Τελευταίες αναρτήσεις

22 Σεπτεμβρίου 2017

Οι αμετροέπειες και οι ευθύνες του Καραμανλή

Του Γιώργου Τράγκα

Έχετε σκεφτεί ποτέ γιατί οι «φίλοι», «εταίροι» και «σύμμαχοί» μας έχουν αυτή την τιμωρητική διάθεση εναντίον μας; Γιατί είναι τόσο σκληροί και άτεγκτοι απέναντι στους Ελληνες και δεν ήταν το ίδιο με τους Πορτογάλους, τους Ιρλανδούς ή τους Κυπρίους; 

Εκείνοι ήταν οι πειθαρχημένοι, οι οργανωμένοι, οι υπάκουοι και οι «έξυπνοι», που βγήκαν γρήγορα από τα μνημόνια; 

Μήπως εκτός από τα οικονομικά, τα δανεικά και τα τοκάκια, υπάρχει το πολιτικό μέρος – η πολιτική τιμωρία μιας χώρας που θέλησε να παραβιάσει τους ανελαστικούς κανόνες στις «σφαίρες επιρροής»; Που νόμιζε ότι πέφτοντας το τείχος του Βερολίνου, καταργήθηκαν και οι συμφωνίες της Γιάλτας και του Κρεμλίνου; Δεν ήξεραν οι ξένοι όταν μας δάνειζαν ότι έτσι έρχεται κρίση στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη; 

Μετά την εισβολή του Αττίλα και τη διχοτόμηση της Κύπρου, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μας έβγαλε από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ και μετά… παρακαλούσε για να επιστρέψουμε! Ο Ανδρέας Παπανδρέου ανέβηκε στην εξουσία φωνάζοντας «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» – «έξω οι Αμερικανοί, φονιάδες των λαών». Στο τέλος έμεινε πολύ βαθιά μέσα στο ΝΑΤΟ και την Ευρώπη. Τόσο για τον αείμνηστο Καραμανλή όσο και για τον Ανδρέα ποτέ δεν έλειψαν τα δημοσιεύματα για τις στενές σχέσεις ή τις κόντρες που είχαν με τις μυστικές υπηρεσίες των μεγάλων δυνάμεων. 

Επίσης, είχαν κυκλοφορήσει βιβλία που ούτε λίγο-ούτε πολύ υποστήριζαν ότι «αρχηγός» της 17 Νοέμβρη ήταν… ο Ανδρέας Παπανδρέου! Μάλιστα, υπουργός της σημερινής κυβέρνησης είχε γράψει βιβλίο για τη σχέση της τρομοκρατικής οργάνωσης με το ΠΑΣΟΚ.

Ο διάσημος Γάλλος συγγραφέας Ζεράρ Ντε Βιλιέ (δημιουργός του Μάλκο Λίνκε, του πράκτορα της CIA με τα χρυσαφένια μάτια) με είχε επισκεφθεί στο σπίτι μου, στην Αθήνα, και με ρωτούσε για τις σχέσεις που μπορεί να είχε ο Κώστας Λαλιώτης… με την τρομοκρατία! Ηταν και αυτός επηρεασμένος από όσα υποστήριζαν τότε στελέχη της ΝΔ και γενικά του δεξιού χώρου. Μάλιστα ο Βιλιέ (πριν πεθάνει στη βίλα του στο Σεν Τροπέ) έγραψε ένα μυθιστόρημα με πεδίο δράσης την Αθήνα και πρωταγωνιστές τον Μάλκο Λίνκε και την 17Ν, αφήνοντας υπόνοιες για σχέσεις μελών της πασοκικής κυβέρνησης με την τρομοκρατία. 

Τώρα, μαθαίνουμε από τη δικαστική έρευνα για το σχέδιο «Πυθία», ότι υπήρχε ένας αθέατος πόλεμος μεταξύ των Αμερικανών και του Κώστα Καραμανλή εξαιτίας του υπερβολικού φλερτ που είχε ο πρώην πρωθυπουργός με τον Βλαδίμηρο Πούτιν. Ο ανακριτής Φούκας στις 26 σελίδες τού πορίσματος διαπιστώνει ότι καμιά 20αριά πράκτορες (!) με επικεφαλής έναν Ελληνοαμε-ρικανό που ελέγχεται και για τις υποκλοπές μέσα από τη Vodafone, παρακολουθούσαν τον Καραμανλή και σχεδίαζαν τη δολοφονία του! Το ξέραμε, είχαμε γράψει και στο «CRASH», το μάθαμε και από δικαστικό πόρισμα. 

