Τελευταίες αναρτήσεις

9 Ιουνίου 2018

ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΞΥΠΝΗΣΕ και ΤΟ ΕΘΝΟΣ-ΚΡΑΤΟΣ!

Από τον Νίκο Ελευθερόγλου 

Oσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες, με αφορμή την κρίση στην Ισπανία αλλά και στην Ιταλία, έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι η Ελλάδα τελικά ήταν το πειραματόζωο ενός νέου κόσμου που θέλει να χτίσει το Βερολίνο. 

Η Γερμανία, δυστυχώς ανεξαρτήτως κυβερνήσεων, θέλει να διαλύσει την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Το οικοδόμημα που χτίστηκε με προσπάθειες δεκάδων χρόνων είναι έτοιμο να πέσει με ένα απλό φύσημα του αέρα, πρώτον, γιατί γιγαντώθηκε υπέρμετρα και βιαστικά και, δεύτερον, γιατί ποτέ δεν κατάφερε να συνειδητοποιήσει ότι ποτέ μια οικονομική ένωση συμφερόντων δεν θα μπορέσει να επικρατήσει, εάν δεν λειτουργήσει ως ένωση πολιτικών. 

Και εκεί έχασε το μεγάλο στοίχημα με τον εαυτό της. Μια Ενωση χωρισμένη σε Βορείους και Νοτίους, πλουσίους και φτωχούς, και κυρίως μια Ενωση όπου το Βερολίνο κατηγορεί τους πάντες, γιατί εκείνο είναι το «αφεντικό», δεν έχει κανένα μέλλον.

Το μόνο που κατάφερε η Γερμανία με την ιμπεριαλιστική συμπεριφορά της έναντι των συμμάχων της ήταν να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για την επιστροφή του έθνους-κράτους.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση καταρρέει γιατί, αντί να αντιγράψει το μοντέλο των Ηνωμένων Πολιτειών, αντέγραψε το μοντέλο της Σοβιετικής Ενωσης και των αυτοκρατοριών.
Δύο μοντέλα που κατέρρευσαν σε διαφορετικές εποχές μόνο και μόνο γιατί δεν έδωσαν στους λαούς τους την ελευθερία, τη δημοκρατία και τη συμμετοχή. Μια κλειστή ομάδα γινόταν επικυρίαρχη και καταδυνάστευε τους υπολοίπους.

Η επιστροφή του έθνους-κράτους γίνεται με βίαιο τρόπο και εξαιτίας των παιχνιδιών που παίχτηκαν και παίζονται με αφορμή την Αραβική Ανοιξη και άλλους περιφερειακούς πολέμους, που έστειλαν εκατοντάδες χιλιάδες απελπισμένους στην Ευρώπη και όχι σε εκείνους που ευθύνονται για όσα ζουν. 

Η Ευρώπη βιώνει την απόλυτη καταιγίδα και, αντί η Γερμανία να κρατά την ομπρέλα, στέλνει όλο και περισσότερους στο ξέφωτο. Δείχνει να μην καταλαβαίνει τι γίνεται στην Ιταλία, στην Ισπανία, στην Ελλάδα, αλλά και μέσα στην ίδια τη χώρα της. Αυτή η πορεία που χάραξε το Βερολίνο δεν έχει διέξοδο. 

Αργά ή γρήγορα, θα πέσει πάνω σε τοίχο. Και όλα τα τείχη (δες Βερολίνο) πέφτουν. Και τότε χαμένη θα είναι όχι μόνο η Γερμανία, που πάνω της θα ξεσπάσει η οργή των λαών, αλλά ολόκληρη η Ευρώπη.

Η οποία θα δει το όνειρο των εμπνευστών της να γίνεται εφιάλτης, μόνο και μόνο γιατί κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν πρέπει να πυροβολεί τα πόδια της. 

Γιατί κάποιοι, αντί να κοιτάζουν το όλον, αποφάσισαν να κοιτάζουν τον εαυτό τους και το πώς θα βγάλουν περισσότερα από τα άλλα μέλη της οικογένειας. Λειτούργησαν ως κακιές μητριές, αντί ως μητέρες.

Το «κουτί της Πανδώρας» το άνοιξαν οι ίδιοι και οι κοντόφθαλμες ηγεσίες τους, που έβαλαν το «εγώ» μπροστά από το «εμείς» και παρέδωσαν την Ενωση σε εξωθεσμικά όργανα, αντί σε δημοκρατικούς θεσμούς, τους οποίους εκλέγουν όλοι οι Ευρωπαίοι.

Εξωθεσμικά όργανα που δεν λογοδοτούν πουθενά, όργανα που υπονόμευσαν την Ευρώπη και μας γύρισαν αιώνες πίσω… 

http://www.dimokratianews.grShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.