Τελευταίες αναρτήσεις

27 Μαΐου 2015

Παλμύρα. Γιατί ο δυτικός συνασπισμός δεν έχει καμία πρόθεση να σώσει την αρχαία πόλη.

BREIZH-INFO (Γαλλία) (μτφρ. Κριστιάν) 

Ενώ το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) κατάκτησε χθες ολόκληρη την πόλη της Παλμύρας (Συρία) - με αποτέλεσμα την προγραμματισμένη καταστροφή της αρχαίας πόλης - μπορεί κανείς να αναρωτηθεί γιατί ο συνασπισμός κατά του ΙΚ απέφυγε να παρέμβει. 

Σε ένα πρωτοσέλιδο άρθρο που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο Figaro VOX , ο Αδριανός Desuin εξηγεί ότι στην πραγματικότητα ο Συνασπισμός προτιμά να θυσιάζει την ελληνορωμαϊκή πόλη της Παλμύρας, αντί να βοηθήσει τον Μπασάρ αλ-Άσαντ, γεγονός που εξηγεί την αδράνειά του. Μολονότι ότι η αεροπορία του Συνασπισμού των Δυτικών κατά του ΙΚ συνεχίζει να βομβαρδίζει με επιτυχία τις θέσεις των τζιχαντιστών ενώπιον των Κούρδων, πράγματι δεν παρενέβη για να υπερασπιστεί την Παλμύρα. 

«Μερικές καλά καθοδηγούμενες αεροπορικές επιδρομές θα μπορούσαν να σταματήσουν ακέραια τον στρατό της Τζιχάντ. Αλλά επειδή είναι Αλαουίτες που αντιστέκονται στη βαρβαρότητα, τίποτα δεν θα γίνει», εξηγεί αυτός ο ειδικός γεωπολιτικός αναλυτής της Εγγύς και Μέσης Ανατολής. Και πρόσθεσε: «Ο πολιτισμός δεν έχει σημασία, όταν υπερασπίζεται από τους «κακούς». 

Για τον Αδριανό Desuin, η μάχη της Παλμύρας «αμφισβητεί το δόγμα της σιωπηρής συμμαχίας μεταξύ του Μπασάρ και του ΙΚ. Αυτό είναι το παραμύθι που αναμασούν τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι τενόροι της «συριακής αντιπολίτευσης»: ο Μπασάρ και το ΙΚ είναι σύμμαχοι, είναι τα δύο κεφάλια της ίδιας δικέφαλους Ύδρας. 

Ενώ μάχες διεξάγονται για χρόνια από τα νομιμόφρονα στρατεύματα κατά του χαλιφάτου στο Der Ez Zor, στη Δαμασκό και αλλού, γίνονται τα πάντα για να ελαχιστοποιηθεί, αν όχι να διαγραφεί η συμμετοχή του νομιμόφρονου στρατού στον αγώνα κατά του ΙΚ». 

Με πρωτοβουλία της Γαλλίας, θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι στις 2 Ιουνίου μια συνάντηση των χωρών μελών του συνασπισμού. «Αλλά ποια θα είναι η μύρα της Παλμύρας σε δώδεκα ημέρες;» αναρωτιέται ο Αδριανός Desuin ο οποίος υπενθυμίζει «φτάνει μια διαταγή για να αλλάξουν την τροχιά των βομβαρδιστικών μας που βομβαρδίζουν το ΙΚ στην άλλη πλευρά των συνόρων με τη Συρία. Αν ήθελαν να θάψουν την Παλμύρα, δεν θα ενεργούσαν αλλιώς». 

Και ο συγγραφέας καταλήγει: «Επειδή εμείς προτιμούμε να θυσιάσουμε ένα ολόκληρο τμήμα του πολιτισμού μας παρά να δώσουμε μια νίκη στον Μπασάρ, τίποτα δεν θα γίνει για να σωθεί η Παλμύρα». 

Καμία έκπληξη, θα πουν μερικοί, από την πλευρά μιας κυβέρνησης που μόλις έθαψε την διδασκαλία της Αρχαίας Ελληνικής και Λατινικής ... 

BREIZH-INFO 
πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.