Τελευταίες αναρτήσεις

24 Ιουνίου 2018

Τρίζει το οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Με το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, οι νικητές των δυο πολιτικών – γεωστρατηγικών μπλοκ, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και της τότε Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (Ρωσίας) ίδρυσαν θεσμούς, με σκοπό να διατηρηθεί η ειρήνη μέσα από τη συλλογική στρατιωτική δύναμη και την κοινή οικονομική πολιτική, όπως η Δύση το ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα και εξελίχτηκε στη συνέχεια σε Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ανατολικό μπλοκ το Συμβούλιο της Βαρσοβίας.

Το μοντέλο αυτό κυριαρχεί ακόμη στη Δύση, ενώ στις χώρες του Ανατολικού μπλοκ με την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού διαλύθηκαν. Τώρα και στη Δύση ολοένα και περισσότερο γίνεται εύθραυστη η διάρκεια τους. Οι αρχές τους δοκιμάζονται από την έξαρση του οικονομικού, πολιτικού εθνικισμού και φθείρονται από τις ίδιες δυνάμεις που τους δημιούργησαν, την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αντί η Ε.Ε να δημιουργήσει μια κοινή προσέγγιση των οικονομικών – κοινωνικών προβλημάτων των κρατών, που ζουν μια δοκιμασία, βάζει πάνω απ’ όλα την τιμωρητική οικονομική διαδικασία για να εξυπηρετηθούν τα εθνικά οικονομικά συμφέροντα των ισχυρών μελών της.

Η λαϊκή αμφισβήτηση παραμένει έντονη για τα κέντρα εξουσίας και των τεχνοκρατών, με τις πολιτικές που επιβάλλονται κυρίως από τη Γερμανική πολιτική.

Η συνθήκη του Μάαστριχτ, της Λισαβόνας, και άλλες δεν έχουν προχωρήσει σε εφαρμογή όλων των άρθρων όπως για την ενιαία οικονομική, εξωτερική, αμυντική πολιτική, αλλά παραμένει μια σκληρή οικονομική εθνική ένωση. Κάτι που βοηθά στην έξαρση των εθνικιστικών λαϊκιστικών κάθε τύπου κομμάτων στην Ευρώπη.

Η Βρετανία εγκατέλειψε την ΕΕ ενώ στην Ιταλία κέρδισαν τις εκλογές τα κόμματα (5 Αστέρων κεντρώο κόμμα – Λέγκα του Βορρά ακροδεξιό κόμμα) με βασικό τους σύνθημα να γυρίσουν στο εθνικό νόμισμα και να αποχωρήσουν από την ευρωζώνη. Η Πολωνία και η Ουγγαρία ζητούν δομικές αλλαγές της ευρωπαϊκής ένωσης. Αυτή η εκ νέου ανάδυση απολυταρχικών παρορμήσεων αποδυναμώνουν την ουσία της ευρωπαϊκής πολιτικής που δημιουργήθηκε μετά τον Πόλεμο.

Ο κοινός άξονας αυτής της στροφής είναι η δημόσια αμφισβήτηση των θεσμών, δεδομένης της αίσθησης πως οι λαοί έχουν εγκαταλειφτεί μπροστά στα οικονομικά τραπεζικά κέρδη.

Η ανεργία, οι χαμηλοί μισθοί, τα φιλοδωρήματα αντί για συντάξεις, η μείωση του κοινωνικού κράτους, η εργασιακή ανασφάλεια και οι φθίνουσες βιοτικές συνθήκες μαστίζουν κυρίως τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, ενώ οι ηγέτες συνεχίζουν να εφαρμόζουν πολιτικές που καθιστούν τους πλούσιους πλουσιότερος . Ο Ντάγκλας Ελμέντροφ καθηγητής στο Χάρβαρντ σε άρθρο του γράφει ότι: «Αρκετοί άνθρωποι στην Ευρώπη δεν έχουν επωφεληθεί από τη γενικότερη οικονομική ανάπτυξη τις τελευταίες δεκαετίες. Αλλά η λύση δεν είναι να διαλύσεις τη μεσαία τάξη. Είναι να την ενισχύσεις με κυβερνητικές πολιτικές που θα επιτρέπουν στους ανθρώπους να μοιράζονται τα κέρδη».

