4 Ιουνίου 2020

Ε.Ε.: 12 χρυσά αστέρια σε φόντο μπλε!...


Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Η Ευρωπαϊκή Σημαία αποτελείται από 12 χρυσά αστέρια σε κύκλο πάνω σε μπλε φόντο, δημιουργήθηκε το 1955 και υιοθετήθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης που υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και προωθεί τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Τα αστέρια συμβολίζουν τα ιδανικά Ενότητας, Αλληλεγγύης και Αρμονίας μεταξύ των λαών της Ευρώπης αλλά για τον Covid-19 η Ε. Ε. απέφυγε να καθορίσει κοινή Πολιτική...

Ο αριθμός των αστεριών δεν αντιστοιχεί στον αριθμό των χωρών-μελών, που θα γίνουν 27 μετά την 31 Δεκεμβρίου 2020, αλλά ο κύκλος που σχηματίζουν είναι το σύμβολο της ενότητας. Το 1983, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη σημαία και το 1985 αυτή υιοθετήθηκε από όλους τους ηγέτες της Ε.Ε. ως επίσημο έμβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (τότε Ένωσης Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων). 

Ενότητα, Αλληλεγγύη, Αρμονία, υιοθετήθηκαν ως θεμελιακές έννοιες και προϋποθέσεις στο πλέον φιλόδοξο κοινωνικό-πολιτικό-οικονομικό πείραμα σύνθεσης μιας Νέας Πατρίδας στη Γηραιά Ήπειρο με δημιουργία δομής ΗΠΕ (Ηνωμένων Πολιτειών Ευρώπης) κατά το πρότυπο των ΗΠΑ.

Έξι δεκαετίες πέρασαν από το 1955 τη χρονιά δημιουργίας και προβολής της Ευρωπαϊκής Σημαίας και είναι ήδη εξοργιστικά ρεαλιστικό και καθόλου χυδαίο το ερώτημα εάν αυτό ήταν το ζητούμενο ή απλά και μόνο οι οικονομικές, χωρίς σύνορα, αγοραπωλησίες υποβρυχίων και αρμάτων μάχης, αεροσκαφών πολεμικής αεροπορίας και σκαφών πολεμικού ναυτικού, όπλων και οπλικών συστημάτων, αυτοκινήτων και άλλων καταναλωτικών αγαθών.

Υπήρξαν κατά καιρούς σημαντικοί κλυδωνισμοί που ταρακούνησαν το αποκαλούμενο Ευρωπαϊκό Σκάφος αλλά τα πράγματα αποδείχθηκαν δύσκολα πριν μια 10ετία όταν εξαιτίας της Οικονομικής κρίσης πέντε χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης χρειάστηκαν τη βοήθειά της για να τη διαχειριστούν. 

Mας χαρακτήρισαν PIGS (όχι γουρουνάκια) από τα ακρωνύμια των Εθνικών μας ταυτοτήτων Portugal, Italy/Ireland, Greece, Spain και GIPSI Greece, Italy, Portugal, Spain, Ireland

Έδωσαν δάνεια στους άλλους ΑΛΛΑ την Ελλάδα την «υπέταξαν» με τα καταστροφικά Μνημόνια που, ειλικρινά φοβόμουν ότι θα αποπληρώναμε όταν τα εγγόνια μας θα έπαιρναν τις θέσεις μας!..

Υπογραμμίζω ότι αυτό φοβόμουν πριν προκύψει αυτή η απίστευτα καταστροφική για εμάς τους Έλληνες και την ταλαιπωρημένη οικονομία μας “πανδημία covid-19”. 

Τώρα Merkel-Macron με ένα καινοτόμο για την Ε.Ε. πρόγραμμα ανασυγκρότησης (όταν εγκριθεί) θα «βοηθήσουν» το Μεσογειακό Νότο αλλά προβλέπω ΕΜΕΙΣ να ξεμπερδεύουμε, συγνώμη για την δραματική υπερβολή, μάλλον στο τέλος του 21ου αιώνα...

Στο δίλημμα «τη ζωή σας ή τα λεφτά σας» η Ελληνική Κυβέρνηση όπως δεκάδες άλλες Κυβερνήσεις «επέλεξε πριν από εμάς για εμάς» την ζωή μας και επέβαλε υποχρεωτικό lock-down κλείνοντας όλους στα σπίτια μας και αναστέλλοντας κάθε κοινωνική, οικονομική, και εκπαιδευτική δραστηριότητα για 3 σχεδόν μήνες. Στην Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αμερική ακούστηκαν φωνές διαμαρτυρίας για την απροσδόκητη και απίστευτα αυστηρή «στέρηση πολιτικών ελευθεριών».

