Τελευταίες αναρτήσεις

24 Μαΐου 2019

Ψηφίζουμε για την αξιοπρέπειά μας…

Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής 

Την Κυριακή 26 Μαΐου ψηφίζουμε. Για Δήμους, Περιφέρειες και… ευρωβουλευτές. Σε κάθε περίπτωση απαιτείται η συμμετοχή μας, γιατί η ψήφος δεν είναι δικαίωμα, αλλά υποχρέωση, το αποτέλεσμα της οποίας εκμεταλλεύονται ποικιλοτρόπως οι συμμετέχοντες επαγγελματίες πολιτικοί και τα οικονομικά συμφέροντα εντός ή εκτός χώρας. Οι εκλογές, λοιπόν, είναι η γιορτή της δημοκρατίας. Είναι η ημέρα κατά την οποία οι πολίτες προσέρχονται στην κάλπη για να αναδείξουν εκείνον ή εκείνους που για τα επόμενα 4-5 χρόνια θα αποφασίζουν για τους πολίτες, χωρίς τους πολίτες και, γιατί όχι… ενάντια των πολιτών. 

Η ημέρα των εκλογών είναι τόσο σοβαρή, που εάν δεν υπήρχε, λίγοι θα ήταν εκείνοι που θα διαπίστωναν την απουσία της κι αυτό επειδή η ψήφος του πολίτη χρησιμοποιείται ως βαλβίδα εκτόνωσης της πολιτικής πίεσης, ως πρόφαση για την αλλαγή προσώπων που έχουν κουράσει και ως μέθοδος παραπλάνησης του «λαουτζίκου» ο οποίος μέχρι και σήμερα πιστεύει πως αυτός αποφασίζει ποιος θα τον εκπροσωπεί, ποιος θα τον κυβερνά και ποιος θα παίρνει αποφάσεις ακόμη και για την ίδια την ύπαρξή του…

Κάποιοι, όχι αδίκως, ισχυρίζονται πως εάν οι εκλογές οδηγούσαν σε κάτι καλύτερο, θα τις είχαν καταργήσει. Και όμως, εάν οι ψηφοφόροι οργανωθούν, μπορούν να εξαναγκάσουν με την ψήφο τους και (ακόμη και ακαριαία) τους εκπροσώπους τους στην δημιουργία ενός νέου, ενός καλύτερου, δικαιότερου και αποτελεσματικότερου συστήματος διακυβέρνησης της χώρας. Και για να συμβεί αυτό, κατ’ αρχήν θα πρέπει όλοι να συμμετέχουμε στην μοναδική (ανά τετραετία) ημέρα που μπορούμε να καταθέσουμε την άποψή μας και να στείλουμε τα μηνύματά μας προς τους πολιτικούς «ταγούς» ή «λαγούς». 

Η μη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία διαστρεβλώνει το αντιπροσωπευτικό ποσοστό και οδηγεί σε θλιβερές καταστάσεις, τις οποίες εκμεταλλεύονται ισχνές μειοψηφίες και φτάνουμε στο σημείο αποκόμματα τύπου ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνούν μια περήφανη χώρα, την οποία εξευτελίζουν και απομειώνουν για ένα πλήθος λόγων, οι περισσότεροι των οποίων συνδέονται είτε με την ψυχιατρική επιστήμη είτε με την οικονομική αποκατάστασή τους.

Αυτή την Κυριακή έχουμε μια σοβαρή ευθύνη. Να στείλουμε το μήνυμά μας σε όλους εκείνους τους εθνομηδενιστές, τους αντίχριστους, τους επαγγελματίες πολιτικούς ή στους σοφούς που θέλουν να μας σώσουν επαναλαμβάνοντας την ιστορία με διαφορετικά πρόσωπα.
Και θα είναι, θα πρέπει να είναι, ένα πρώτο και σαφές μήνυμα για το τι θα συμβεί στον Τσίπρα και στην παρεούλα του στις βουλευτικές εκλογές. 

