Τελευταίες αναρτήσεις

12 Ιανουαρίου 2019

Η μάχη της Μακεδονίας

Οι Έλληνες θα αντιληφθούν το μέγεθος της προδοσίας, όταν θα είναι πια πολύ αργά – όταν θα χάσουν τα πάντα, ενώ θα υποχρεωθούν στη μεγίστη εθνική ντροπή: να αποκαλούν τους σκοπιανούς Μακεδόνες και τα σλαβικά Μακεδονικά.
«Ο μεν δειλός της πατρίδος, ο δε φιλόδοξος της πατρώας ουσίας εστί προδότης (Σωκράτης, αφορά τους Πολίτες). Στην Αρχαία Ελλάδα πάντως, το να γονατίσεις μπροστά σε κάποιον και να δηλώσεις οποιασδήποτε μορφή υποταγής, ήταν χειρότερο από το να χάσεις τη ζωή σου».
Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος

Επικαιρότητα 

Όταν είναι υποχρεωμένος να πολεμήσει κανείς, εάν υποθέσουμε πως θα το ήθελαν πράγματι οι Έλληνες, οφείλει πριν από όλα να γνωρίζει ποιός είναι ο πραγματικός του εχθρός, ποιά είναι τα όπλα του και ποιοί τον στηρίζουν – αφού διαφορετικά είναι καταδικασμένος να ηττηθεί.

Εν προκειμένω, δεν υπάρχει απολύτως καμία αμφιβολία σχετικά με το ότι ο εχθρός, η χώρα που προσπαθεί να κυριαρχήσει σε όλα τα Βαλκάνια έχοντας αντιληφθεί τη σημασία της Μακεδονίας, έτσι ώστε να εξασφαλίσει την πρόσβαση της στο Αιγαίο, στα ενεργειακά μας αποθέματα και στους αγωγούς, είναι η Γερμανία – οπότε αυτήν θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε.

Όσον αφορά τώρα τα όπλα της, δεν είναι άλλα από τις δανειακές συμβάσεις, με τις οποίες μας έχει δέσει χειροπόδαρα – με αφετηρία το PSI, με την υπογραφή του οποίοι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ παρέδωσαν αμαχητί τα κλειδιά της χώρας. Υποθέτουμε, χωρίς όμως να το γνωρίζουμε, πως επρόκειτο για μία απίστευτη ανοησία και ασχετοσύνη, για μία θλιβερή ανικανότητα σε σχέση τουλάχιστον με την Οικονομία – παρά για μία ενδοτική πράξη.

Το σημαντικότερο όμως είναι ποιοί στηρίζουν τον εχθρό, ιδίως στο εσωτερικό της χώρας – η πέμπτη φάλαγγα δηλαδή, από την οποία συνήθως εξαρτάται η έκβαση μίας μάχης. Εν πρώτοις έχουμε τον πρωθυπουργό, ο οποίος είναι αναμφίβολα εξαιρετικά ικανός στον «πολιτικό στίβο» – είτε πρόκειται για έναν ιδιοφυή αμοραλιστή και επικίνδυνο κακοποιό, για έναν αρχομανή που δεν τρέφει συναισθήματα για κανέναν και για τίποτα, όπως τον έχει χαρακτηρίσει συγκεκριμένος δημοσιογράφος (πηγή), είτε όχι.

