Τελευταίες αναρτήσεις

25 Μαΐου 2019

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΞΗΡΑΝΣΗ ΠΟΤΑΜΙΟΥ

Αν δεν το ξέρατε ότι η επιτομή της προόδου στην Ελλάδα είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης, δεν πειράζει

Του Παναγιώτη Λιάκου

Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία ελευθερίας. Να μη γράφουν τα σχολικά βιβλία* μητροπολίτες. Να έχουν δικαίωμα στην υιοθεσία τα ομόφυλα ζευγάρια». Μόλις ο αγωνιστής της ελευθερίας Θεοδωράκης τα λέει αυτά τα «αγωνιστικά», στο επόμενο καρέ φαίνονται δύο ηλικιωμένοι και ένας ιερέας να κοιτούν αγριεμένοι και να λένε «ανώμαλοι, απατεώνες, σατανάδες, μετανοείτε». Δηλαδή, νιάτα, ελευθεροφροσύνη και ομορφιά είναι η υιοθεσία παιδιών από ζευγάρια ομοφυλοφίλων, και γηρατειά, ασχήμια, κακία και ανελευθερία είναι η τρίτη ηλικία και οι χριστιανοί ιερείς. Αναμφίβολα ρατσιστική αυτή η αντίληψη: οι γέροι και οι παπάδες είναι αναχρονιστές και… κακοί, ενώ οι ποταμίσιοι, ο Θεοδωράκης και οι γκέι είναι μοντέρνοι και καλοί.

Με αυτό το σημείο του σποτ ειρωνεύεται και επιτίθεται στην ίδια τη χριστιανική πίστη η οποία, όπως μαρτυρούν και οι Πατέρες της Εκκλησίας, θεωρεί όντως διαβολικού τύπου διαστροφή και σιχαμερό αμάρτημα την ομοφυλοφιλία. Στη συνέχεια ο Σταύρακας του υπό εξαΰλωση Ποταμιού λέει ότι «για εμάς και το δικαίωμα του ενός έχει μεγάλη σημασία. Δεν ανεχόμαστε την υποκρισία και τον συντηρητισμό».

Ας μην ξεχνάει ο κ. Θεοδωράκης ότι το δικαίωμα του ενός δεν μπορεί να καταργεί τα δικαιώματα των πολλών. Στις εκλογές, άλλωστε, επικρατεί η βούληση των πολλών. Κοντός ψαλμός αλληλούια…

*Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι αυτό με τα σχολικά βιβλία ο Θεοδωράκης το έχει πάρει λίγο στραβά - ίσως γι' αυτό να μη διάβασε πολλά, όπως φανερώνουν τα φτωχά ελληνικά του. Δεν τα γράφουν μητροπολίτες, αλλά συνήθως εκπαιδευτικοί, κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων. Τα βιβλία των Θρησκευτικών (υποτίθεται ότι) τα εγκρίνει η Εκκλησία της Ελλάδος. Ας μη φοβηθεί την ενασχόληση με τα βιβλία. Ας τολμήσει μια επαφή με αυτά - προτείνονται ενδεικτικά η Γραμματική και το Συντακτικό της αρχαίας αλλά και της Νέας Ελληνικής του Αχιλλέως Τζαρτζάνου. Αν προσθέσει στη συνταγή και λίγο Παπαδιαμάντη, Καρκαβίτσα, Καβάφη, Παλαμά, Σικελιανό και Καραγάτση, θα μπορεί να επικοινωνεί όποιες ιδέες του χωρίς να προκαλεί δυσφορία στο τμήμα του ακροατηρίου του, που σέβεται τη γλώσσα μας περισσότερο από τον ίδιο.

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.