Τελευταίες αναρτήσεις

13 Ιουνίου 2018

Θα υπογραφεί συμφωνία με τα Σκόπια εν αγνοία του Ελληνικού λαού;

Μας λένε λοιπόν, πως θα υπογράψουμε τώρα συμφωνία για το όνομα, ώστε να αρχίσει η ενταξιακή διαδικασία στο ΝΑΤΟ για τα Σκόπια.

Ομολογώ πως με έχουν ξεπεράσει τα όσα συμβαίνουν με τις ελληνοσκοπιανές διαπραγματεύσεις. Για το μόνο που έχω πεισθεί, είναι πως η αδικαιολόγητη και βλαπτική για τα ελληνικά συμφέροντα σπουδή οφείλεται σε δεσμεύσεις υλοποίησης αμερικανικών και γερμανικών σχεδίων, προς εξυπηρέτησή τους.

Αλλά και αν ακόμη κάνω λάθος, αν η σπουδή οφείλεται σε ερασιτεχνισμό, ή σε αλαζονεία του τύπου «εμείς μπορούμε εκεί που οι άλλοι δεν μπόρεσαν», ή σε μικροκομματισμό να φέρουν δήθεν μια επιτυχία στον ωκεανό των αποτυχιών, εν όψει εκλογών, ή, τέλος και σε άγνοια σε βάθος του ζητήματος, δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία, αφού εκείνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα.

Βομβαρδιζόμαστε τόσο καιρό από την αναμονή του περιβόητου τηλεφωνήματος του Ζόραν Ζάεφ στον Α. Τσίπρα, που θα σημαίνει πως όλα συμφωνήθηκαν και αναμένεται η συνάντηση στις Πρέσπες για να υπογραφεί η συμφωνία. Ποια συμφωνία όμως; Όχι πλήρης, αλλά ημιτελής, με εκκρεμότητες και προϋποθέσεις. Θα δοθεί προθεσμία δύο ετών, ώστε μέσω δημοψηφίσματος στα Σκόπια και άλλων διαπραγματεύσεων να υπογραφεί η οριστική συμφωνία.

Μια πρώτη διαφορά είναι, ότι στα Σκόπια θα διενεργηθεί δημοψήφισμα. Στην Ελλάδα, δεν θα συμβεί αυτό αλλά θα αποφασίσει η Βουλή, με απλή πλειοψηφία. Ο ελληνικός λαός δηλαδή, δεν θα ερωτηθεί για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως γίνεται άλλωστε στα κομμουνιστικά καθεστώτα, όπου οι υπήκοοι -και όχι πολίτες- έχουν ρόλο προβάτου και αποφασίζουν οι σύντροφοι Καρανίκας, Αυλωνίτου και λοιποί.

Πλήρης περιφρόνηση του ελληνικού λαού, και για δεύτερο λόγο. Κατά το Σύνταγμα, για ζητήματα εθνικής κυριαρχίας απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία - όπως και τα Μνημόνια. Ούτε αυτό θα συμβεί, με την κυβερνητική αυταρχικότητα να γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τη βούληση του λαού. Άλλωστε, οι ύβρεις προς τους Έλληνες πατριώτες, συνεχίζονται, δείχνοντας και το ήθος των πολιτικών που τις εκστομίζουν. Φυσικά ο σκοπός τους είναι ο διχασμός του λαού. Σε ήρεμες κοινωνίες, ο κομμουνισμός είναι περιθωριακός στην γραφικότητά του. Με την Ελλάδα σε πορεία προς τον τρίτο κόσμο, έχουν ελπίδες για σοβιετικές κολεκτίβες σε εμφυλιοπολεμικό κλίμα.

Μας λένε λοιπόν, πως θα υπογράψουμε τώρα συμφωνία για το όνομα, ώστε να αρχίσει η ενταξιακή διαδικασία στο ΝΑΤΟ για τα Σκόπια και να οριστεί τελική ημερομηνία έναρξης για τις διαπραγματεύσεις ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά, αν μετά από δυο χρόνια, δεν περάσει η συμφωνία στα Σκόπια, τότε αποσύρουμε κι εμείς την υπογραφή μας. Με προσβάλλει σε απίστευτο βαθμό ο εμπαιγμός του λαού και η υποτίμηση της νοημοσύνης μου.

Δηλαδή, θα μπουν τα Σκόπια στον προθάλαμο του ΝΑΤΟ, και αν δεν εγκριθεί από τους Σκοπιανούς η συμφωνία, τι θα συμβεί; Θα θέσουμε βέτο στην ένταξή τους, ενώ βρίσκονται ήδη μέσα; Ο Ν. Κοτζιάς θα πάει κόντρα στους Αμερικανούς και ο Α. Τσίπρας στην Μέρκελ; Μα, ήδη υλοποιούν το αμερικανογερμανικό σχέδιο. Η ικανοποίηση που εκδηλώνει ο κ. Πάιατ, είναι ενδεικτική. Τι φαντάζονται εκεί στην κυβέρνηση; Ότι δεν καταλαβαίνει ο λαός τι συμβαίνει; «Ο κόσμος το ’χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι»;

Ακόμη και αν χαλάσει στον δρόμο η συμφωνία, η επόμενη διαπραγμάτευση θα λάβει ως δεδομένα τα συμφωνηθέντα. Το σημαντικό, όπως είπε ο Ζάεφ, είναι ότι στη συμφωνία είναι εγγυημένη η γλώσσα και η ταυτότητα που παραμένουν «μακεδονικές». Για τον ΣΥΡΙΖΑ αυτό δεν είναι πρόβλημα. Η εθνομηδενιστική του αντίληψη δεν οδηγούσε στα στελέχη του να ζητούν ενυπογράφως -και άνευ λόγου- να ονομαστούν τα Σκόπια μόνον ως Μακεδονία; Κάτι παρόμοιο κάνουν και τώρα.

Ένα ακόμη εξοργιστικό στοιχείο είναι η άγνοια της Βουλής για την συμφωνία που ολοκλήρωσε ο Ν. Κοτζιάς. Ο Ζάεφ ενημέρωσε τους αρχηγούς των κομμάτων. Ο Τσίπρας όχι. Τι συμφωνία ήταν; Γραπτή, προφορική, με νοήματα; Οι διαφωνίες Ντιμιτρόφ - Ζάεφ ελήφθησαν υπόψη; Και από πού πήγαζε η επαναλαμβανόμενη αισιόδοξη θέση του Ν. Κοτζιά ότι βρισκόμαστε μια ανάσα από την υπογραφή;

[Πολύ θα ήθελα να πληροφορηθώ, από πότε άρχισε ο Ν. Κοτζιάς να ασχολείται με το Σκοπιανό ζήτημα. Για τον Α. Τσίπρα δεν ρωτάω. Το ενημερώνει ο στρατηγικός σύμβουλός του].

Μακεδών
Voria

το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.