Έχει κερδίσει δύο εκλογικές αναμετρήσεις (τη δεύτερη παρά το ότι υπέγραψε τη θανατική καταδίκη της Ελλάδας με το τρίτο μνημόνιο – με την έννοια της μετατροπής της σε γερμανικό προτεκτοράτο), κατάφερε να αντιστρέψει παράνομα ένα δημοψήφισμα που ο ίδιος στήριξε χωρίς να διαμαρτυρηθεί κανένας, ανέτρεψε την κυβέρνηση της ΝΔ, εξόντωσε με μεγάλη ευκολία το ένα μετά το άλλο στέλεχος του κόμματος του (Βαρουφάκης, Κωνσταντοπούλου, Λαφαζάνης), υφάρπαξε τον ΣΥΡΙΖΑ από αυτούς που τον ίδρυσαν χωρίς καν να το καταλάβουν, απορρόφησε το ΠΑΣΟΚ μαζί με το διεφθαρμένο κομματικό-πελατειακό του κράτος που ουσιαστικά κυβερνάει τη χώρα τα τελευταία σαράντα χρόνια, έχει τοποθετήσει τους ΑΝΕΛ με την πλάτη στον τοίχο χωρίς να διαστάσει να πάρει το ρίσκο, αφού προηγουμένως «έκλεψε» βουλευτές τους κοκ.

Ως εκ τούτου είναι τεκμηριωμένα ικανότατος, εκτός εάν αποδεχθούμε πως όλοι οι άλλοι είναι ηλίθιοι, μαζί με τους Πολίτες – θεωρώντας πως εάν έστρεφε αυτές του τις ικανότητες εναντίον των εχθρών της χώρας, θα μπορούσε να πετύχει θαύματα.

Όπως φαίνεται πάντως, κατάφερε να εξασφαλίσει την υπογραφή της συμφωνίας των Σκοπίων διαλύοντας διάφορα άλλα κόμματα – ενώ είναι φανερό πως η Γερμανία, ο κ. Soros που τον στήριξε στη συμφωνία του Μαρόκου ή όποιος άλλος, δεν θα διστάσουν να πληρώσει κάποια τριάντα αργύρια σε σκληρό συνάλλαγμα στους Εφιάλτες της Μακεδονίας. Πόσο μάλλον όταν διακυβεύονται τόσο μεγάλα συμφέροντα, από πολλές διαφορετικές πλευρές – οπότε είναι δεδομένη η ψήφιση της, άρα η ελληνική ήττα που ενδεχομένως θα αποδειχθεί μοιραία, αφού εάν χαθεί η Μακεδονία, θα χαθεί μαζί της και η Ελλάδα (κάτι που ισχύει και για την Κύπρο).

Εν τούτοις, οι ξένοι υποστηρικτές της συμφωνίας δεν θέλουν να πάρουν κανένα ρίσκο, όσον αφορά την έκβαση της μάχης της Μακεδονίας – γεγονός που σημαίνει πως θα έχουν πιθανότατα εξασφαλίσει επί πλέον τη σιωπηλή στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία τότε θα έχει το ρόλο της πέμπτης εφεδρικής φάλαγγας. Το γεγονός αυτό φαίνεται από τη στάση της – η οποία αφενός μεν είναι «ήξεις-αφήξεις» στο θέμα της ονομασίας, αφού δεν τάσσεται καθαρά εναντίον της χρήσης της λέξης «Μακεδονία» αλλά αναφέρεται στους όρους της συμφωνίας, αφετέρου δηλώνει σε όλους τους τόνους πως θα σεβαστεί τη συμφωνία που θα ψηφιστεί. Δεν θα μπορούσε πάντως να κάνει αλλιώς, αφού η Γερμανία διατηρεί αναλυτικούς φακέλους και ξέρει πολύ καλά πώς να εκβιάζει – οπότε ουσιαστικά δεν τίθεται κανένα θέμα μη συμφωνίας της.

Όσον αφορά τον πρόεδρο της δημοκρατίας (όλα με μικρά γράμματα), ο οποίος θα κληθεί να επικυρώσει τη συμφωνία, οι ευθύνες του είναι ακόμη μεγαλύτερες – αφού αποτελεί ως Θεσμός την ασφαλιστική δικλείδα του Συντάγματος. Δεν φαίνεται όμως να έχει μία διαφορετική άποψη από τους άλλους, οπότε δεν μπορούμε να τον εξαιρέσουμε – αν και τουλάχιστον αυτός θα έπρεπε να σταθεί στο ύψος της θέσης του.

