28 Μαΐου 2015

Τετέλεσται.

Του Γιάννη Λαζάρου 
 
Η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει αντιπολίτευση στον λαό. Διάλεξε τους συμμάχους της, με πρώτον και καλύτερο τον Γιούνκερ, ενώ συνεχίζει να παίζει με την υπομονή των Ελλήνων μέσω Βαρουφάκη.
 
Την ίδια στιγμή, τα νταούλια της "αριστεράς" άλλαξαν χέρια. Ο νταουλιέρης δεν είναι πλέον ο Τσίπρας, αλλά ο Λαφαζάνης. Ο πλατφόρμας που εκ του ασφαλούς αυτοχρίστηκε φρουρός των κόκκινων γραμμών που όταν γινόταν η προεργασία για την διεθνή ξεφτίλα που υφιστάμεθα αυτήν την στιγμή, ο ίδιος έκανε τον Κινέζο.
 
Τον Λαφαζάνη τον ενόχλησε πολύ η εμπλοκή του Γιούνκερ με τους σχολιασμούς του για το εσωτερικό του Σύριζα. Τώρα ενοχλήθηκε ο Λαφαζάνης, που ο Γιούνκερ είναι δημοκρατικός Θεσμός της Ε.Ε και όχι όταν ο Τσίπρας έδινε αιματηρό αγώνα να κάνει τον Γιούνκερ υπερπρωθυπουργό της Ε.Ε, δηλαδή από διορισμένο υπάλληλο, Θεσμό.  
 
Ο Λαφαζάνης εκείνη την εποχή δεν ήξερε τίποτε για το ποιόν του Γιούνκερ. 40 χρόνια στην πολιτική δεν είχε ακουστά τι σόι κουμάσι είναι ο αλκοολικός Λουξεμβουργέζος, ούτε ότι είχε κανταντήσει την πατρίδα του φορολογικό παράδεισο παγκόσμιου μαύρου χρήματος. Τώρα ο Λαφαζάνης θυμήθηκε ότι ο Γιούνκερ είναι σκληρός πυρήνας της ευρω-ατλαντικής συνομωσίας.
 
Έλληνας ο οποίος δεν έχει καταλάβει ότι τετέλεσται η Ελλάδα που γνώριζες ειδικά μετά από δανειστές- καθίκια που βαφτίστηκαν Θεσμοί της χώρας, μετά από μακροχρόνια σχέδια της Ε.Ε που υποστηρίζει ο Τσίπρας από την πρώτη ημέρα διακυβέρνησης και μετά την μετατροπή των αποθεματικών σε ρέπος, είναι και με την βούλα ευρω-αμερικανάκι γερμανοτσολιαδάκι.
 
Όμως τα μαντάτα έφτασαν από τον πρωθυπουργεύοντα και έτσι οι στρουθοκάμηλοι, που έχουν και το προσωνύμιο "Έλληνες ψηφοφόροι", θα νιώσουν τι εστί Ράιχ. Ο Τσίπρας στη  (νέα) λίστα μεταρρυθμίσεων στο λέει ξεκάθαρα: Οι μισθοί και οι συντάξεις θα είναι ανάλογες 5-6 κρατών της Ε.Ε. Εσύ τι λες γερμανοτσολιαδάκι; Θα σε ανταμείψουν για το παλαμάκι στο κόμμα οι Θεσμοί με μισθό ίσο με του Γερμανού ή με μισθό ίσο του Ρουμάνου, Λετονού, Εσθονού, Βούλγαρου, Πολωνού; Σε ποιο στάδιο είσαι; Των αναπτυγμένων κρατών της Ε.Ε ή των υπό ανάπτυξη; Διότι η υπό ανάπτυξη Ρουμανία αυτή την στιγμή έχει μόλις 6% ανεργία αλλά ο μισθός είναι στα 221 ευρώ και τον Σεπτέμβρη ίσως τον πάνε στα 261.
 
Θεωρείς ακόμη ότι θα σου στέλνει λεφτά η Μέρκελ και η παρέα της για τον μισθό των 1,500 ευρώ και άνω επειδή είσαι απόγονος του Περικλέους; Όχι, βεβαίως-βεβαίως. Τώρα ειδικά που έκανες όλη την δύσκολη δουλειά που ήθελαν οι αποικιοκράτες τι να σε κάνουν; Έβαλες με τα μπούνια το τελευταίο χαρτί που οι ίδιοι είχαν γαλουχίσει 20 χρόνια γι' αυτή την στιγμή (χαρτί με το όνομα Σύριζα) και με αυτό το ακραίο, αριστερό, αντιστασιακό μα πρώτα απ' όλα ευρωπαϊκό κόμμα τελείωσες.
 
Τελείωσες ολοκληρωτικώς και σου κάνει πλάκα ο Βαρουφάκης. Έφτασε ο Βαρουφάκης να σου κάνει πολύ χοντρή πλάκα. Λέει ξαφνικά φόρο στις αναλήψεις από τα ΑΤΜ. Γελάει κανένα δίωρο με τον πανικό σου και μετά σου λέει "Πλάκα σου έκανα". Τον φόρο θα τον βάλει, εφόσον αυτή εδώ η κυβέρνηση ολοκλήρωσε το σχέδιο "Όλα θα περνούν από την Τράπεζα". Θα σου τον βάλει τον φόρο, αλλά σου κάνει ένα κρύο ντους να καταπιείς κι αυτό το χαράτσι θεωρητικώς για να σε βάλει μετά στην κατάψυξη πρακτικώς.
 
