15 Μαΐου 2019

Ο επελαύνων Θαλάσσιος Αττίλας και ο καθεύδων Ελληνισμός

Γράφει ο Κώστας Ν. Χατζηκωστής

Με ενδημική, φορτική και κάποτε εξοργίζουσα επιμονή, περιγράφαμε τη νέα Τουρκική Θαλάσσια Εισβολή. Την περιγράφαμε με εξουθενωτική αγωνία. Και με καταθλιπτική προεκτίμηση της υλοποίησής της. Σε δεκάδες άρθρα, στις στήλες αυτές, καλούσαμε τις ηγεσίες Ελλάδος και Κύπρου να μην τρέφουν άλλες αυταπάτες. Να μην τρέφονται με την αισιοδοξία των ευσεβοποθισμών τους. 

Η Τουρκική Ηγεσία πάντοτε έλεγε δημοσίως και καθαρά τι θέλει να πράξει στο Αιγαίο και στην Κύπρο. Δεν δήλωνε απλώς δημοσίως και καθαρά τι απαιτούσε. Απεκάλυπτε και λεπτομέρειες των Στρατηγικών της Στόχων και ανακοίνωνε τα μέσα και τους τρόπους με τα οποία θα υλοποιούσε τις διεκδικήσεις της. Οι δικοί μας Ηγέτες έναντι αυτών των καθαρών επεκτατικών και κατακτητικών τουρκικών διακηρύξεων συνέχιζαν να αυτοκατευνάζονται, για να αποφευχθεί άλλη πλέον κυριολεκτική και εξίσου εύηχη λέξη…

Οι ηγεσίες Κύπρου και Ελλάδος βολεύονταν στην πολιτική μωρία τους, ότι η Τουρκία παίζει, η Τουρκία ρητορεύει, η Τουρκία είναι «αμήχανη» και εξάγει τα εσωτερικά της προβλήματα. Συνεπώς (κατέληγε η ελληνική ηγεσία), η αντιμετώπιση της επιθετικής τουρκικής πολιτικής ήταν η «ψυχραιμία» και η «σύνεση» και «οι χαμηλοί τόνοι». Έτσι βαπτίστηκε η «ανευθυνότης», η «φοβία», η «αδυναμία» και τελικά ο «εξευτελισμός» της ελληνικής πλευράς!..

Από τις στήλες αυτές τα τελευταία 2 χρόνια (και τα προηγούμενα 42), αποτυπώναμε με δυνατές λέξεις την αγωνία μας. Δεν αναλύαμε απλώς την επερχόμενη Τουρκική Εισβολή. Δεν τη θεωρούσαμε απλώς βέβαιη και σίγουρη. Δεν καλούσαμε απλώς την Ηγεσία της ελληνικής πλευράς να ξυπνήσει, να ετοιμασθεί, να οργανωθεί, να αναζητήσει Αμυντικές Συμμαχίες. Δεν φωνάζαμε απλώς για τον Θαλάσσιο Αττίλα που ερχόταν. Τον βλέπαμε να έρχεται με καθαρό οπτικό νεύρο και βεβαιότητα.

Ήταν πράγματι εξοργιστική η επιπολαιότης και η «χαλαρότης» με την οποία αντιμετώπιζε η πλευρά μας τη νέα τουρκική επέλαση. Μια επέλαση, που τόσο έντονα και ακατάπαυστα εξαγγελλόταν.

Ήδη η Θαλάσσια Κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι παρελθόν. Δεν έχει απλώς ΔΙΑΤΡΗΘΕΙ από την τουρκική μανία. Έχει κυριολεκτικώς κατακτηθεί. Από τη στιγμή που η Τουρκία επιβάλλει βιαίως και παρανόμως γεωτρήσεις στη Θαλάσσια Επικράτεια της Κύπρου, η Κυριαρχία χάνεται. Κυρίαρχος είναι πλέον ο Θαλάσσιος Αττίλας. Όσες επιστολές, όσες διαμαρτυρίες, όσες διπλωματικές δράσεις κι αν… εκ των υστέρων σχεδιάσει η αδικαιολόγητα (αφού έπρεπε να ξέρει…) πανικόβλητη ελληνική πλευρά.

Με ατέλειωτες κραυγές αγωνίας, καλούσαμε να σχεδιασθεί η ΑΠΟΤΡΟΠΗ, να ΠΡΟΛΗΦΘΕΙ η Εισβολή. Αντί σχεδιασμό, είχαμε και πάλιν τις πλάνες ότι θα υπάρξει νέος Κύκλος Συνομιλιών και ότι εκεί θα καταφέρουμε και να τιθασεύσουμε και να πιέσουμε επιτυχώς την Τουρκία για υποχωρήσεις. Οι αυταπάτες ήταν ανίατες και οι ευσεβοποθισμοί νοσηροί. Πληρώνονται τώρα τα επίχειρά τους…

Και οι Έλληνες, ο Λαός, τα Θύματα (σημερινά και αυριανά) του Θαλάσσιου Αττίλα; Να περιμένουν αυτά τα θύματα την ανύπαρκτη ΠΡΑΚΤΙΚΗ βοήθεια από τα Ηνωμένα Έθνη, την Ουάσιγκτον, τη Μόσχα… Και βεβαίως από την Αθήνα, που δεν έχει ακόμα αντιληφθεί τι ετοιμάζει η Τουρκική ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΣ στην ολέθρια ΑΔΥΝΑΜΙΑ των… «χαμηλών τόνων» και της «ψυχραιμίας» προς τη «Φίλη και Σύμμαχο Τουρκία». Και οι υπόλογοι ηγέτες; Ο Τσίπρας και ο Αναστασιάδης; Οι… ειρηνοποιοί και υμνητές της Συμφωνίας Πρεσπών; Γι’ αυτούς μιλούν και θα μιλούν τα γεγονότα… Και οι στήλες αυτές, δυστυχώς...

*Ο Κώστας Ν. Χατζηκωστής είναι αρθρογράφος, συγγραφέας και εκδότης της εφημερίδας "Σημερινή". Είναι επίσης πρόεδρος του Συγκροτήματος “ΔΙΑΣ”
 

Πηγή: Σημερινή
το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.