16 Οκτωβρίου 2015

Το "σχολικό" επίδομα των 300 ευρώ που ΔΕΝ δικαιούται κανένας.....

Γράφει ο Θάνος

Λοιπόν ας διαβάσουμε την παρακάτω είδηση για να καταλάβουμε πως ακριβώς λειτουργεί το ανθελληνικό κράτος και προπαντώς πως με δήθεν κοινωνικά επιδόματα βοηθούν ΔΗΘΕΝ την ελληνική οικογένεια...
Ενώ ο μοναδικός τους στόχος είναι να την αφήσουν να καταστραφεί....

To ποσό των 300 ευρώ θα λαμβάνουν οι γονείς με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 3.000 ευρώ, τα παιδιά των οποίων φοιτούν στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι οικογένειες Ελλήνων υπηκόων και υπηκόων κρατών-μελών της Ε.Ε., που έχουν ανήλικα τέκνα που φοιτούν στις τάξεις του δημοτικού και του γυμνασίου.

Σύμφωνα με το e-dimosio.gr ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο, εισόδημα του φορολογούμενου, της συζύγου του και των ανήλικων τέκνων του από κάθε πηγή. 

Τα δικαιολογητικά είναι:

  • Βεβαίωση του Διευθυντή Σχολικής Μονάδας περί εγγραφής και κανονικής φοίτησης του τέκνου κατά το σχολικό έτος που έληξε. (2013-2014)
  • Αίτηση δικαιούχου.
  • Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος του οικονομικού έτους για το οποίο αιτείται η εισοδηματική ενίσχυση (δηλ. εισοδήματα προηγούμενου έτους 2013).
  • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης του δικαιούχου (πρόσφατο).
  • Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986 περί μη είσπραξης της οικονομικής ενίσχυσης άλλη φορά για το ίδιο έτος (επισυνάπτεται).
  • Φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας βιβλιαρίου τραπεζικού λογαριασμού(ΙΒΑΝ).
  • Με τη λήξη του σχολικού έτους οι δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις στο διευθυντή του σχολείου.
  • Οι αιτήσεις των δικαιούχων, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά διαβιβάζονται από τον Διευθυντή του σχολείου στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Ενας λοιπόν πολύτεκνος Ελληνας πατέρας διαβάζοντας την παραπάνω είδηση και γνωρίζοντας ότι το ετήσιο εισόδημα του λόγω ανεργίας (αφού κάνει περιστασιακά μεροκάματα) είναι 1.500 ευρώ, αποφάσισε ότι έχει τις προϋποθέσεις να βοηθήσει την οικογένειά του και μάζεψε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά...

Τα προσκόμισε στον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου όπου φοιτούν τα 2 από τα 4 ανήλικα παιδιά του.
Ο Διευθυντής τα κοίταξε με περιέργεια και του είπε ότι δεν έχει καν υπόψιν του τον συγκεκριμένο νόμο και το συγκεκριμένο επίδομα.
Ο πολύτεκνος πατέρας του προσκόμισε την σχετική υπουργική απόφαση 2/46354/0026 (ΦΕΚ 2204 Β/26.7.2012) η οποία επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο...

Τελοσπάντων την διάβασε κι ο διευθυντής και αποφάσισε να δώσει την σχετική βεβαίωση που απαιτείται στα δικαιολογητικά και να προωθήσει το αίτημα του γονέα στην Υπηρεσία που θα το ενέκρινε...

Η απάντηση ήρθε μετά από μερικές μέρες....
Φυσικά αρνητική...

Ο άτυχως πατέρας άκουσε τον υπάλληλο που επικοινώνησε να του λέει ότι "εφόσον είστε παντρεμένος εσείς και η σύζυγός σας έχετε τεκμαρτό εισόδημα 5000 ευρώ και άρα δεν το δικαιούστε!!!!!"

