26 Δεκεμβρίου 2017

Πώς είναι δυνατόν να παίζουν τόσο άγαρμπα το παιχνίδι του Ζάεφ;

Με θράσος χιλίων πιθήκων ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζάεφ (η παράλειψη της προσφώνησης «κύριος» είναι σκόπιμη), μας δηλώνει ότι αποποιείται του δικαιώματος να είναι οι Σκοπιανοί οι μοναδικοί και αποκλειστικοί απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και αποδέχεται ότι η Μακεδονία είναι διηρημένη μεταξύ της Ελλάδας, Βουλγαρίας και Σκοπίων. 

Σχολιάζει ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος 

Για να σοβαρευτούμε επιτέλους και για να αποφύγουμε ακρότητες του είδους «και ποιος σου έδωσε ρε παλικάρι δικαίωμα ακόμα και να δηλώνεις απόγονος», θα επιχειρήσουμε να προσεγγίσουμε τα πράγματα με την κοινή λογική και με βάση τα ιστορικά γεγονότα. 

1) Οι Σλάβοι που κατέβηκαν στα Βαλκάνια τον 6 αιώνα μ.Χ., ενώ ο Μέγας Αλέξανδρος γεννήθηκε το 356 π.Χ. Τι διάβολο απόγονοί του θα μπορούσαν να είναι με σχεδόν μια χιλιετία καθυστέρηση; Και πώς είναι δυνατόν ένας πρωθυπουργός όχι μόνο να αποδέχεται τέτοιες αθλιότητες που αφορούν την ελληνική Ιστορία, αλλά «να δίνει πάσα» στους ηγέτες της περιοχής και να ανοίγουν τέτοια «συζήτηση» και να λένε στους Έλληνες «παιδιά μοιραζόμαστε αυτή την κληρονομιά»; Άλλο τη θαυμάζεις και την ακολουθείς και άλλο να την οικειοποιείσαι. 

2) Όταν οι Σλάβοι κατέβηκαν στα Βαλκάνια, στερούνταν γραπτού λόγου (!) και για να ξεστραβωθούν και να πάψουν να πιστεύουν σε πρωτόγονες θεότητες, οι Βυζαντινοί μοναχοί Κύριλλος και Μεθόδιος τους έφτιαξαν ένα αλφάβητο βασισμένο στο Ελληνικό και τους προσηλύτισαν στον Χριστιανισμό. 

3) Τον Αλέξανδρο, τον Φίλιππο και όλους τους γνωστούς Μακεδόνες που έχουν διασωθεί στα ιστορικά κείμενα, τα ονόματα τους ήταν Ελληνικά και δεν τελείωναν ούτε σε «ΙΤΣ» ούτε σε «ΟΦ», οι δε Μακεδόνες δεν ονομαζόντουσαν Μακεντόντσκι αλλά Μακεδόνες. 

4) Ας μας δείξουν επιτέλους οι Σκοπιανοί ένα αρχαίο Μακεδονικό κείμενο ή έστω μία λέξη, γραμμένο στην γλώσσα τους και όχι στα Ελληνικά. 

5) Μετά τον θάνατο του Φιλίππου, ο Αλέξανδρος για να επαναβεβαιώσει την Μακεδονική ηγεσία επί των Ελλήνων για την εκστρατεία εναντίον της Περσίας, έφτασε στον Ισθμό της Κορίνθου όπου συνεκάλεσε Πανελλήνια Σύνοδο όλων των πόλεων – κρατών και ζήτησε την επιβεβαίωση της θέσης του σαν Αρχιστρατήγου της Μεγίστης Εκστρατείας, πράγμα το οποίο και πέτυχε, αφού όλοι οι Έλληνες, πλην των Λακεδαιμονίων, αναγνώρισαν στον Αλέξανδρο τον ηγέτη που θα αδέλφωνε όλη την Ελλάδα.

Αυτό, βέβαια, ο Αλέξανδρος θα μπορούσε να το αποσπάσει με την βία και από τους Λακεδαιμονίους, αλλά δεν έκρινε σωστό να χύσει αίμα Ελληνικό, μόνο και μόνο για την αλαζονεία αυτών, οι οποίοι δεν είχαν αντίρρηση να μετάσχουν της Εκστρατείας, αρκεί να ήταν αυτοί οι ηγέτες αυτής. 

Είναι αυτονόητο ότι ο Αλέξανδρος υπογράφοντας την συνθήκη αυτή εκ μέρους των Μακεδόνων, δήλωνε ΕΛΛΗΝΑΣ και όχι Σκοπιανός ή Μακεδόνας, ως μη Έλληνας. Αναρωτιέμαι έως που είναι διατιθεμένη Ελλάδα να ξεπέσει εν ονόματι πολιτικών και διεθνών συμφερόντων. 

Όσο καλή διάθεση και να έχει κανείς, υπάρχουν κάποια όρια που δεν μπορεί ούτε δικαιούται κανείς να ξεπεράσει. Το λέμε διότι τελευταία η ελληνική εξωτερική πολιτική σα να την τσίμπησε μύγα και δείχνει την εντύπωση να… φλέγεται από επιθυμία να τα κλείσει όλα όπως όπως.

Ίσως κάποιος θα πρέπει να πει και σε μας τους κουτούς, που όμως κάποιους εκλέγουμε για να μας εκπροσωπούνε, τι στην ευχή σκοπεύουν να κάνουν και να επιμείνουνε ότι αρνούμαστε να μας καθοδηγούν «πεφωτισμένοι» που ξέρουν το καλό μας καλύτερα από εμάς. Αυτά είναι νοοτροπίες άλλων… καθεστώτων. 

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.