30 Μαΐου 2015

Σπαρακτικές φωτογραφίες του εφιάλτη της άνοιας.

Στην παραλία γύρω στο 2010. Οι άνθρωποί της γύρω της. Δεν μπορώ να θυμηθώ πολλά

Στα 48 της χρόνια η Jacquie Heath αρρώστησε από τη νόσο του Pick, με τις φωτογραφίες που μοιράστηκε ο γιος της στο διαδίκτυο να δείχνουν την επίδραση της πρώιμης εμφάνισης της άνοιας στη ζωή μιας οικογένειας.

"Έχω τις καλές και τις κακές μέρες μου όταν ασχολούμαι με την ασθένεια της μητέρας μου. Είχα έναν άσχημο εφιάλτη και ανέβασα στο διαδίκτυο τις φωτογραφίες.
 
2010: Λάτρευε να ανεβαίνει στη μηχανή του πατέρα μου. Αυτή η συνήθεια σταμάτησε το 2011 μετά από μια κρίση της που παραλίγο να προκαλέσει ατύχημα
Φωτογραφία του 2005: Σε ηλικία περίπου 48 ετών. Η νόσος του Pick είχε διαγνωσθεί λανθασμένα ως εμμηνόπαυση
Τα σχόλια που πήρα με οδήγησαν να πιστεύω πως αγγίζει πολύ περισσότερους ανθρώπους από ό,τι θα περίμενε κανείς.
 
Βόλτες στην παραλία. Έχανε βάρος. Δεν μπορούσε να συζητήσει
Η γέννηση του πρώτου εγγονιού της. Ανυπομονούσε χρόνια να γίνει γιαγιά
Η συμβουλή μου σε οικογένειες που καλούνται να το αντιμετωπίσουν είναι να δημιουργήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες ευχάριστες αναμνήσεις.
 
Ακόμα ξέρει πώς να παρτάρει
Αγκαλιά με τον 14 μηνών εγγονό της. Είναι πολύ προσεκτικός μαζί της γιατί ξέρει πως είναι ιδιαίτερη
Ευτυχισμένες στιγμές στην παραλία. Είναι 58. Τα μάτια της δεν είναι πάντα ανοιχτά και όταν είναι κοιτάζει επίμονα στο κενό
Στην περίπτωσή μας, τα μέλη της οικογένειάς μου ήρθαν πιο κοντά. Οι μνήμες μπορεί να ξεθωριάσουν για κάποιον που πάσχει από άνοια, αλλά θα συνεχίσουν να ζουν για την οικογένεια και τους φίλους", σημείωσε ο γιος της Jake Heath από το Σίδνεϊ στην Αυστραλία.
 
Δεν περπατά πολύ πλέον και έχει χάσει πολλά κιλά
Ορισμένες φορές θα τη μεταφέρουμε στις μαξιλάρες της στο πάτωμα
Ακόμα χαμογελά και ξεσπά σε γέλια ορισμένες φορές. Δεν έχω ιδέα γιατί. Πραγματικά ελπίζω να πεθάνει σύντομα
Πηγή: Metro
το είδαμε ΕΔΩ
 
ΣΧΟΛΙΟ
Πραγματικά πρόκειται για μια τρομερά δύσκολη δοκιμασία για τον ίδιο τον ασθενή αλλά και για το οικογενειακό του περιβάλλον...
 
Ομως δεν μπορω να αποφύγω την κρίση μου και τις σκέψεις μου...
 
Οι λεζάντες των φωτογραφιών είναι από τον ίδιο τον γιό της....
Προσωπικά δεν καταλαβαίνω την τελευταία λεζάντα όπου ελπίζει να πεθάνει η μητέρα του σύντομα!!!!!!!!!!!
 
Εδώ βλέπουμε συμπιεσμένη ολόκληρη την δυτική ηθική και πνευματική παρακμή...
Η μητέρα του δεν αισθάνεται κάποιο πόνο και προφανέστατα δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει γύρω της... συνεπώς η "ελπίδα" του να πεθάνει προφανώς προκύπτει στο ότι ο ίδιος ο γιός της και πιθανότατα οι υπόλοιποι του οικογενειακού της περίγυρου κουράστηκαν να την φροντίζουν... και θέλουν να απαλλαγούν από το βάρος της...

Αυτή η καθαρά εγωιστική αντίληψη του δυτικού ανθρώπου πηγάζει από την αθεϊα του και την ψύχρανση της αγάπης μέσα του, η οποία τον οδηγεί σε απάνθρωπες λύσεις...
Αυτοί οι δυτικοί παρακμιακοί νεοταξίτες είναι που θέλουν την ευθανασία...
Αυτοί είναι που θέλουν τις ελεύθερες εκτρώσεις...
Αυτοί φεύγουν στο τέλος τέλος κατά χιλιάδες για να καταταχθούν στους τζιχαντιστές!!!!!!

Οσο η μητέρα καταλαβαίνε και τους χαμογελούσε την ανέχτηκαν τώρα πλέον δεν την χρειάζονται...
Ισως αν πονούσε και υπέφερε να μπορούσε κάποιος έστω να συζητήσει μια σκέψη του τύπου "ας την πάρει ο Θεός να μην υποφέρει (χωρίς βέβαια την ευθανασία που γίνεται στα ζώα...)"...
Ομως τώρα δεν πονάει και δεν καταλαβαίνει... Οπότε γιατί τόση πρεμούρα να πεθάνει;

Ευτυχώς ακόμα στην Ελληνορθόδοξη πατρίδα μας παρόλη την πλύση εγκεφάλου που γίνεται καθημερινά από την τηλεόραση κάποια πράγματα ακόμα τα κρατάμε...
 
Εμείς θέλουμε τον αγαπημένο μας μαζί μας μέχρι την τελευταία στιγμή που θα ορίσει ο Θεός, έστω κι αν δεν μας γνωρίζει πλέον...
Θέλουμε να τον αισθανόμαστε δίπλα μας...
Θέλουμε να ελπίζουμε στον Θεό και σε ένα θαύμα...
Θέλουμε να συνεχίζουμε εμείς να τον αγαπάμε γνωρίζοντας ότι αν ήταν καλά θα μας αγαπούσε κι αυτός...
 
Κάποτε ρώτησαν έναν παπού του οποίου η αγαπημένη του σύζυγος (η γιαγιά) είχε αλτσχάιμερ και δεν τον γνώριζε πιά...
"Μήπως θα ήταν καλύτερα να "φύγει" αφού έτσι κι αλλοιώς δεν σας γνωρίζει..."...
Κι αυτός απάντησε...
"Δεν πειράζει, την γνωρίζω εγώ"....



Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια
για το σχόλιο σου.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.