Τελευταίες αναρτήσεις

8 Ιανουαρίου 2019

«Ο ΒΟΣΠΟΡΟΣ εστράφη εις τα οπίσω» για να φέρει πιο γρήγορα την διάλυση της Τουρκίας.

Φώτο: ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ στα νερά του Βοσπόρου από http://constantinoupoli.com/ 

Όλα αυτά δρομολογήθηκαν από ανθρώπινα σχέδια που ήδη ενεργοποιήθηκαν και φέρνουν συγκλονιστικές ανατροπές. 
Ρώτησα ένα νεαρό, τι σημαίνει για αυτόν το γεγονός της απόδοσης ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΙΑΣ στην Ουκρανία και μας απάντησε: 
- ΑΥΤΟ γκόλ με ΚΕΦΑΛΙΑ 
Τι να του πω εγώ αφού ο μικρός τα είπε όλα; 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Τι να κατανοήσει η πλειοψηφία του πιστού λαού από τα μεγάλα δρώμενα που έγιναν τις ημέρες των Θεοφανείων στο Φανάρι με την απόδοση του τόμου της αυτοκεφαλίας στην Μητρόπολη (νέα δομή) της εκκλησίας του Κιέβου; 
Ιστορικά πάντα οι λαοί πληρώνουν τον τελικό λογαριασμό των επιλογών των ταγών τους. 
Οι εξουσίες θα είναι και αυτές που θα δώσουν τελικό λόγο, αν έπραξαν ορθά ή εσφαλμένα. 
Πριν πάμε στον πνευματικό και γεωπολιτικό κατακλυσμό που μπορεί να επιφέρει το εν δυνάμει σχίσμα μεταξύ ΦΑΝΑΡΙΟΥ- Μόσχας να ακούσουμε τον ΑΓΙΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ Κωνσταντινουπόλεως Πρόκλο ( να μην ξεχνάμε ..ότι έχουμε πολλούς ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ στον Οικουμενικό Θρόνο για να μην τους βάζουμε όλους στην ίδια σειρά) 

Ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Πρόκλος προσκαλεί τους χριστιανούς να γιορτάσουν τα Άγια Θεοφάνεια, μ’ αυτούς τους λόγους: 
«Δεῦτε ἴδετε ξένον κατακλυσμόν, πολὺ βελτίονα καὶ κρείττονα, τοῦ ἐπὶ Νῶε, θεωρούμενον· τὴν ἀνθρωπείαν φύσιν ἐκεῖ τὸ ὕδωρ ἐθανάτωσεν, ἐνταύθα δὲ τὸ ὕδωρ τοῦ Βαπτίσματος διὰ τοῦ βαπτισθέντος τοὺς θανόντας ἐζωοποίησεν· ἐκεῖ ὁ Νῶε ἐκ ξύλων ἀσήπτων κιβωτὸν συνεπήξατο, ἐνταύθα δὲ ὁ Χριστός, ὁ νοητὸς Νῶε, ἐκ τῆς ἀφθόρου Μαρίας τὴν τοῦ σώματος Κιβωτὸν κατεσκεύασεν· ἐκεῖ περιστερά, κάρφος ἐλαίας βαστάζουσα, τὴν τοῦ Δεσπότου Χριστοῦ εὐωδίαν ἐμήνυσεν, ἐνταύθα δὲ τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον ἐν εἴδει περιστερᾶς παραγενόμενον, τὸν ἐλεήμονα ὑποδείκνυσι Κύριον». Σαν ένας δεύτερος κατακλυσμός, πραγματικά, είναι τα Άγια Θεοφάνεια. 

Ένας κατακλυσμός της αγάπης και της χάριτος του Θεού, για την πνευματική σωτηρία του ανθρώπου και την εισαγωγή του και πάλι στον Παράδεισο. Γι’ αυτό κι ο στίχος, εμπρός από το συναξάρι της ημέρας, λέγει: 
Τοὺς οὐρανοὺς Βάπτισμα τοῦ Χριστοῦ σχίσαν, τοὺς αὐτὸ μὴ χραίνοντας ἔνδον εἰσάγει» http://agiosthomas.gr/ 

Πάμε τώρα στον κατακλυσμό των γεγονότων που επιφέρει το γεγονός της απόδοσης του τόμου αυτοκεφαλίας στον Επιφάνιο και τον Ποροσένκο. 

