28 Δεκεμβρίου 2017

Μετά τα ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ το Μακεδονικό και η ΑΟΖ φέρνουν τα πάνω - κάτω.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Μπορεί η γυμνή  μνημονιακή  Ελλάδα σε αυτήν την χρονική  συγκυρία να διαχειριστεί δυο μείζονες προκλήσεις ταυτοχρόνως;

Το Μακεδονικό και την  ανακήρυξη της ΑΟΖ.
Μήπως το ένα γεγονός επικαλύψει το άλλο;

Οι πληροφορίες είναι πολλές και πρέπει να τις βάλουμε σε μια σειρά ώστε  να οδηγηθούμε σε όσο το δυνατόν ασφαλή συμπεράσματα.

Πριν πάμε στο ΑΙΓΑΙΟ να πούμε ότι ο τούρκος περιμένει με αδημονία να δει πόση  τυχόν υποχωρητικότητα θα δείξουμε ως επίσημη πολιτεία στο θέμα της κυοφορούσας νέας ονομασίας των Σκοπίων που γεωγραφικά γειτνιάζουν με τις ευαίσθητες περιοχές της Δυτ. Θράκης και του Βόρειου Αιγαίου. 

Σε αυτό το μνημονιακό περιβάλλον που μαστίζει την χώρα ο γείτονας ετοιμάζεται για την μεγαλύτερη πρόκληση των τελευταίων δεκαετιών φέρνοντας πλοίο γεωτρύπανο στις ζεστές θάλασσες του ΑΙΓΑΙΟΥ.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Από το  τουρκικό λιμάνι στο οποίο  τελικά θα καταπλεύσει το πλοίο- γεωτρύπανο θα φανεί η πρόθεση των γειτόνων σε ποιο γεωγραφικό χώρο της θαλάσσιας Ελληνικής η Κυπριακής  Επικράτειας θα προκαλέσουν οι Μογγόλοι κατά αρχάς.

Οι πρώτες πληροφορίες ομιλούσαν για Σμύρνη ή Αλικαρνασσό.
Οι τελευταίες  πληροφορίες λένε για  Κωνσταντινούπολη.

«Τουρκικό πολεμικό πλοίο έφθασε  μέχρι τον Καφηρεα και τώρα πλέει στο Μυρτωο πέλαγος. Δίπλα του βρίσκεται διαρκώς η φρεγάτα ΕΛΛΗ που παρακολουθεί κάθε του κίνηση. Το τουρκικό πολεμικό συνοδεύει υποτίθεται το γεωτρύπανο που οι Τούρκοι θα χρησιμοποιήσουν και το οποίο αναμένεται να φθάσει στην Κωνσταντινούπολη στις 31 Δεκεμβρίου.

Προκειται για μια ακόμη δήλωση παρουσίας των Τούρκων στο Αιγαίο.»
http://www.militaire.gr/ 28 Δεκεμβρίου 2017

«Η τουρκική κορβέτα TCG Bafra (F-505) κλάσης D'Estienne D'Orves έφτασε στις ακτές της Αττικής περνώντας από τα στενά του Καφηρέα κάνοντας επίδειξη σημαίας σε μία πρόκληση που είχαν αρκετό καιρό να προχωρήσουν οι Τούρκοι.
Η ίδια κορβέτα έχει κάνει την ίδια διαδρομή και στο παρελθόν και από την στιγμή που δεν υπήρξε τότε ελληνική αντίδραση κάνει την ίδια κίνηση συνέχεια. 
Προφανώς θα συνοδέψει το πλωτό γεωτρύπανο «Deep Sea Metro II» που έχουν νοικιάσει οι Τούρκοι και το οποίο σήμερα το πρωί βρισκόταν δυτικά των Κυθήρων»  Θεόφραστος Ανδρεόπουλος http://www.pronews.gr/28 Δεκεμβρίου 2017 

Ταυτόχρονα ο μογγόλος δήθεν θαλασσόλυκος  θέλει να  κλειδώσει τα κυπριακά ενεργειακά οικόπεδα με το «Barbaros». 

«Το σεισμογραφικό πλοίο «Barbaros» στέλνει η Τουρκία στα ανοικτά της Κύπρου, σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή ιστοσελίδα «Χαπέρ Κίπρις».