Υπάρχει όμως ένα ακόμη πρόβλημα που γνωρίζει η καγκελάριος μας και για αυτό ακριβώς επισκέπτεται την Ελλάδα σήμερα: ένα μέρος της εγχωρίου ελίτ που θα αντιδράσει, εάν δεν ωφεληθεί σε κάποιο βαθμό τόσο από τη λεηλασία της Ελλάδας, όσο και από τη συμφωνία των Σκοπίων. Σε αυτούς θα μοιράσει σήμερα η κυρία Merkel τα δικά της τριάντα αργύρια, εξασφαλίζοντας τη σιωπηλή υποστήριξη τους – οπότε θα καταφέρει να κερδίσει τη μάχη της Μακεδονίας, μαζί με αυτήν της Ελλάδας.

Εύλογα τώρα θα αναρωτιόταν κανείς πώς είναι δυνατόν να μην υπολογίζεται η αντίδραση των Πολιτών – ειδικά όταν τοποθετούνται σχεδόν κατά 80% εναντίον της συμφωνίας. Με μία απλή παρομοίωση θα απαντούσα πως εάν ο εχθρός πάρει με το μέρος του την ηγεσία του αντιπάλου, την αντιπολίτευση του και όλους τους στρατηγούς του, τότε οι στρατιώτες δεν παίζουν κανέναν απολύτως ρόλο – εκτός ίσως από αυτόν του χρήσιμου ηλιθίου, όσον αφορά εκείνους που έχουν τεθεί ή θα τεθούν μοιρολατρικά υπέρ της συμφωνίας της καταστροφής τους, εγκωμιάζοντας την επί πλέον μαζί τους δημίους τους.

Οφείλουμε πάντως να σημειώσουμε πως η Θεσσαλονίκη μετατρέπεται ήδη σε γερμανική πόλη (ανάλυση), υπάρχει και εκεί μία πέμπτη (μακεδονική) φάλαγγα, ενώ ο «σοφός λαός», με κίτρινα ή με γαλάζια γιλέκα, είναι ανύπαρκτος – έχοντας προφανώς ανταλλάξει την αξιοπρέπεια με τη βολή του, την εθνική του υπερηφάνεια με την ησυχία του καναπέ, την ευημερία του με την ελπίδα ενός σωστού μοιράσματος της φτώχειας και την ελευθερία του με τη ασφάλεια της γερμανικής κατοχής.

Επομένως, για να είμαστε αντικειμενικοί, ακόμη και αν οι παραπάνω Εφιάλτες ήθελαν να πολεμήσουν για το καλό της Μακεδονίας και της Ελλάδας, να μη χαθεί δηλαδή αμαχητί η μάχη, δεν θα μπορούσαν χωρίς στρατό – δίχως αποφασισμένους στρατιώτες που δεν θα έμεναν στα κενά, φτηνά λόγια, αλλά θα αγωνιζόντουσαν πραγματικά. 

analystShare

4 σχόλια:

george.griboyiannis@gmail.com είπε...