Ο πατέρας ρώτησε "τι είναι το τεκμαρτό εισόδημα" και ο υπάλληλος του απάντησε ότι "είναι το εικονικό εισόδημα με το οποίο φαίνεστε στην εφορία"...

- Μα το εικονικό εισόδημα δεν μας ταϊζει, είπε ο πατέρας... απορημένος...
Και ρώτησε τον υπάλληλο "ποιοί το δικαιούνται αν όχι αυτός που είχε 4 παιδιά και πραγματικό εισόδημα παντελούς φτώχειας 1500 ευρώ τον χρόνο..."

Ο υπάλληλος του απάντησε:
- Λυπάμαι αλλά εσείς μια φορά δεν το δικαιούστε... Η διάταξη το λέει καθαρά.... 

Καταλαβαίνετε λοιπόν φίλοι μου πόσο απατεώνες και ανθέλληνες είναι ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ...
Μέχρι χθες βρίζαμε τους παλαιο-μνημονιακούς ΝΔπασόκους...
Πλέον μπορούμε να βρίζουμε και τους νεομνημονιακούς Συριζαίοανέλους....

Αλλωστε το φετινό επίδομα θα δοθεί από την ΑΡΙΣΤΕΡΗ κυβέρνηση που σκέφτεται τον φτωχό λαό...

Ας δούμε όμως προσεκτικά ποιοί το δικαιούνται...
Πρέπει να έχει η οικογένεια ετήσιο τεκμαρτό εισόδημα έως 3000 ευρώ...

Η οικογένεια αποτελείται από τον πατέρα, την μάνα και τα παιδιά...
Τα παιδιά ειδικά των πολυτέκνων απαλλάσονται από τεκμαρτό εισόδημα... Κοινώς η εφορία θεωρεί ότι ζουνε με αέρα κοπανιστό... αλλά τέλοσπαντων στο συγκεκριμένο σκεπτικό μας συμφέρει αυτό... αφού δεν επιβαρύνεται το τεκμαρτό (εικονικό) εισόδημα της οικογένειας...

Ο πατέρας και η μάνα λοιπόν έχουν τεκμαρτό εισόδημα από 2.500 ευρώ ο καθένας...
Δηλαδή οικογενειακό τεκμαρτό εισόδημα 5.000 ευρώ και συνεπώς υπερβαίνουν το τριχίλιαρο...
Και χάνουν το επίδομα....
Δεν πα να πεινάνε όλοι μαζί;
Απαξ και είναι παντρεμένοι και κάνουν κοινή οικογενειακή δήλωση τέλος...

Πρέπει λοιπόν ή να χωρίσουν ή να τα τινάξει ο ένας εκ των δύο....
Τότε ο ένας και μοναδικός γονέας θα μπορέσει να το λάβει αν συντρέχουν κι όλοι άλλοι λόγοι... Δηλαδή να είναι άνεργος, και να μην έχει ούτε καν αυτοκίνητο, ή σπίτι στο όνομά του (γιατί κι αυτά ανεβάζουν το τεκμαρτό εισόδημα)...

Το που θα μένει λίγο ενδιαφέρει αυτόν που έφτιαξε το επίδομα...
Γιατί όπως καταλαβαίνεται όταν βγάζεις κάτω από 3000 ευρώ τον χρόνο δεν υπάρχει περίπτωση να νοικιάζεις και σπίτι...
Ετσι κι αλλοιώς το κάθαρμα που το έφτιαξε το επίδομα, το έφτιαξε για ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ...

Και αυτός είναι και ο λόγος που κανείς δεν ξέρει αυτό το επίδομα....
Κατά τα λοιπά αν τους επιπλήξεις για την κοινωνική πολιτική τους θα σου λένε "μα να έχουμε και το σχολικό αυτό επίδομα των 300 ευρώ βρεεεε...."...

Αυτά για να κατανοούμε με τι αποβράσματα έχουμε να κάνουμε....

ΘΑΝΟΣ

ΥΓ. Δείτε ανάλογο άρθρο κι εδώShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.