12 Μαΐου 2015

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα η υποδοχή του ιερού σκηνώματος της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας.

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και σε κλίμα κατάνυξης έγινε η υποδοχή του ιερού σκηνώματος της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας για πρώτη φορά μετά από 1000 και πλέον χρόνια σε ορθόδοξη χώρα. 

Τα ιερά λείψανα παρέλαβε αντιπροσωπεία της Ελλαδικής Εκκλησίας με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας κ. Αγαθάγγελο από την βασιλική του Αγίου Μάρκου στην Βενετία. Το ιερό σκήνωμα έγινε δεκτό με τιμή στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο. 

Ακολούθως, το ιερό σκήνωμα υποδέχθηκε στη διασταύρωση των λεωφ. Ιεράς οδού και Ελευθ. Βενιζέλου ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος με μέλη του κλήρου της Μητροπόλεως και με λιτανευτική πομπή το συνόδευσε μέχρι το Ι. Προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας, όπου και έγινε δεκτό από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο περιστοιχουμένου από Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, αντιπροσώπους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, αγήματα των τριών σωμάτων στρατού και πλήθος πιστών.


Ακολούθησε πανηγυρική δοξολογία προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου, παρουσία Υπουργών, Πρέσβεων, βουλευτών, του Δημάρχου της Αγίας Βαρβάρας, των Αρχηγών των σωμάτων Στρατού. της Αστυνομίας, του Λιμενικού και πλήθους πιστών, οι οποίοι είχαν κατακλύσει τον χώρο του Ιερού Προσκυνήματος.


Στην προσφώνησή του ο Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος τόνισε μεταξύ άλλων την ιστορική σημασία της μεταφοράς του ιερού σκηνώματος, γεγονός που χαρακτήρισε ως ένα «μεγάλο θαύμα». Επίσης, ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην μεταφορά του Ιερού Σκηνώματος. 

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος τόνισε μεταξύ άλλων: «Χαιρόμαστε, λοιπόν, σήμερα και εορτάζουμε, διότι το πρόσωπο της Αγίας Βαρβάρας μάς βοηθά να κατανοήσουμε ότι η Εκκλησία δεν είναι μία ανθρώπινη οργάνωση, ούτε ένας χώρος όπου ικανοποιούνται οι ψυχολογικές και συναισθηματικές μας ανάγκες, αλλά το Θεανθρώπινο Σώμα του Χριστού, το πεπληρωμένο από τις ενέργειες του Παναγίου Πνεύματος. Εκκλησία είναι η ευχαριστιακή κοινότητα, ο ίδιος ο Χριστός, ο Οποίος είναι η απαρχή και το πλήρωμα του Σώματος της Εκκλησίας.


Αυτό είναι το μεγάλο μήνυμα των φίλων του Κυρίου που μαρτύρησαν κατά τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες σε εποχές κατά τις οποίες η κοινωνία βρισκόταν, και τότε, σε ολοκληρωτική κρίση. Υπήρχε κρίση των ηθών. Υπήρχε κρίση των αξιών, κρίση που συνοδεύεται από μία γενική απογοήτευση και θλίψη. Οι Άγιοι όμως πρώτοι αναγνώριζαν ότι «αν πρέπει να σωθή κάτι μέσα στον κόσμο, δεν είναι προπαντός ο άνθρωπος, αλλά η αγάπη του Θεού, διότι Εκείνος μας αγάπησε Πρώτος και η δύναμή Του κρατεί και στηρίζει τον άνθρωπο». 

Συγκινητική είναι η προσφορά των πιστών που συρρέουν απ'όλη την Ελλάδα για να προσκυνήσουν και να προσφέρουν φάρμακα και υγειονομικό υλικό. 

πηγή



Share

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

1) Πως βρέθηκαν τα άγια λείψανα στη Ιταλία;; Μήπως μέσω των λεηλασιών των Σταυροφόρων;;;
Γιατί δεν μιλάει κανείς για το πως κλάπηκαν τα άγια λείψανα;

2) Με τόσες νοθείες που έχει κάνει το Βατικανό στους αιώνες, ποιος μας λέει ότι είναι πράγματι τα γνήσια λείψανα;

3) Τα λείψανα της Αγ.Βαρβάρας, είναι πιο σημαντικά πχ από τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου; Ή είναι πιο σημαντικά από τα λείψανα άλλων αγίων;
Γιατί λοιπόν δίνεται τόση δημοσιότητα στο γεγονός

4) Αυτοί που μας έκλεψαν τα άγια λείψανα, μας τα επιστρέφουν για 15 ημέρες. Γιατί πανηγυρίζουμε;;;

5) Μήπως σκοπός όλης αυτής της φιέστας, ήταν να παρουσιάσουν στον λαό ότι έχουν συσφιχθεί οι σχέσεις με την "εκκλησία" (έτσι την αποκαλούν) του Βατικανού και ότι δεν διαφέρουμε σε τίποτε;


ένας παλιός blogger.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Αγαπητε ανωνυμε φιλε παλιε blogger δεν μελετησες πολυ καλα το θεμα...

Το σκήνωμα της Αγιας Βαρβαρας ατυχως το δώσαμε μόνη μας το 1003 μ Χ στους Βενετους.
Μια δικη μας βυζαντινη πριγκήπισσα παντρευτηκε εναν δογη της Βενετίας (προ του σχισματος) και πήγε σαν ευλογία και σαν δωρο το σκηνωμα εκει... Εκτοτε εμεινε εκει...

Φυσικα δεν εχεις αδικο οταν λες το ποσα μας εχουν κυριολεκτικα κλεψει οι ρωμαιοκαθολικοι...
Ειδικα μετα την Αλωση της Πολης απο τους Σταυροφόρους και την επι 60 περιπου χρονια καταλυση της ελληνικης κυριαρχιας στην Πολη τα ρημαξαν ολα..

Τα λειψανα ειναι πραγματικα διότι τα φυλανε καλα οι Βενετοί... κι οχι το Βατικανο.

Κακως κανεις συγκρισεις αγιων λειψανων και Τιμιου Σταυρου...
ολα εχουν χαρη κι ευλογια.

Πανηγυριζουμε για το οτι θα εχουμε εστω και λιγες μερες την ευκαιρια να προσκυνησουμε οσοι θελουμε τα αγια λειψανα της μεγαλης ελληνιδας Αγιας Βαρβαρας μας.

Στην 5η παρατηρηση σου δεν θα διαφωνησω καθως σιγουρα οι οικουμενιστες και φιλοδυτικοι θα εκμεταλλευθουν το θεμα οπως και ο Παπας για διπλωματικους λογους...
Αλλα τι να κανουμε;

Εμεις θα προσκυνησουμε και κατοπιν θα συνεχιζουμε να τους κατηγορουμε οπως κανουμε παντα...

Δεν μας ριχνουν με τετοια οι αιρετικοι.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.