Τελευταίες αναρτήσεις

22 Μαΐου 2019

Καμία λογική εξήγηση σε όσα συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά

Μας ενημερώνουν οι Τούρκοι ότι κατά το διάστημα μεταξύ 20 - 25 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί μεταξύ των υπουργείων η συνάντηση «Συνεργασία στο Αιγαίο» 

Δεν υπάρχει καμιά λογική εξήγηση για όσα συμβαίνουν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Στις αλλεπάλληλες προσβλητικές για την αξιοπρέπειά μας ως λαού, παραβιάσεις της εθνικής κυριαρχίας μας από τους Τούρκους, απαντάμε με την ευαγγελική ρήση, στρέφοντας και το άλλο μάγουλο.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ανήγγειλε ότι εχθές ξεκίνησαν συνομιλίες με τους Τούρκους. Η τουρκική αντιπροσωπεία, και για ένα πενθήμερο, θα συζητά με την αντίστοιχη ελληνική, με σκοπό την διερεύνηση δραστηριοτήτων ενεργειών στο πλαίσιο υλοποίησης Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

Αυτό αναφέρει η ανακοίνωση, η οποία δεν είναι καθόλου διαφωτιστική για το περιεχόμενο των συζητήσεων. Ούτε διευκρίνισε ο Ευάγγελος Αποστολάκης τι συζήτησε στο περιθώριο της Συνόδου Άμυνας του ΝΑΤΟ, όταν είχε συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του, Ακάρ.

Και σ’ αυτήν την περίπτωση, ανακοινώθηκε με πλήρη ασάφεια ότι θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπειών των δύο χωρών για να καθοριστούν δράσεις στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Και στη συνέχεια ο Ευ. Αποστολάκης είχε δηλώσει: «Παρά τα υφιστάμενα προβλήματα, από την πλευρά μας, καταβάλλουμε μια προσπάθεια εξομάλυνσης».

Όλη αυτή η μυστικοπάθεια περί του αντικειμένου των συζητήσεων, είναι συνήθης στον ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις παραπλανητικές διακηρύξεις ότι όλα θα γίνονται στο φως. Και όπως συμβαίνει συνήθως, πρέπει να ανατρέξουμε σε τουρκικές πηγές για να πληροφορηθούμε ποιο είναι το αντικείμενο των συζητήσεων.

Μας ενημερώνουν λοιπόν οι Τούρκοι, ότι κατά το διάστημα μεταξύ 20 και 25 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί μεταξύ των υπουργείων Αμύνης Τουρκίας και Ελλάδας συνάντηση με τίτλο "Συνεργασία στο Αιγαίο". Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας. Προσέξτε; Οι στρατιωτικοί δεν συζητούν για συνεργασία σε οικονομικό, ή αθλητικό επίπεδο. Αλλά σε στρατιωτικό.

Τι συνεργασία λοιπόν μπορεί να υπάρξει στο Αιγαίο με τον τουρκικό στρατό; Δεν είναι ο εχθρικός στρατός που μας επιτίθεται. Και αξίζει να ξαναπώ, επειδή διαπιστώνω πως οι διεθνολόγοι μας δεν το αναφέρουν, ότι η εχθρική ενέργεια δεν παρατηρείται την στιγμή της ρίψης της πρώτης σφαίρας, αλλά λογιέται από την στιγμή τη προετοιμασίας για την επίθεση.

Αυτό έχει αναγνωριστεί από την διεθνή κοινότητα, όταν το διατύπωσε στις αρχές του 20ού αιώνα, ο Πολίτης, νομικός, διπλωμάτης και στενός φίλος του Ελευθερίου Βενιζέλου. Και αυτό το επιχείρημα έφερε ο Μπεγκίν, στις αρχές της δεκαετίας του ’80, όταν το Ισραήλ βομβάρδισε αποθήκη στο Ιράκ, που θεώρησε ότι υπάρχουν αποθηκευμένα υλικά για κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου από τους Γάλλους.

Δεν υπάρχει επομένως καμιά ερμηνεία που να στέκεται στη λογική, η όποια στρατιωτική συνεργασία με τον εχθρό, την στιγμή μάλιστα που μόλις προ ημερών ο υπουργός Αμύνης της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, είχε αναφέρει ότι έχει ζητήσει ο ίδιος από τον ομόλογό του Έλληνα υπουργό Αποστολάκη την αποστρατικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Επ’ αυτού του αντικειμένου θα συνεργαστούμε;

Φυσικά, δεν είναι αυτή η μοναδική πρόκληση. Την Κυριακή, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, το Προξενείο Θεσσαλονίκης οργάνωσε εκδήλωση με χορευτικά συγκροτήματα και μουσική, στην αυλή του οικήματος, για να εορτάσει τα 100 χρόνια από την ημέρα που ξεκίνησαν οι σφαγές των αμάχων Ελλήνων του Πόντου.

Αν η εκδήλωση γινόταν σε περίκλειστο χώρο, θα περνούσε απαρατήρητο το γεγονός. Όμως η εκδήλωση έγινε στην ύπαιθρο, με τους παροικούντες Έλληνες στις διπλανές πολυκατοικίες να ακούν την μουσική και να βλέπουν τους χορούς των ευφραινομένων Τούρκων. Εκδήλωση, με προφανή την διάθεση πρόκλησης. Μ’ αυτούς έχουμε να κάνουμε. Και παρ’ όλα αυτά συζητούμε Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, και μάλιστα για στρατιωτική συνεργασία στο Αιγαίο. Μήπως λειτουργούμε ως Πέμπτη Φάλαγγα του Ερντογάν;

Ο Μακεδών 
Voria
το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.