Πολωνίας Σάββας: ''Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες δεν είναι κληρικός''  
https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/26306-polonias-sabbas 

Πατριάρχης Αντιοχείας: ''Η Αυτοκεφαλία στην Ουκρανία δεν θα φέρει ειρήνη''
https://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-antioxeias/26269-patriarxis-antioxeias 

Στην Εκκλησία της Ελλάδος το όλο θέμα παραπέμπεται από την ΔΙΣ στην Σύνοδο και όποτε γίνει… 

Λίγες μέρες πριν τα ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ « Κύριλλος Μόσχας σε Βαρθολομαίο: »Σταματήστε τώρα πριν είναι πολύ αργά» 
«ο πόνος που θα προκαλέσετε στους Ορθόδοξους Ουκρανούς θα σας ακολουθήσει στην Τελική κρίση. 
Με όλη μου την καρδιά προσεύχομαι ότι αυτό δεν θα συμβεί. Δεν είναι αργά για να σταματήσετε» υπογράμμισε κλείνοντας ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας.» https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/26123-kurillos-se-bartholomaio

 ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ομίλησαν παλαιοί Ρώσοι και Ουκρανοί Στάρετς αλλά ποιος τους υπολογίσει σήμερα, με την φόρα που πήραν οι άνθρωποι; 
O Άγιος Λαυρέντιος του Chernigov, ο Γέροντας Ιωνάς της Οδησσού και πολλοί άλλοι ομίλησαν πριν χρόνια για αυτά που συμβαίνουν και πρόκειται να συμβούν.
Η βαρύτητα των παραπάνω λόγων του Πατριαρχείου Μόσχας έχει μεγάλη απήχηση στο στρατιωτικό και διπλωματικό κατεστημένο της Ρωσικής ελίτ που τα πυροδοτεί, με ότι σημαίνει αυτό για εμάς, εδώ στην Ελλάδα, εξηγώντας παρακάτω. 

Ως Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί σεβόμαστε την μητέρα Εκκλησία του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινουπόλεως, διότι είναι και θα παραμείνει εις τους αιώνες το πνευματικό κέντρο της Ρωμιοσύνης. 

Εισήλθαμε όμως σε ΑΧΑΡΤΟΓΡΆΦΗΤΑ ύδατα.
Με όλα αυτά που συμβαίνουν αποδυναμώνεται η σχέση του Ομόδοξου μας με την Ρωσία και ταυτόχρονα η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ωδινάται υπό την σκιά ενός ιστορικού σχίσματος. 
Οι εχθροί της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ τρίβουν τα χέρια τους. 

Ο Ερντογάν πήρε πρόσφατα «αντιπαροχές» στο Αιγαίο- Κύπρο και δεν το κρατάει κανένας.

Ποια θα είναι άραγε η θέση της Ρωσίας στην επικείμενη όπως φαίνεται σύγκρουση Ελλάδος –Τουρκίας; 
Είναι εύκολο να το κατανοήσει ο οποιοσδήποτε. 

Ο Ερντογάν γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει όχι μόνο στο γεωπολιτικό αλλά και στο εκκλησιαστικό παρασκήνιο και θα ενεργήσει την πιο κατάλληλη στιγμή για τα περαιτέρω. 
Αυτά που πρόκειται να έρθουν, θα έρθουν κατά αρχάς με Ερντογάν. 

Όμως δεν θα τελειώσουν με την παρουσία του Ερντογάν στα πράγματα, διότι με τα παιχνίδια που παίζει ασύστολα μεταξύ Ανατολής και Δύσης η θέση του κρίνεται ιδιαίτερα επισφαλής. 

Δεν είναι μόνο τα Στενά του Βοσπόρου το άλγος των Ρώσων, ούτε η διόδευση των αγωγών ενέργειας , είναι και οι πολιτικές του Φαναρίου που τους εξοργίζουν αφάνταστα και επιταχύνουν την ανάπτυξη των στρατηγημάτων τους προς τα ΣΤΕΝΑ και την Ουκρανία. 