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ο καθηγητής Φ. Φουκογιάμα στο πανεπιστήμιο Στάνφορντ υποστηρίζει «πως η παγκόσμια αναδιανομή της εξουσίας έχει φτάσει στο τέλος». Στις αρχές της δεκαετίας του 21ου αιώνα σε άλλο άρθρο σημειώνει: «Αυτό που συμβιώνει τώρα είναι πραγματικά ύπουλο γιατί προέρχεται μέσα από τις δημοκρατίες. Δεν είναι μόνο η Ε.Ε , οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα και η Τουρκία, όπου υπάρχει ένας δημοκρατικά εκλεγμένος ηγέτης που προσπαθεί να διαλύσει τα φιλελεύθερα μέρη της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Βλέπουμε ένα νέο τύπο απειλής, που δεν νομίζω ότι έχω δει ξανά στη ζωή μου». Ο Φουκογιάμα εννοεί ότι η οικονομική πολιτική χαράσσετε από την οικονομική τραπεζική ελίτ και όχι από τους εκλεγμένους εκπρόσωπους του λαού. 

Η ιστορία βρίσκεται ακόμα υπό εξέλιξη. Οι νέοι ηγέτες ίσως καταφέρουν να διαμορφώσουν πολιτικές που θα επαναφέρουν την αξιοπιστία στην πολική και κοινωνική αξιοπρέπεια των πολιτών, κάτι που κυριαρχούσε μέχρι το τέλος του 20ου αιώνα.  

odosdrachmis.gr
πηγή

ΣΧΟΛΙΟ

Κατά την προσωπική μου άποψη όλα ξεκίνησαν όταν η ΕΟΚ μετεξελίχθηκε σε ΕΕ και άρχισε να καταπιέζει τα εθνικά κράτη... προσπαθώντας να δημιουργήσει ένα υπερεθνικό ευρωπαϊκό κράτος τύπου Ενωμένων Πολιτειεών της Ευρώπης όπου θα πολτοποιούντο τα εθνικά κράτη και οι μικροί λαοί όπως ο ελληνικός θα μεταβάλλονταν σε ένα είδος εθνικής μειονότητας μέσα στην ίδια τους την χώρα...

Αυτή η νεοταξίτικη καθαρά υποδεικνυόμενη λύση από τις μυστικές λέσχες και στοές, που θέλουν να επιβάλλουν την παγκόσμια εξουσία και προσπαθούν να εξαφανίσουν τα εθνικά κράτη, ήταν η αιτία της αντίδρασης και ξεκίνησε κατά κύριο λόγο όταν συνειδητοποίησαν μερικοί ευρωπαϊκοί λαοί (όχι οι Ελληνες φυσικά.... που κοιμωμαστε ακόμα τον ύπνο του δικαίου) ότι η Νέα Τάξη επιδιώκει, μέσω της λαθρομετανάστευσης που την ονομάζει επίτηδες για να υπνωτίζει τους πολίτες, προσφυγικό πρόβλημα, να εποικίσει τις ευρωπαϊκές χώρες με αφρικανούς και ασιατές λαθρομετανάστες και ιδίως ισλαμιστές γνωρίζωντας πως αυτοί δεν είναι δυνατόν να αφομοιωθούν και ότι πολύ σύντομα θα ξεσπάσουν κοινωνικές ταραχές και συγκρούσεις, που θα φέρουν τους πολίτες σε τέτοια απόγνωση, ώστε κατόπιν να μας παρουσιάσουν σαν ΜΟΝΑΔΙΚΗ λύση την ενοποιήση και την παγκόσμια διακυβέρνηση.... (εξάλλου είναι οι ίδιοι οι νεοταξίτες που προκαλούν και χρηματοδοτούν τους πολέμους και την παγκόσμια τρομοκρατία για να σπρώχνουν τους λαούς σε μαζική μετανάστευση και μετά μέσω των ΜΚΟ ελέγχουν τους διαδρόμους ώστε να τροφοδοτούνται συνεχώς οι ευρωπαϊκές χώρες με λαθρομετανάστες...)...