Ξέρεις με τι έχεις μπλέξει, Έλληνα; Αμ δεν το ξέρεις. Ούτε οι πασόκοι ψηφοφόροι δεν ξέρουν πού πήγαν και έδωσαν την ψήφο τους. Νόμιζαν ότι έχουν να κάνουν με ένα ΠΑΣΟΚ που από τα 40 χρόνια σήψης ξεχνούσε να πάρει ανάσα και εσύ έχωνες τα φακελάκια από εδώ, την κοπανούσες από την δουλειά όποτε σου γούσταρε, έπαιρνες και τα εξτραδάκια σου ως κομματάρχης ή κομματόσκυλο. Τούτοι εδώ δεν δουλεύουν για την πάρτη τους όπως οι προηγούμενοι. Τούτοι εδώ δουλεύουν για το σύστημα αποκλειστικώς. 20 χρόνια ήταν σε αναμονή της διαταγής. Έφτιαχναν προσωπείο λαϊκού και αντιδραστικού, σήκωναν σημαίες σε "κοινωνικούς αγώνες", σε δούλεψαν μια χαρά και σε έχωσαν την ώρα της Ελπίδας στο λάκκο της απολυταρχίας της Ε.Ε.
 
Τούτοι εδώ θα αλλάξουν πραγματικά την ιστορία της Ελλάδας, της Ευρώπης και του πλανήτη. Από εδώ θα ξεκινήσει η νέα ιστορία της παγκοσμιοποίησης και εσύ γέλα. Αυτή την στιγμή τα 7 πιο αναπτυγμένα κράτη συζητάνε στην Δρέσδη για σένα με πρώτο βιολί τις ΗΠΑ. Τώρα εσύ συνεχίζεις να πιστεύεις ότι αν η Ελλάδα πτωχεύσει και χάσουν τα 312 δις δανεικά οι εταίροι θα έρθει η συντέλεια του κόσμου. Σε δουλεύει ο Βαρουφάκης με το "αν βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη, τότε η παγκόσμια οικονομία θα καταρρεύσει" κι εσύ νιώθεις άρχοντας. Ελληνάκι, 312 δις είναι μια φουρνιά όπλα που στέλνει η Αμερική και η ΕΕ για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Με δύο φουρνιές έβγαλαν και κέρδος. Τι νομίζεις ότι είσαι η Κίνα με το 1,5 δις πληθυσμό και όπως θα κινήσεις προς στις στέπες θα πάρεις κεφάλια; Έχεις καταλάβει ότι είσαι όσο ο πληθυσμός του Λονδίνου;
 
Έχεις καταλάβει ότι έχεις γίνει βάσανο από μόνος σου στον πλανήτη των ισχυρών διότι εδώ πρέπει να απλωθούν σύνορα, γεωπολιτικά συστήματα, αέρια της Ρωσίας, συμφέροντα του Ισραήλ, μετανάστες που κάπου πρέπει να τους βάλουν διότι πρέπει να μοιράσουν νερό, πετρέλαια, διαμάντια, ουράνιο, πλουτώνιο από τις περιοχές που τους διώχνουν;
 
Δεν το έχεις καταλάβει γιατί εσύ έχεις κολλήσει στο επίδομα, στην επικουρική σύνταξη και στο τρίμηνο του Καλοκαιριού να έχεις λεφτά να απλώνεσαι στις παραλίες. Σου' ρχεται πρώην Έλληνα, νυν αποικιοκρατούμενε, και μελλοντικέ μειονοτικέ. Σου' ρχεται γιατί πάνω από την Ελπίδα και την Αξιοπρέπεια είναι η Πατρίδα και όχι "το γεωγραφικό σύστημα" των προεκλογικών λόγων της "Αριστεράς", ούτε "τα ελληνικά σύνορα είναι  ευρωπαϊκά σύνορα" της γαλαζοπρασινοποταμίσιας στρούγγας. Έτσι τυχαία νομίζεις ότι το μίσθαρνο όργανο της Ε.Ε, Γρηγόρης Ψαριανός, απείλησε ότι αν βγούμε από το ευρώ να ξεχάσουμε Μακεδονία και Θράκη; Σού τα λένε αλλά δεν θέλεις να ακούς. Μόνο το πορτοφόλι σου έχει αυτιά και μάτια και αυτά ανοίγουν μόνο όταν δουν την σχισμή στην κάλπη.
 
Τετέλεσται, πρώτη φορά τόσο τιποτένια. Στην επόμενη εκλογική διαμάχη  πήγαινε προς την ευρωκουμουνιστική πλευρά του Λαφαζάνη. Να νιώθεις ότι έχεις φωνή και αγώνες διεκδίκησης των καταπατημένων δικαιωμάτων σου από αυτούς που εξέλεξες για πολλοστή φορά να τα καταπατήσουν.
 
Τετέλεσται, διότι  τελικά μόνο ως νικημένος, νιώθεις ισχυρός.-




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.