

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

Και ομως εχουμε φιλε Αντωνη αστραφτερα προτυπα της σημερινης εποχης ,που δινουν τα ''φωτα τους '' στην νεολαια απο τα νηπια μεχρι κ στα πανεπιστημια .
Τα αξιαγαπητα ΜΜΕ εχουν πιασει τον σφυγμο της εποχης κ τα θελω της κ κανουν οτι μπορουν να αναπληρωσουν τις παλιες ''παλιοεποχες'' ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΗΘΗ Κ ΜΕ ΝΕΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ
Τα βροντερα ξεκατινιασματα δεινουν κ περνουν ! τα ειδωλα της εποχης ειναι οι κοιλιακοι κ οι ωραιοι γλουτιαιοι με τα κορδονακια .
Τα ''επαγγελματα ''που αγαπιουνται ειναι οτι εχει σχεση με την γρηγορη κ χωρις κοπο διακριση,για να νιωσουν οτι υπαρχουν εστω κ για μερικα δευτερολεπτα ψευτικης δημοσιοτητας πισω απο ενα γυαλι η πανω σε ενα αρμα με περηφανεια για την ζωγραφια του κορμιου τους κ τα περιεργα θελω τους .
Μετα απο αυτα τα ελαχιστα που βιωνουμε λεω πολυ απλα στον εαυτο μου κ σε οσους θελουν να ακουσουν το πιο κατω ......
ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗ ΚΑΘΕ ΓΕΝΙΑ ,ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ Κ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΗΣ .
Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΣΩΣΤΑ Κ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ .....ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ Κ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΕΙΤΕ ΣΑΝ ΕΘΝΟΣ ΕΙΤΕ ΣΑΝ ΧΥΛΟΣ ....ΕΙΤΕ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΤΕ ΣΑΝ ΜΩΣΑΙΚΟ .
Ευχαριστω για την κουβεντα μας να εισαι παντα καλα

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.