Η τουρκική ενέργεια αποτελεί απάντηση στην έλευση του γεωτρύπανου Saipem, του ενεργειακού κολοσσού ΕΝΙ, στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.» 
http://www.militaire.gr/28 Δεκεμβρίου 2017 

Μετά τα ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ   θα έχουμε πετρελαϊκές  τρικυμίες στο Βόρειο Αιγαίο. 

Ο  τούρκος πιθανώς να  θέλει να οδηγήσει  το γεωτρύπανο – πλοίο μέσα στα ΣΤΕΝΑ βλ. Κωνσταντινούπολη για να το προστατεύσει από την πολεμική εμβέλεια της Π.Α της Ελλάδος μέχρι να δει πότε θα παραλάβει τα πρώτα κομμάτια των S- 400 πυραυλικών συστοιχιών. 

Αν επαληθευτούν οι πληροφορίες ότι
Α) κάποια τέτοια συστοιχία των S- 400 θελήσει να τοποθετήσει στα Δαρδανέλια
Β) η ότι έχει παραλάβει προκαταβολικά κάποια κομμάτια 

«Την ίδια στιγμή η Τουρκία και η Ρωσία ολοκλήρωσαν την πώληση τεσσάρων πυραυλικών συστημάτων  S-400, σύμφωνα με τον επικεφαλής της κρατικής αμυντικής εταιρείας Rostec.

Πληροφορίες όμως κάνουν λόγο για εσπευσμένη μεταφορά τους κάτω από άκρα μυστικότητα στο τουρκικό έδαφος, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στο τουρκικό γενικό επιτελείο να αναπνεύσει από την τρομερά αποτελεσματική παρουσία των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών στο Αιγαίο, τα οποία υπολογίζει πάρα πολύ ο Τούρκος ΑΓΕΕΔ.

Δεν νομίζουμε να πιστεύει κανένας ότι  οι τουρκικοί πύραυλοι θα μεταφερθούν σε δύο χρόνια  όπως σκοπίμως ανακοινώθηκε από τον τουρκικό τύπο.

Μία ίσως και δύο συστοιχίες να έχουν ήδη μεταφερθεί άμεσα για να ενεργοποιηθούν σε κρίσιμα σημεία «Σμύρνη και Νότια παράλια» για παράδειγμα για ελεγχθεί η Ελλάδα και η Κύπρος τώρα που «βράζει» η θάλασσα στην περιοχή.» https://www.pentapostagma.gr/ 27 Δεκεμβρίου 2017

Αν επαληθευτούν οι πληροφορίες αυτές που σε πρώτη εκτίμηση μπορεί να έχουν βάση.
Τότε τα πράγματα για την Ελλάδα είναι πάρα πολύ δύσκολα όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και ειδικότερα στο Βόρειο Αιγαίο.

Διότι ο τούρκος πάσας θα βγάζει το πλοίο – γεωτρύπανο στα ενεργειακά  αβαθή του Θρακικού Πελάγους βλ. Λαδοξέρα (Σαμοθράκη) ή Μπάμπουρα (Θάσος) και δεν θα υπολογίζει την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Τι θα κάνει η Ελλάδα κάτω από την πίεση αυτού του σεναρίου;
Δεν έχει να κάνει και πολλά πράγματα από το να επικαλεστεί το Διεθνές Δίκαιο και να ανακηρύξει ΑΟΖ.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ
Εδώ μας έφεραν μεθοδευμένα δίχως να το καταλάβουμε και όχι μόνο αυτό αλλά μας ζητούν και τα ρέστα ξεγυμνώνοντας την Χώρα.

Μπορεί η μνημονιακή  Ελλάδα σε αυτήν την χρονική  συγκυρία να διαχειριστεί δυο μείζονες προκλήσεις ταυτοχρόνως;

Το Μακεδονικό και την ανακήρυξη της ΑΟΖ.
Μήπως το ένα γεγονός επικαλύψει το άλλο;

Θα επιτρέψουμε
Να ξεπουληθεί το όνομα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ από εκείνα τα δαιμονικά  κέντρα που ενεργούν τόσα χρόνια;

Να ξεπουληθεί το ενεργειακό Βόρειο Αιγαίο στις ορέξεις του σουλτάνου και των χορηγών του;
H ΑΔΙΚΙΑ εναντίον της Πατρίδος μας έχει ημερομηνία λήξης.

Οι καταιγίδες που έρχονται φέρουν βροχή ΟΡΓΗΣ.

Με Πίστη και Ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.