14 Μαΐου 2015

ΤΟ ΝΑΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ… ΝΑ ΣΤΡΑΦΕΙ «ΑΛΛΟΥ».

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την πεποίθηση ότι όσο η Ελλάδα εξακολουθεί και είναι μέλος του ΝΑΤΟ, δηλαδή της βορειοατλαντικής συμμαχίας που καθοδηγείται από τις ΗΠΑ, δεν θα της επιτραπεί να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να στραφεί προς άλλες γεωπολιτικές κατευθύνσεις, διατυπώνει σε ένα σημαντικό του άρθρο στην ρωσική εφημερίδα Pravda, ο Dr Marc Faber, εκδότης του Gloom Boom and Doom Report, (μια σημαντική παγκόσμια οικονομική έκδοση που κατευθύνει διεθνείς επενδυτές).

Όπως αναφέρει ο Dr Faber, το ΝΑΤΟ δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση ένα ελληνικό defaults, το οποίο θα προκαλέσει αλυσιδωτές «σεισμικές» αντιδράσεις μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά το κυριότερο, θα δώσει το οριστικό έναυσμα στην Ελλάδα να αλλάξει γεωπολιτικές κατευθύνσεις, γεγονός που θα επηρεάσει άμεσα και εξόχως αρνητικά την βορειοατλαντική συμμαχία.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με τον γνωστό Αμερικανό οικονομικό και γεωπολιτικό αναλυτή, αυτή την στιγμή έχει τεράστια γεωπολιτική σημασία καθώς αποτελεί μια γέφυρα και ένα βασικό άξονα σύνδεσης της Μαύρης θάλασσας με την Μεσόγειο. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση με οποιαδήποτε κόστος και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να επιτραπεί να αποχωρήσει, γιατί αυτό θα έχει καταλυτικές αρνητικές συνέπειες για το ΝΑΤΟ σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο.

Πέραν τούτου, όπως τονίζει ο Αμερικανός αναλυτής στο άρθρο του, είναι γνωστό πως τον τελευταίο καιρό η Ρωσία και η Κίνα έχουν διεισδύσει στην Ελλάδα προτείνοντας εναλλακτικές διεξόδους για να λυθεί το οικονομικό της πρόβλημα με την ανάλογη στροφή της χώρας προς τις δυνάμεις αυτές, που δραστηριοποιούνται ανταγωνιστικά προς της ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ένεκα τούτου όσοι Ευρωπαίοι ιθύνοντες, (όπως ο κ Σόϊμπλε), που με την στάση τους σπρώχνουν την Ελλάδα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι το λιγότερο επιπόλαιοι γιατί με τον τρόπο τους ανοίγουν τους ασκούς του Αιόλου όχι μόνο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά κυρίως για το ΝΑΤΟ, κάτι που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το επιτρέψουν οι ΗΠΑ.

Σε όλα αυτά σχετικά με το άρθρο αυτό, εκείνο που έχουμε να σχολιάσουμε είναι ότι μια χώρα που σέβεται τον εαυτό της και πιστεύει στην ανεξαρτησία της, πρέπει να δρα αποκλειστικά και μόνο με βάση τα εθνικά της συμφέροντα. Και κυρίως να εκμεταλλευτεί βάσει των εθνικών της συμφερόντων αυτή την γεωπολιτική αξία που ήδη της αναγνωρίζουν πολλοί έγκυροι διεθνείς αναλυτές. Κάποτε θα πρέπει να δείξουμε πως η Ελλάδα δεν είναι δορυφόρος κανενός! 

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ 
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.