Ο ρόλος των μη κομματικών αντιμνημονιακων ιστοσελίδων, δεν προορίζεται στο να εξυπηρετεί το ΕΓΩ του καθενός μας, αρθρογράφων, κατόχων ιστοσελίδων, σχολιαστών.
Οι ιστοσελίδες αυτές, οι αρθρογράφοι, οι σχολιαστές, οφείλουν να προωθούν τον αντιμνημονιακό δημοκρατικό διάλογο και να τον επεκτείνουν με διάθεση ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ, ως αντιστάθμισμα στην εγωκεντρική και διαρκώς προεκλογική-διαγκωνιστική συμπεριφορά ΟΛΩΝ των πολιτευομένων σχημάτων.
Όσοι έζησαν τα γεγονότα της Πλατείας Συντάγματος, θυμούνται καλά, πώς ΟΛΑ τα κόμματα και ΟΛΕΣ οι "προσωπικότητες" που "πέρασαν" από την Πλατεία, το έκαναν ΕΓΩΙΣΤΙΚΑ (κουνώντας τις ΣΗΜΑΙΕΣ τους) και όχι για να ενωθούν οργανωτικά με τις εκατοντάδες χιλιάδες του μετώπου των πολιτών και "να διαλυθούν ΜΕΣΑ σε αυτό" όπως χαρακτηριστικά προτείνει ο καλός συναγωνιστής Κώστας Παπουλής μη εισακουόμενος από τους συν-αριστερούς του.
Οι μόνοι που ήταν ανιδιοτελείς, κάποιοι νέοι που ξεκίνησαν την υπόθεση (οχι κάποιοι δήθεν, που σφετερίζονται τον τίτλο των οργανωτών της πλατείας), αποσύρθηκαν, και λόγω καπελώματος του κάτω μέρους της Πλατείας από οργανωμένες αριστερές δυνάμεις και λόγω αδυναμίας επικέντρωσής τους στα δυνατά τους σημεία, όπως ήταν 1)η μη κομματικοποίησή τους, 2)η συνεχής υποστήριξη τους από ομάδα περιφρούρησης αναρχικών, όχι όμως μπαχαλάκηδων, με επικεφαλής τον Δ.Π. και 3)η λειτουργία της πολύ καλής ομάδας Νομικών της Πλατείας η οποία μπορούσε να αντισταθμίσει το κομματικό αριστερό καπέλωμα (παρά την ύπαρξη ανιδιοτελών αλλά άνευ πατριωτικής/απελευθερωτικής στοχευσης μεμονωμενων αριστερών παρεμβασεων).
Λοιπόν Κύριε Βιλιάρδο και εσείς που γράφετε και εμείς που σχολιάζουμε, λαός του καναπέ είμαστε ακόμα, διότι δεν έχουμε αποφασίσει η δεν βρήκαμε τον τρόπο, να συνεισφερουμε όπως οι οργανωτές της πλατείας. Αν όμως, παρουσιαστεί μια προσπάθεια ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ, να ενώσει τα εθνικα-πατριωτικά δίκαια, γκρεμισμα της συμφωνίας των Πρεσπών-ΝΟΜΙΜΟ γκρεμισμα των κυβερνησεων Κατοχης μεσω ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ (ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ) του άρθρου 120Σ (διότι δεν θα υπάρχει Μακεδονία αν δεν υπάρχει ΕΛΛΑΔΑ), τότε ας είμαστε έτοιμοι να διαλύσουμε το ΕΓΩ μας μέσα σ'αυτήν την προσπάθεια. Αν θέλετε την ξεκινάμε κιόλας διότι υπάρχει κάτι αρχικό που χρειάζεται υποστήριξη. Και αυτό το αρχικό, είναι πολύ πρωτότυπο, εκ φύσεως ανοιχτό στον κάθε πατριωτη και καθόλου ιδιοτελες-δήθεν!Για λεπτομέρειες θα παρακαλούσα τον αγαπητό Θάνο να μεσολαβήσει για επικοινωνια (Θάνο πρόκειται για κάτι ΝΕΟ).


ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Αγαπητε μου φιλε Γιωργο δεν καταλαβα ακριβως τι μεσολαβηση θελεις απο εμενα....
Θελεις επαφη με τον Βιλιαρδο; διοτι δεν εχω καμια επικοινωνια μαζι του...
Κατα τα λοιπα ειμαι συνεχως κοντα στην κινηση της "πολλοστης φορας"... καθως και πολλων αλλων ομοιων πατριωτικών κινησεων.

george.griboyiannis@gmail.com είπε...

