Τελευταίες αναρτήσεις

9 Ιουνίου 2018

ΜΠΛΑΚ ΜΑΤΖΙΚ ΓΟΥΜΑΝ* ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ

«Φύλαρχοι, θέαινες, φυλές του ΣΥΡΙΖΑ». Ιδού ένα ωραιότατο θέμα για ντοκιμαντέρ που θα παιζόταν στο Discovery Channel

Του Παναγιώτη Λιάκου

Η δήλωση της εβδομάδας: «Από τη στιγμή που η χώρα μας διαθέτει τη θλιβερή πρωτιά στις καισαρικές** τομές, αν ισχύει ότι ο τρόπος που έρχεται το νεογέννητο στον κόσμο παίζει καθοριστικό ρόλο στον τρόπο που θα ζήσει, η βία είναι είναι εμφανώς παρούσα στην υπόλοιπη ζωή» έγραψε στο facebook η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα. Αν η κυρία βουλευτής παρέθετε και τη σχετική βιβλιογραφία ή έρευνες δημοσιευμένες σε επιστημονικά περιοδικά, θα μπορούσε να έχει γίνει εκτεταμένη ανάλυση και εξαντλητική συζήτηση σε όλα τα δημόσια fora και να ενημερωθεί και το κοινό ώστε να αποφεύγονται οι καισαρικές τομές - μια και η Αριστερά καταδικάζει τη βία από όποια Δεξιά κι αν προέρχεται (στην έννοια «Δεξιά» περιλαμβάνονται όλα όσα δεν είναι της Αριστεράς).

Δυστυχώς, 29 κατασκευαστές αερολογιών θα στοιχημάτιζαν τα σομπρέρο όλου του Μεξικού ότι η κυρία Καρακώστα ξαμόλησε μια λεκτική ανακόντα κι όποιον πάρει ο Χάρος. Κι αυτό δεν ξεφεύγει από τα ήθη και τα έθιμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έταζε σκίσιμο Μνημονίου και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για να φέρει κι άλλα Μνημόνια στη συνέχεια και πιο βαρβάτο ΕΝΦΙΑ, κατατάσσοντας έτσι την πολιτική ρητορική και επιχειρηματολογία του σε βαθμίδες πολύ χαμηλότερες της δεισιδαιμονίας.

Στο αλλόκοτο τούτο κόμμα συνηθίζονται αυτά. Αλλοι πιστεύουν ότι η 17Ν είχε «ανθρωπιστικά» κίνητρα, άλλοι ότι ο σοσιαλισμός απέτυχε επειδή δεν εφαρμόστηκε σωστά κι άλλοι ότι ο κομμουνισμός θα... σώσει τον κόσμο (μάλλον από τον φόρτο της ύπαρξης). 

*Black Magic Woman: Στην κυριολεξία σημαίνει «μαύρη μάγισσα». Ωστόσο, ο τίτλος του παρόντος είναι εμπνευσμένος από το άσμα του Κάρλος Σαντάνα που τιτλοφορείται «Black Magic Woman» - ένα τραγούδι που κάνει θραύση σε όλα τα μπιτσόμπαρα ανατολικού και δυτικού Αιγαίου, Κρήτης και Χαλκιδικής, που σαν κι αυτήν δεν έχει...

**Η καισαρική τομή πήρε την ονομασία της από τον Ιούλιο Καίσαρα, για τον οποίο κυκλοφορούσε η φήμη ότι έτσι ήρθε στον κόσμο. Κι ο Βρούτος που συμμετείχε στη δολοφονία του Καίσαρα με καισαρική γεννήθηκε;

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.