Τελευταίες αναρτήσεις

31 Δεκεμβρίου 2017

Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα…

Στο κατώφλι κάθε νέου χρόνου, οι περισσότεροι άνθρωποι ευχόμαστε και ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο Υπάρχουν βέβαια, και αυτοί που αναμένουν τα χειρότερα, βασιζόμενοι σε ζοφερές προφητείες -του Νοστράδαμου, του Παϊσίου ή της τυφλής μάντισσας Βάνγκα… 

Σχολιάζει ο Π.Δ. 

Εντούτοις, αν βάζαμε τον κοινό νου το άμεσο μέλλον θα μπορούσε να προδιαγραφεί με αρκετή βεβαιότητα. Και, δυστυχώς, για τον ελληνισμό αυτό δεν διαφαίνεται καθόλου ρόδινο. 

Κανείς, ούτε ένας, συστατικός παράγων του εθνικού μας βίου δεν δείχνει να βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης, αντιθέτως τα πάντα επιδεινώνονται: 

Η δημογραφική συρρίκνωση συνεχίζεται με ραγδαίους ρυθμούς. Οι θάνατοι θα ξεπεράσουν και το 2018 τις γεννήσεις και μάλιστα με αυξημένο ποσοστό. 

Οι πλέον παραγωγικές οικονομικά και βιολογικά ηλικίες, 18-45 ετών θα συνεχίσουν να μας αποχαιρετούν, αναζητώντας καλύτερη τύχη στο εξωτερικό. 

Οι λεγόμενες υγιείς παραγωγικές δυνάμεις θα συνεχίσουν να υφίστανται την άδικη και εξαντλητική φοροαφαίμαξη, οδηγώντας σε συρρίκνωση την επιχειρηματική δραστηριότητα και σε περαιτέρω κατάρρευση τον βασικό άξονα της οικονομίας και της κοινωνίας μας που είναι η μεσαία τάξη. 

Τα μεταναστευτικά ρεύματα, κυρίως από μουσουλμανικές χώρες, θα συνεχίζουν να κατακλύζουν την Ελλάδα, ζητώντας ένα καλύτερο αύριο. 

Το κράτος θα συνεχίσει να καταπιέζει τους πολίτες, και να τρέφει τους υπαλλήλους του, σε βάρος της κοινωνίας και της οικονομίας. 

Τα Πανεπιστήμια θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο έλεος των τραμπούκων της άκρας αριστεράς, οι συλλογικότητες θα δημιουργούν νέα Εξαρχιστάν, οι παράνομοι θα κάνουν πάρτι με τον νόμο-Παρασκευόπουλου. 

Η σχολική εκπαίδευση θα συνεχίσει να αφελληνίζεται, από τα βιβλία θα αφαιρείται ότι ενισχύει την εθνική συνείδηση και τους ηθικούς κανόνες του βίου. 

Η Τουρκία θα συνεχίζει να πιέζει ασφυκτικά την Ελλάδα για να αλλάζει το στάτους του Αιγαίου και να εμπεδώσει την συγκυριαρχία στην Θράκη. 

Οι πιέσεις των ΗΠΑ στην Αθήνα για επίλυση του Σκοπιανού, θα οδηγήσουν σε βέβαιες εθνικές υποχωρήσεις. 

Τα ίδια και χειρότερα μπορεί να δούμε και στο Κυπριακό, ιδιαιτέρως αν επανεκλεγεί ο τωρινός πρόεδρος. 

Και οι μάζες θα συνεχίσουν να χαζεύουν κάθε τηλεοπτικό υποπροϊόν, ενώ θα νοιώθουν απέραντη απαξίωση για το πολιτικό προσωπικό… 

Έτσι, του χρόνου τέτοιες μέρες, θα αναρωτιόμαστε και πάλι τι έφταιξε και πήγαν όλα στραβά, ποιος μας εμποδίζει και δεν αλλάζουν επιτέλους τα πράγματα. Αν και η απάντηση είναι πολύ απλή, αρκεί να κοιταχτούμε στον καθρέπτη.

πηγή

ΣΧΟΛΙΟ

Ενώ πρόκειται για ένα σπουδαίο άρθρο ωστόσο ο συντάκτης του κάνει ένα σημαντικό σφάλμα...
Βάζει τον Αγιο Γέροντα Παϊσιο ένα αγνό άνθρωπο του Θεού στην ίδια θέση με τον κομπογιαννίτη Νοστράδαμο και μια μάντισσα... πιθανώς αστειευόμενος ως μη όφειλε...Share

2 σχόλια:

qwerty είπε...

Ενώ πρόκειται για ένα εύστοχο σχόλιο αυτό που κάνατε στο τέλος του άρθρου ωστόσο κάνατε ένα σημαντικό σφάλμα... το δημοσιεύσατε ως είχε. Πιθανώς δεν το θεωρήσατε τόσο σημαντικό ως όφειλε κάθε χριστιανός...

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Δεν ηξερα αγαπητε/η φιλε/η ότι οι χριστιανοι οφείλουν να λογοκρίνουν και να περικοπτουν κατα το δοκούν τα κείμενα των διαφόρων αρθρογραφων όταν με κάτι δεν συμφωνουν....

Η επιλογη για μενα ως ιστολογου, ειναι απλη....
Ή το δημοσιεύω ως έχει, ή δεν το δημοσιεύω καθόλου....
Δεν υπάρχει επιλογή να το δημοσιεύσω αλλοιωμένο....
Ετσι δειχνεις τουλαχιστον σεβασμο στον αρθρογραφο του οποίου επελεξες να αναδημοσιεύσεις το άρθρο του, αλλά και ετσι επιτάσσει η ηθική και η ευπρέπεια ασχετως αν συμφωνείς ή διαφωνείς με το άρθρο...

Εγω επελεξα να το δημοσιεύσω διότι το βρηκα ενδιαφερον....
Και ταυτόχρονα όπως εχω το δικαίωμα, να το σχολιασω παντοιοτρόπως, παντα με ευπρεπεια φυσικα....
Ενα δικαίωμα που εχεις άλλωστε κι εσυ και το άσκησες ελεύθερα...

Και αν δεν το θεωρουσα σημαντικό δεν θα το σχολιάζα καθολου....
Αλλωστε αν εισαι οργανωμενος αναγνωστης μας σιγουρα θα ξέρεις ότι αρκετα σπανια προσθέτω σχόλια κάτω από διάφορες αναδημοσιεύσεις άρθρων....

Ετσι θεωρω οτι σφαλμα θα ηταν στο συγκεκριμένο άρθρο αν ΔΕΝ το σχολίαζα...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.