Οι δυτικοί κατόρθωσαν με την μελλοντική ένταξη των Σκοπιών στο ΝΑΤΟ, (ξεπούλημα της παγκόσμιας ιστορίας στην Ελληνική Μακεδονίας μας), με τον αλυτρωτισμό περί μεγάλης αλβανίας (βλ. Κόσοβο) να τους «ταπώσουν» την διέλευση του Turkish stream προς τας Ευρώπας. 

Προσπαθούν όμως να τους αποκόψουν και από την πνευματική μήτρα τους που είναι το Κίεβο.

Αν ρωτήσουμε ένα απλό Ρώσο Ορθόδοξο, τι σημαίνει το Κίεβο για αυτόν, θα απαντήσει. 
«ότι είναι για εσάς η Κωνσταντινούπολη, το ίδιο για εμάς είναι η Λαύρα του Κιέβου με τους τόσους άφθαρτους Αγίους της»

Αναρωτιόμαστε ειλικρινά, αν οι μεγάλοι και επιφανείς ξέρουν με τι παίζουν; 
«παίζουν με την ΦΩΤΙΑ» και δη την πνευματική που φέρνει την πυρηνική. 

Τίποτε πλέον δεν σταματάει την εξέλιξη των γεγονότων. 
Η ανθρωπότητα εισέρχεται εις την καρδιά του σκότους. 

Στην Εκκλησιαστική Ιστορία δεν είναι καινοφανές το γεγονός, ότι μετά από εκκλησιαστικές διαμάχες ακολουθούν αιματηροί πόλεμοι. 
Αφού έτσι το θέλουμε, έτσι θα γίνει … 
Αλλά θα γίνει το ΣΧΕΔΙΟ του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ. 
Ο ΡΩΣΟΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΚΑΤΩ και δεν υπολογίσει τίποτε.

Να γιατί «ο ΒΟΣΠΟΡΟΣ εστράφη προς τα οπίσω» ανήμερα των Θεοφανείων. 
Να γιατί τόσο καιρό οι άγιοι πατέρες ομιλούν για ΜΕΤΑΝΟΙΑ 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Αγαπητέ Θάνο, στις μέρες μας έχουν ξεφυτρώσει σαν τα μανιτάρια, που λέει ο λαός, διάφοροι πολιτικοί και μη αναλυτές ή Δρ των γεγονότων. Προσπαθούν να πείσουν και φυσικά, να αποδείξουν την επιστημονικότητα των λόγων τους , χρησιμοποιώντας λόγια αγίων και μη , που έχουν τοποθετηθεί επί θεμάτων καθημερινότητας, όπως είναι η ασυδοσία των αρχόντων, των δυνατών του αιώνος ετούτου! Ευτυχώς, για όσους έχουν την καλή ανησυχία, υπάρχει η Αγία Γραφή, η μόνη αξιόπιστη πηγή πληροφοριών, για να μπορεί το "ανήσυχο πνεύμα" να αναπαυθεί εν ειρήνη. Τί θέλω να πω, ότι εφόσον Άγιοι ή θεοφόροι Πατέρες έχουν τοποθετηθεί επί των θεμάτων αυτών με βάση τη φώτιση του Αγίου Πνεύματος, θεωρώ υπερβολή τοποθετήσεις σαν του Δρ ,διότι προκαλούν σύγχυση και αναστάτωση.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Ο Δρ Κωνσταντινος εχει εναν καθαρα δικο του τροπο αναλυσης των γεγονοτων και των εθνικων θεματων και κανεις δεν μπορει να του στερησει το δικαίωμα να τον εκφραζει...
Δεν νομιζω οτι δημιουργει καμια συγχυση το να σεβεται τους θρυλους και τα πιστευω του Γενους μας.
Ναι καλε μου φιλε εχουμε την Αγια μας Γραφη και τους θεοφορους Πατερες μας να πορευομαστε ως ανθρωποι, αλλα και τους θρυλους μας να πορευομαστε ως Γενος...
Δεν βρισκω που το ενα προσκρουει στο άλλο...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.