Αγαπητέ Θάνο, βλέπω την μεσολάβηση, πρώτα ως ουσιαστική επικοινωνία του κάθε αρθρογράφου με την ΚΑΘΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ιστοσελιδα που (του κανει την τιμη κατά κάποιο τροπο) αναρτά τα άρθρα του και μετά, αφού συγγραφέας και ιστοσελίδα "γνωριστουν" με καλή πιστη, ακολουθεί η ευρύτερη "γνωριμια" με το αναγνωστικο κοινο της ιστοσελιδας, πάντα με καλή πίστη. Διαφορετικά, θα μιλάνε οι πολιτευόμενοι και θα ακολουθούν ως πρόβατα οι "απλοι"πολίτες. Επί τη ευκαιρία, διάβασα σε νέα ανάρτηση, πώς δημιουργείται Μακεδονικό Κόμμα.Να μην πω τίποτα άλλο προς το παρόν, παρά μόνο πως, υπαρξη Μακεδονίας (ως το μερος και μάλιστα με πολιτική εκπροσωπηση) Ελλάδας(ως ΤΟ ΟΛΟΝ) μη υπάρχουσας, παραπέμπει σε έξωθεν σχεδιασμούς.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Νομιζω φιλε μου Γιωργο οτι οι ιστοσελιδες δεν μπορουν να εχουν αυτον τον ρολο....
Ειναι κυριως για το ξυπνημα και για την αλλοιωτικη πατριωτικη ενημερωση των πολιτων υποκαθιστωντας τα ξεπουλημενα ΜΜΕ...
Μπορουν βεβαια να προτρεψουν σε κινησεις και να ενημερωσουν για κινησεις των πολιτων, αλλα δεν μπορουν ειδικα στην εποχη που ζουμε της κεκαλυμμενης δικτατορίας, να ξεμπροστιαστουν (σε πρακτορες και προδοτες) και κατοπιν απλα να κλεισουν και να φιμωθουν οπως ειναι η παγια επιδιωξη των κρατουντων...
Υπαρχουν λοιπον για αυτην την δουλεια τα Μεσα Κοινωνικης δικτυωσης Facebook, twitter, Google+, instagram κ.α. μεσω των οποίων μπορουν να γινουν επαφες και επικοινωνια με σκοπο την οργανωση... (οπως και εχουν γινει...) Εχουμε δει πλεον αρκετες φορες να οργανωνονται δρασεις μεσω του facebook)...

Οσον αφορα το Μακεδονικο Κομμα νομιζω οτι πρεπει να περιμενουμε λιγο ακομα να δουμε την πορεια του, αλλά ταυτοχρονα να μελετησουμε την ιστοσελιδα τους...
Νομιζω οτι εχει αρκετο ενδιαφερον και την προσεχη εβδομαδα θα αναρτησω μερικα βιντεο τους...
Εχω καλο προαίσθημα γι αυτην την κινηση... αν και ο φερομενος αρχηγός της αποκρυπτει το ονομα του και ίσως καλα κανει... καθως κι οσοι το εδωσαν τι πετυχαν σαμπως;... στο τελος γεμισε πρακτορακια η κινηση τους και διαλυθηκαν...

Αλλα θα δουμε τι θα γινει...
Εγω προσωπικα δεν ειμαι καθολου αρνητικος στην ονομασία αν και καταλαβαίνω που το πας...
Ειναι πλεον τετοια η αναγκη να επικαλουμαστε συνεχως οι Ελληνες το Μακεδονία, και τα παραγωγα του που καταλαβαίνω και το Μακεδονικο Κομμα....
Αλλωστε ετσι που γιναμε δεν θα μου επεφτε καθολου ασχημο σαν κινηση, ακομα και να γινοταν η Θεσσαλονικη πρωτευουσα της Ελλάδος και να διατυμπανιζουμε παντου οτι η πρωτευουσα της Μακεδονιας μας ειναι η πρωτευουσα των Ελληνων... δειχνοντας ετσι ποια θεση εχει στην καρδια μας.

Παντως επειδη ακομα με ξενιζει λιγο το να ζητας αναλυτικα στοιχεια ταυτοτητας απο μέλη την ιδια στιγμη που εσυ μενεις καλυμμενος κρατω μια επιφυλαξη για ολο αυτό...

Μεσα στην εβδομαδα θα επιχειρησω επικοινωνια με το ιστολογιο τους να δω τι παίζει...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.