Ξέρουν πολύ καλά ότι σε χώρες με πολυπολιτισμική κοινωνία όλα τα νεοταξίτικα περνάνε εύκολα και οι πατριώτες εξαφανίζονται μέσα στο πολυπολιτισμικό πλήθος...

Δείτε για παράδειγμα τι έγινε στο δημοψήφισμα για το Brexit στην Μ. Βρετανία....
Οι Βρετανοί εν μέσω απειλών και εκφοβισμού (ότι θα βουλιάξει το νησί τους αν φύγουν από την ΕΕ) ψήφισαν κατά εκατομμύρια την έξοδο από την γερμανοκρατούμενη Ε.Ε., αλλά οι εκατομμύρια βρετανοποιημένοι αλλοδαποί ψήφισαν επίσης κατά εκατομμύρια την παραμονή... και το αποτέλεσμα ήταν οριακό.... υπέρ του Brexit... με ποσοστό 51-49%!!!!!
Σκεφτείτε όμως πόσο αλλοιώθηκε η επιθυμία των Βρετανών....

Στο ίδιο το Λονδίνο την πρωτεύουσά τους που σφίζει από εκατομμύρια αλλοδαπούς το ΝΑΙ στην παραμονή πήρε 60% και ο αλλοδαπός Δήμαρχος του Λονδίνου δήλωσε ότι κανονικά το Λονδίνο θα έπρεπε να αποσχιστεί από την Μ. Βρετανία και να παραμείνει στην ΕΕ....

Αυτά είναι τα αίσχη της πολυπολιτισμικότητας....

Πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Η Ελλάδα πρέπει να βγεί από την κατοχική ΕΕ αν θέλει να επιβιώσει ως εθνος-κράτος....
Μην τρώτε το δούλεμα ότι αν βγούμε θα καταστραφούμε...
Αν αυτό ήταν αλήθεια τότε οι Σκοπιανοί, οι Αλβανοί κλπ που δεν είναι στην ΕΕ και οι οικονομίες τους είναι τριτοκοσμικές, θα έπρεπε να πεθαίνουν από την πείνα στην μέση του δρόμου...

Η Ελλάδα μας με την πρώτη ναυτιλία στον κόσμο, με πλούσιο υπέδαφος και απίστευτα κοιτάσματα στις θάλασσές μας, με τεράστιο τουρισμό (που θα ήταν ακόμα πιο ελκυστικός με την δραχμή μας), με πλούσια και εύφορη γή και με άπειρες πλουτοπαραγωγικές πηγές θα ήταν μια ακμάζουσα χώρα...
Αντί αυτού βλέπουμε το κατάντημα που μας έφεραν οι προδότες πολιτικοί...
Χάσαμε την αυτάρκειά μας στην αγροτική παραγωγή...
Τσάκισαν την ελληνική βιομηχανία...
Διέλυσαν το εμπόριο μας...
Τσάκισαν μισθούς και συντάξεις...
Διέλυσαν δημόσια υγεία και Παιδεία...
Και μας έκαναν υποχείρια των ξένων δυναστών/τοκογλύφων επικυρίαρχων κυρίως της ανθελληνικής ΕΕ...

Πρέπει να τα συνειδητοποιήσουμε όλα αυτά για να απαλλαγούμε από τις κατοχικές μπλε σημαίες με τα κίτρινα αστεράκια που λερώνουν τα δημόσια κτίρια, τα σχολεία μας και την ίδια την ελληνική βουλή....

Καλή Λευτεριά

ΘΑΝΟΣShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.