Τελευταίες αναρτήσεις

29 Οκτωβρίου 2015

ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ TAXIS-NET.

Σχόλιο ιστολογίου ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ:

Είναι αρκετές οι φορές που το  TAXIS-NET έχει χακαριστεί, η μεγαλύτερη διαρροή δεδομένων έγινε το 2012 όταν διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα πέντε εκατομμυρίων φορολογούμενων και η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων επέβαλε πρόστιμο 150 χιλιάδων Ευρώ (και που δεν έχει πληρωθεί μέχρι σήμερα μετά από σχετικές ανακοινώσεις) για τις ελλείψεις ασφαλείας των συστημάτων που ανάπτυξε η ομάδα του Χάρη Θεοχάρη (γνωστός πολιτικός - Βουλευτής με το Ποτάμι και πρώην υπεύθυνος δημοσίων εσόδων). 

Επειδή καμία διαδικτυακή σελίδα δεν είναι άτρωτη, επειδή  τα τελειότερα συστήματα ασφαλείας στο διαδίκτυο μπορούν να τα παρακάμπτουν, επειδή τα φορολογικά δεδομένα είναι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του κάθε πολίτη, για αυτό ζητούμε την κατάργηση του TAXIS-NET.

Όμορφη και εξυπηρετική η τεχνολογία αλλά η διασφάλιση της ζωής και της περιουσίας μας είναι υψηλότερης σημασίας, μια που το να πέσουμε θύματα εξαπάτησης ή ακόμα και να μας στοιχίσει τη ζωή μας μια διαρροή αυτών των δεδομένων είναι πολύ πιθανή.
Ας μην ξεχνάμε ότι οι τεχνικοί και επιστήμονες στις διαδικτυακές εφαρμογές εγγυούνται ότι δεν θα υπάρξει ποτέ ασφάλεια στο διαδίκτυο. 


Διαβάστε μια νέα επιτυχημένη επίθεση στο TaxisNET και που οι αρμόδιοι θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους ώστε να το καταργήσουν οριστικά. 

Η ομάδα χάκερ «Greek Insane Society» χτύπησε το TaxisNET
 

Χρήστος Μαζάνης

Στόχευση εναντίον της ιστοσελίδας του TaxisNET, πραγματοποίησε η ομάδα Ελλήνων χακτιβιστών με την επώνυμια «Greek Insane Society», όπως ισχυρίζεται.

Στοιχεία και δεδομένα που δημοσιεύθηκαν αναφορικά με την επίθεση, σύμφωνα με τους χακτιβιστές, επιβεβαιώνουν πέραν κάθε αμφισβήτησης το γεγονός ύπαρξης αδυναμίας στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών.

Είναι γνωστό πως καθημερινά η ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών συστημάτων δέχεται χιλιάδες requests από φορολογουμένους για αναζήτηση σχετικών πληροφοριών αλλά και πρόσβαση σε φορολογικά στοιχεία.

Παράλληλα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει υλοποιήσει και λειτουργεί παραγωγικά το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Φορολογίας, γνωστό ως TAXIS (TAX Information System). Το Taxisnet αποτελεί το μεγαλύτερο έργο πληροφορικής στην Ελλάδα.

Ποια η αδυναμία που εντοπίστηκε από τους χάκερ

Όπως αναφέρει το secnews, oι πληροφορίες που απέστειλε άγνωστος μέσω ανώνυμου μηνύματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, αναφέρουν ότι οι «Greek Insane Society» εντόπισαν αδυναμία XSS σε φόρμα της ιστοσελίδας Taxisnet και συγκεκριμένα στο σημείο όπου είναι δυνατή η αναζήτηση μέσω keyword στο περιεχόμενο της (search box).

Οι Greek Insane Society χρησιμοποίησαν εργαλεία διαθέσιμα στο κοινό για τον εντοπισμό της αδυναμίας (toolkits από το Kali Linux) πραγματοποιώντας κατάλληλα τροποποιημένα web requests στην ιστοσελίδα του Taxisnet.

Μάλιστα δημοσίευσαν και τις παρακάτω φωτογραφίες προς απόδειξη: 

Ποιοι είναι οι «Greek Insane Society»

Η συγκεκριμένη ομάδα χακτιβιστών, δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές, όπως για παράδειγμα οι Greek Electronik Army, οι οποίοι επιτίθονται συχνά σε κυβερνητικές ιστοσελίδες και βγάζουν στη φόρα δεδομένα υπαλλήλων.

Σύμφωνα λοιπόν με επίσημη δήλωσή τους που δημοσιεύεται στο Διαδίκτυο: «Yπάρχει κάτι καινούριο, μία κοινωνία η οποία αποτελείτε απο χακτιβιστές οι οποίοι έχουν σκοπό να αποδείξουν ότι η Ηλεκτρονική Ασφάλεια στην Ελλάδα είναι μια ηλεκτρονική παιδική χαρά στην οποία χάκερς, μπορούν και εισβάλουν σε κάθε Υπολογιστικό σύστημα με αμέτρητους τρόπους. 

Κανένας Έλληνας πολίτης δεν είναι ασφαλής. Η συγκεκριμένη επίθεση είναι πάνω στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, και θα ήθελα να αναφέρω ως αρχηγός της ομάδας Greek Insane Society, ότι ο συγκεκριμένος ιστότοπος οπου βρίσκεται και το Taxisnet, είναι ευάλωτος σε αδυναμία άντλησης δεδομένων, ακόμα και τροποποιήσεις με τις εξής επιθέσεις CSRF (Cross-Site Request Forgery) και CSS (Cross Site Scripting) ή XSS.

Μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε πάνω σε αυτόν τον ιστότοπο ακόμα και Iframe Deface μέσο scripting. Αυτή η επίθεση δεν έγινε για κάποιο κακό σκοπό αλλα οικειοθελώς στο να βοηθήσουμε, και το αναφέρουμε για να το επιδιορθώσετε αμέσως πρωτού κάποιος το χρησιμοποιήσει για κακόβουλο σκοπό. Θα μπορούσαμε να το κρατήσουμε για τους εαυτούς μας αλλά το καλό είναι ο μόνος σκοπός μας. Δεν έχουμε βλάψει το παραμικρό πάνω στον σέρβερ και ούτε έχουμε σκοπό. Είμαστε μία κοινωνία Ελλήνων Χακτιβιστών η οποία δρούσε τόσο καιρό στο σκοτάδι αλλά αποφάσισε να βοηθήσει την χώρα της, και να αποκλείσει απο τρίτους να εισβάλουν με το έτσι θέλω σε απόρρητα αρχεία του κράτους και του Έλληνα πολίτη».

Για τη συγκεκριμένη ενέργεια έχει ήδη ενημερωθεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 

zougla.gr
το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.