Στις δημοτικές εκλογές πρέπει να βρούμε πρόσωπα που γνωρίζουμε για την εντιμότητά τους, αλλά και για την αγάπη τους για την πόλη τους. Ανθρώπους που μας κοιτάζουν στα μάτια. Ανθρώπους αξιοπρεπείς, έντιμους και εργατικούς…

Στις Περιφερειακές εκλογές, να στείλουμε ένα σοβαρό μήνυμα στο «τουρλουμπούκι» του ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίζοντας όλους τους άλλους συνδυασμούς εκτός από εκείνους του ΣΥΡΙΖΑ. Θα είναι ένα ηχηρό μήνυμα για το «τσάκισμα» του ΣΥΡΙΖΑ που θα επακολουθήσει στις βουλευτικές εκλογές (όποτε και εάν γίνουν αυτές)…

Στις Ευρωεκλογές καλούμαστε να τιμωρήσουμε όλα τα κόμματα που βρίσκονται σήμερα μέσα στη Βουλή. Όλα τα κόμματα που άλλα επί δεκαετίες και άλλα για πολύ λιγότερο χρονικό διάστημα έπαιξαν πολλά βρώμικα παιχνίδια εις βάρος των πολιτών και της χώρας. Πρόσωπα φρέσκα, με γνώσεις, με εμπειρία, με όρεξη για δουλειά, που ζουν μακριά από διάφορες «κοινωνικές οργανώσεις». Έντιμους πολίτες που αποφάσισαν να εκτεθούν με την υποψηφιότητά τους ελπίζοντας πως και άλλοι έντιμοι και ικανοί θα αποφασίσουν να κάνουν το «βήμα μπροστά».

Γενικά, σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε έντιμα πρόσωπα, καταδικάζουμε κόμματα, και διαγράφουμε από την πολιτική ζωή αποκόμματα τύπου ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, το "δείγμα γραφής" των οποίων έχει ξεπεράσει και αυτό του ιστορικά γνωστού Εφιάλτη των Θερμοπυλών.

Αν είμαστε έστω και λίγο έξυπνοι σαν λαός, θα αποφασίσουμε να κινηθούμε εμείς με σχέδιο εναντίον όλων εκείνων που ζουν από εμάς και εις βάρος μας. Έχουν αποκαλυφθεί όλοι τους. Δική μας σειρά, ευκαιρία και ευθύνη, είναι, να τους αποδώσουμε όλα όσα τους αξίζουν. Μεθοδικά και απρόβλεπτα. Τρόποι υπάρχουν. Μακριά όμως από τους διάφορους πατριδέμπορους και χριστέμπορους που εμφανίστηκαν ως «σωτήρες», είτε για να εξυπηρετήσουν την ματαιοδοξία τους είτε για να λειτουργήσουν ως «δούρειοι ίπποι» του σημερινού πολιτικού συστήματος.

Την Κυριακή αυτή έχουμε την ευκαιρία να στείλουμε ένα μήνυμα οριστικού τέλους στον Αλέξη Τσίπρα και τους πλιατσικολόγους του, αλλά και ένα μήνυμα μη ανοχής της πολιτικής κενολογίας όλων των υπολοίπων που κάνουν πρόβες, άλλοι για να μας κυβερνήσουν και άλλοι για να μας παραπλανήσουν…

Αυτή την Κυριακή, έχουμε γιορτή. Αρκεί να είμαστε όλοι, υπεύθυνα, εκεί…
Μπροστά στην κάλπη, απέναντι στην ευθύνη μας και με μοναδική σκέψη την αξιοπρέπειά μας…


ΥΓ: Στη δεκαετία του ’90, ήταν οι ίδιοι οι πολιτικοί που έλεγαν πως «η πολιτική ασθενεί». Σήμερα, πλέον, η πολιτική βρωμάει σαν άταφο πτώμα. Μάλλον ήρθε ο καιρός να τοποθετήσουμε τα διάφορα «πτώματα» εκεί που πραγματικά ανήκουν… Διαφορετικά, να είστε βέβαιοι πως πολύ σύντομα θα είμαστε εμείς που θα τρέφουμε αυτά τα «πτώματα» με τις δικές μας σάρκες… Ή μήπως αυτό συμβαίνει ήδη; 

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.