Τελευταίες αναρτήσεις

9 Ιουνίου 2018

Εν όψει επώδυνων συμφωνιών και στο ζήτημα με τους Αλβανούς

Η αρμόδια υπουργός της Αλβανίας, ενημερώνει τις ΗΠΑ -και τη διεθνή κοινότητα- ότι η χώρα της κινδυνεύει και από την Ελλάδα!

Εύχομαι όπως, η διπλωματική αντιπροσωπεία μας στις συζητήσεις με τους Αλβανούς, αφενός να μη είναι απροετοίμαστη και αγνοούσα τα στοιχειώδη, όπως συμβαίνει με την αντίστοιχη για τα Σκόπια, και αφετέρου ο Ν. Κοτζιάς να μη έχει αναλάβει της ίδιας βαρύτητας δεσμεύσεις να τελειώνει και αυτό το ζήτημα, όπως-όπως.

Και τούτο διότι, συμβαίνουν πολλά περίεργα, για τα οποία δεν δημοσιοποιούνται οι δέουσες απαντήσεις προς την αλβανική πλευρά, αν υπάρχουν. Προ δύο εβδομάδων, ανακοινώθηκε η σύναψη στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας-Αλβανίας, που υπεγράφη από τον Αρχιπλοίαρχο Μιχαήλ Ναούμ (ΠΝ) ενώ, επικεφαλής από πλευράς της Αλβανίας ήταν ο Director of Defence Policy Directorate, Florian Kali.

Προκαλεί απορία αυτή η ιστορία, κατά την στιγμή που η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας ζητά από τις ΗΠΑ υποστήριξη επειδή κινδυνεύει η Αλβανία από Ρωσία και... Ελλάδα! Κατά την επίσκεψή της στις ΗΠΑ, η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, Όλτα Τζάσκα, μιλώντας στην τηλεόραση, είπε μεταξύ άλλων:

"Πιστεύω, ότι μια παρουσία του ΝΑΤΟ ή των ΗΠΑ στην Αλβανία, θα ήταν μια καλή ευκαιρία για τον εκσυγχρονισμό των δυνάμεών μας. Βέβαια, σχετίζεται με τη ρωσική επιρροή, αλλά, επίσης, από το Νότο (Ελλάδα), (και) τον θρησκευτικό εξτρεμισμό".

Η αρμόδια υπουργός της Αλβανίας, ενημερώνει τις ΗΠΑ -και τη διεθνή κοινότητα- ότι η χώρα της κινδυνεύει και από την Ελλάδα! Τι είδους στρατιωτική συνεργασία μπορεί να υπάρξει μ' αυτούς;

Πέραν τούτου, όπως έγραψα και προ ημερών, διεκδικούν -εκτός από την ιστορία, αυτό το συνηθίσαμε με όλους τους γείτονες- ακίνητη περιουσία σχεδόν σε όλη την ελληνική επικράτεια. «Οι περιουσίες αυτές δεν υπάρχουν. Οι Αλβανοί εσκεμμένα συγχέουν τους Αρβανίτες με τους Αλβανούς», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό «Star» o διδάκτωρ κοινωνικών επιστημών Φάνης Μαλκίδης.

Κυκλοφορούν και ντοκιμαντέρ σχετικό με τις απαιτήσεις του, όπου αναφέρεται και κοστολόγιο για το ποσό των αποζημιώσεων. «Η αξία των περιουσιών στην Ελλάδα ανέρχεται στα 300 με 350 εκατομμύρια δολάρια», αναφέρει πάντως το ντοκιμαντέρ, ενώ ο Αλβανός ακαδημαϊκός Μπεκίρ Μέτα υποστηρίζει ότι «πρέπει να τεθεί ως βασικό ζήτημα στην επόμενη συνάντηση Ελλάδας - Αλβανίας»!

Μπορεί εμείς να γελάμε με τις ανιστόρητες καταγραφές που δεν πείθουν ούτε παιδιά Δημοτικού, όμως στην Αλβανία η συγκεκριμένη εκπομπή προβάλλεται από το μεγαλύτερο αλβανικό κανάλι και καθηλώνει κάθε Σάββατο εκατομμύρια τηλεθεατές οι οποίοι μαθαίνουν την ιστορία από την ανάποδη και κάπως έτσι γεννιούνται οι αλυτρωτικές διαθέσεις.

«Η παραδοχή της αλήθειας μας βοηθάει να προχωράμε ενωμένοι», αναφέρει ο παρουσιαστής του ντοκιμαντέρ, του οποίου σκηνές προβλήθηκαν όπως ανέφερα στον τηλεοπτικό σταθμό "Star". Εκτός από Σκοπιανούς-Μακεδόνες κα Βουλγάρους-Θράκες, φαίνεται ότι στην Ελλάδα όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, αρχαίο Αλβανό θα βρεις! Άλλωστε, κυκλοφορούν στο διαδίκτυο βίντεο, όπου υποστηρίζουν ότι και ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Αλβανός, αφού είχε μητέρα… Αλβανίδα! 

Να το ξαναγράψω… Γελούσαμε με τις παρόμοιες γελοιότητες των Σκοπιανών, έως ότου φθάσαμε στο σημείο η ελληνική κυβέρνηση να διαπράττει γκάφες, τη μία μετά τη άλλη.

Είναι και απορίας άξιον, με ποιους συζητάμε; Υπάρχει πολιτικός στη Αλβανία που δεν είναι διεφθαρμένος; Αλληλοκατηγορούνται ως μέλη οργανωμένου εγκλήματος, τόσο ο Έντι Ράμα, όσο και υπουργοί του. Και αυτός με τη σειρά του, απευθύνει παρόμοιες κατηγορίες στην αντιπολίτευση.

Είναι τόση η διαφθορά, ώστε σύμφωνα με την εφημερίδα «Mapo» των Τιράνων, αφίχθηκε νέα ομάδα στην Πρεσβεία των ΗΠΑ, για να φροντίσουν την όποια ομαλοποίηση της κατάστασης, επειδή, όπως γράφηκε «Η Αλβανία μπορεί να αντιμετωπίσει τον επιδεινωμένο εξτρεμισμό. Αναλύοντας την ιδιαίτερη φύση και τα προβλήματα με την Αλβανία, αυτό το κράτος μέλος του ΝΑΤΟ αναταράσσεται επί του παρόντος από μεγάλα σκάνδαλα, τα οποία μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε αποσταθεροποιητικές καταστάσεις, ως τις χειρότερες μετά το έτος 1997».

Οι Αμερικανοί ανησυχούν και προειδοποιούν. Εμείς παίρνουμε μέτρα; Και με ποιους συζητάμε; Αυριανούς τροφίμους των φυλακών; Η δε μεγάλη ειρωνεία είναι, ότι ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας της Αλβανίας, διωκόμενος για διαφθορά, φέρεται ότι ζήτησε άσυλο στην Τουρκία!

Καλό είναι επομένως, αφενός να αναμένουμε την έλευση της σχετικής ηρεμίας στην Αλβανία, και αφετέρου να πληροφορηθούν στο ΥΠΕΞ τι είναι οι Τσάμηδες, και γιατί επί τόσα χρόνια δεν υπογράψαμε συνθήκη ειρήνης.

Μακεδών 
Voria

το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.