Το εκπληκτικό είναι ότι από την άλλη μεριά οι Ρώσοι (για τα δικά τους συμφέροντα) είχαν βάλει ομάδα αντιπαρακολούθησης! 

Δηλαδή, φίλοι μου, σε μια μικρή χώρα που ανήκει στο ΝΑΤΟ και στη Δύση (όπως έλεγε ο αείμνηστος Καραμανλής), οι Αμερικανοί παρακολουθούσαν τον «φιλορώσο» σύμμαχο πρωθυπουργό και η ΕΥΠ την Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα! 

Και ο πρώην πρωθυπουργός (χωρίς να αμφισβητούνται οι πατριωτικές θέσεις του) δεν κατάλαβε ποτέ ότι ισχύουν οι συμφωνίες της Γιάλτας και του Κρεμλίνου. Δεν κατανόησε έγκαιρα ότι ήταν αδιανόητες οι ανεξάρτητες σχέσεις χώρας-μέλους του ΝΑΤΟ με τη Μόσχα. Οπως και να το κάνουμε, δεν αγοράζεις όπλα από την Ανατολή -έστω και φθηνότερα- χωρίς συνέπειες. Εντάξει, «παλικάρι» στο Βουκουρέστι, «παλικάρι» στο Σχέδιο Ανάν για την Κύπρο, στο πλευρό του Τάσσου Παπαδόπουλου, αλλά δεν κάνεις τόσα πολλά ραντεβού με τον Βλαδίμηρο, όταν το κράτος -όπως σου λέει και ο Αλογοσκούφης- είναι στα όρια… ανεπάρκειας δανεισμού – δηλαδή στα πρόθυρα Μνημονίου… 

Ο Καραμανλής από αμετροέπεια και δραματικά λάθη οδηγήθηκε σε ραγδαία φθορά (Δεκεμβριανά, πυρκαγιές, αποδυνάμωση του κομματικού χώρου) έτσι ώστε να τον διαδεχθεί ο πλέον κατάλληλος να φέρει το Μνημόνιο. Δηλαδή έναν αιώνα κατοχής στη χώρα. Ο εθνικός ολετήρας, Γιώργος Παπανδρέου. Ακολούθησε η τιμωρητική διάθεση των δανειστών και η αυστηρότατη εποπτεία. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ολες οι χώρες βγήκαν από τα μνημόνια και την επιτήρηση, εκτός από την Ελλάδα. 

Και τώρα διαβάζουμε πάλι για το «Σχέδιο Πυθία». Μόνο που σήμερα από την Πυθία περάσαμε στον «Εθνικό Τειρεσία»! Και ακόμη δεν έχουμε βάλει μυαλό. Λέμε YES στους Αμερικανούς και στους Ευρωπαίους, αλλά το παίζουμε και φίλοι του Μαδούρο, πάμε και βγάζουμε λόγους στην κηδεία του Κάστρο και εγκωμιάζουμε τα παλαιά κομμουνιστικά καθεστώτα, υποστηρίζοντας ότι αυτά δεν διέπραξαν μαζικά εγκλήματα! Δυστυχώς, στη χώρα που γεννήθηκε το μέτρο, οι πολιτικοί το κατάργησαν στην πράξη… 
Ισως κάνει καλά ο φίλος μου ο Κώστας που παραμένει επίμονα σιωπηλός. 
Έχει και αυτός τη μερίδα των ευθυνών του στη σημερινή μεγάλη περιπέτεια της χώρας. 

*Το κείμενο του Γιώργου Τράγκα δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου» στις 20-09-2107

πηγήShare

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οσο γονυπετείς παπαγάλοι έχουν πρόσβαση στα αυτιά και τα μάτια του αποχαυνωμένου κοινού, τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.