Στην Ελλάδα και αλλού δόθηκαν κάποια οικονομικά βοηθήματα που, αναμφίβολα, δεν αποκατέστησαν την απώλεια εισοδημάτων για εργαζόμενους και εισπράξεων για επιχειρήσεις και επιχειρηματίες. 

Δεν είχαμε εκατόμβη θανάτων στην Πατρίδα μας (ούτε και στα Βαλκάνια) και σε αυτούς και αυτές που χάθηκαν συνυπήρχαν πολύ σοβαρές υποκείμενες νόσοι έστω και εάν, με σχετική δημόσια παραδοχή, κάποιοι καταγράφηκαν ως θύματα του covid-19.

Μέσα στους επόμενους μήνες, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, θα αντισταθμισθούν με νηφαλιότητα τα δεδομένα του μικρού αριθμού θανάτων και των επιβαρύνσεων στην Εθνική Οικονομία και ειλικρινά εύχομαι να μην αποδειχθεί ότι πρόκειται για σχέση αντιστρόφως ανάλογη!..

Κλείνω υπογραμμίζοντας τις 3 κρίσιμες για την Ευρωπαϊκή Ένωση έννοιες:

ΕΝΟΤΗΤΑ; Πού την είδαμε, πού τη βιώσαμε; 
Στο ευρώ; Στους φράχτες με κοφτερό σύρμα; Ή στην ομόφωνη μεταναστευτική πολιτική;

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ; Πού την είδαμε, πού τη βιώσαμε; 
Στη συμπαράσταση του Βορρά στον ξανά - πληγωμένο λόγω covid-19 Νότο ή σε κάποιο νέο καταστροφικό ΜΝΗΜΟΝΙΑ;

ΑΡΜΟΝΙΑ; Πού την είδαμε, πού τη βιώσαμε; 
Στη δόμηση κοινής εξωτερικής πολιτικής, κοινού Αμυντικού Δόγματος και Μηχανισμού, πολιτιστικών, μορφωτικών και επιμορφωτικών δραστηριοτήτων και δομών;

Ή, στον οικονομικό-πολιτικών συμφερόντων Γερμανό-Γαλλικό άξονα και στις πρόσφατες αγκαλιές και ασπασμούς Merkel-Macron; Θα βρεθεί κάποιος από τους υπόλοιπους Ηγέτες των χωρών-μελών της Ε.Ε. να ρωτήσει:

Στα Ελληνικά «Πού Πάμε ως Ευρωπαϊκή Ένωση;» ή 
Στα Λατινικά «Quo Vadis European Union?»

Ως Ενεργός Πολίτης και ΟΧΙ πολιτικός, δεν χρειάζομαι την έγκριση της Επιτροπής «Ελλάδα-2021», για να υπενθυμίσω σήμερα στους Ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης την προκήρυξη της 26ης Μαρτίου 1821 του Μητροπολίτη Παλαιών Πατρών Γερμανού στους Διπλωμάτες Ευρωπαϊκών Δυνάμεων:

«Ημείς, το ελληνικό έθνος των Χριστιανών βλέποντας να μας καταφρονεί το Οθωμανικό γένος και σκοπεύει τον όλεθρον εναντίον μας πότε μ’ ένα και πότε μ’ άλλο τρόπο αποφασίσαμεν σταθερώς ή να αποθάνωμεν όλοι ή να ελευθερωθώμεν και τούτου ένεκα βαστούμε τα όπλα εις χείρας ζητούντες τα δικαιώματά μας. Όντες λοιπόν βέβαιοι ότι όλα τα χριστιανικά βασίλεια γνωρίζουν τα δίκαιά μας και όχι μόνο δεν θέλουν μας εναντιωθούν αλλά και θέλουν μας συνδράμει και ότι έχουν εις μνήμη ότι οι ένδοξοι πρόγονοί μας εφάνηκαν ποτέ ωφέλιμοι εις την ανθρωπότητα διά τούτο ειδοποιούμεν την εκλαμπρότητά σας και σας παρακινούμε να προσπαθήσετε να είμεθα υπό την εύνοια και προστασία του μεγάλου Κράτους τούτου…».

Ελπίζω το BRΕΧΙΤ να βοηθήσει τους Λαούς της Ευρώπης να συνειδητοποιήσουν την ανυπαρξία: ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΑΡΜΟΝΙΑΣ…
Share

1 σχόλιο:

δον κιx ο τις είπε...

Αστεράκια
ή
πενταλφάκια (ανάποδα)

που οι κορυφές τους
κοιτάζουν προς το κεντρο;

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.