26 Φεβρουαρίου 2015

ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

Του Μιχάλη Τζανάκη

Γκρεμίστε τα κόμματα!!!

Μάλλον ακούγεται «αιρετική» άποψη, αλλά αυτή η περίοδος θα είναι μια «χρυσή» ευκαιρία να γκρεμιστούν πολλά σαθρά του κοινωνικο-πολιτικού μας συστήματος. Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν τα κόμματα ως την εγγύηση της αστικής δημοκρατίας, άλλοι τα θεωρούν μέγιστο καρκίνωμά της!

Αλήθεια, αυτή τη στιγμή τι ακριβώς μπορεί να προσφέρει η διατήρηση ενός κομματικού συστήματος, χρηματοδοτούμενο απ’ το κράτος, αφού αποδείχτηκε κανονικό «εκτροφείο» σήψης, διαφθοράς, αριβισμού και οικογενειοκρατίας;

Οι πολίτες –αν το επιδιώξουν και το θέλουν πραγματικά- μπορούν να είναι πολιτικά ενεργοί, δίχως κομματικές «επιτροπές», «γραμματείες», «συνέδρια» και λοιπή «κομματίλα», η οποία μόνο βαρίδια  έβαλε και βάζει στην κοινωνία μας.

Γιατί το κάθε κόμμα πρέπει να έχει την ισχύ ώστε να παρεμβαίνει στο συνδικαλισμό, την αυτοδιοίκηση, την εκπαίδευση ή το κυβερνητικό έργο; Γιατί να εκκολάπτει «διοικητές», «συμβούλους» και λοιπά πολιτικά «παράσιτα»; Γιατί να δημιουργούν μια κομματική γραφειοκρατία, με γραφεία, νομαρχιακές, εσωκομματικές διαδικασίες, όταν δε συνεισφέρουν απολύτως τίποτα ούτε σε ιδεολογικό, ούτε σε καθαρά πολιτικό επίπεδο, παρά μόνο προετοιμάζουν τις μετριότητες που μετά την «κομματικό αγροτικό» τους θα ασκήσουν νομοθετική και εκτελεστική εξουσία;

Κάθε νοήμων πολίτης πλέον μπορεί να δρα και να «πολιτεύεται» έξω από κόμματα και μηχανισμούς, απαλλαγμένος από το καπέλωμα του «σφυροδρέπανου», του «πυρσού» ή του «πράσινου ήλιου».

Δε χρειάζονται τα κόμματα κρατικές χρηματοδοτήσεις, αφού αν κάποιος είναι τόσο προσηλωμένος στην «ιδέα», ας την υπηρετήσει εθελοντικά και αφιλοκερδώς, όπως αφιλοκερδώς υπηρετούν κάποιοι πολύ σημαντικότερες αρχές, αξίες και ιδανικά, ακόμα και με κίνδυνο της ζωής τους!!!

Ας μην αναφέρουμε παραδείγματα απ’ το παρελθόν και το παρόν για τα «έργα και τις ημέρες» τους!!! Μίζες, μικρές ή μεγάλες εκδουλεύσεις, σκάνδαλα και στο τέλος προέκυψε και «στρατιωτική» εκπαίδευση μετά σβαστικο-μαιάνδρων σκοποβόλων!!!

Μπορούμε πια να εκτιμήσουμε τους πολιτικούς και τις πολιτικές χωρίς την παρέμβαση του «γενικού γραμματέα», χωρίς τα «φεστιβάλ» νεολαίας, χωρίς φοιτητές κομματικούς τραμπούκους και «πρυτάνεις»- υπηρέτες του συστήματος. Είναι η ίδια «κομματίλα» που χρηματοδοτούσε τους αρχιερείς της «ενημέρωσης» με αντίτιμο τη «δημοσιογραφία» που όλοι γνωρίσαμε και γνωρίζουμε.

Κάντε μια «μεταρρύθμιση» και σ’ αυτό. Απαλλάξτε μας απ’ την κομματίλα.
Πρασινοφρουροί, «γαλάζια γενιά» και «σπίτια του λαού» δε μας πήγανε μπροστά όλα αυτά τα χρόνια. Απλά συντήρησαν- τα κόμματα εξουσίας- την απίστευτη διαφθορά και τη σήψη, ενώ το κομματικό κατεστημένο της Αριστεράς απλά την καθήλωσε σε μια υποχόνδρια αντίληψη περί πολιτικής. Ας ελευθερωθούμε απ’ τον κομματικό «προστατευτισμό» και ας διοχετεύσουμε το «πάθος» μας όχι στον κομματισμό, αλλά στην πραγματική πολιτική, η οποία θα εκθρέψει υγιείς και συνειδητοποιημένους πολίτες και όχι κομματικόφρονα  ανδρείκελα!!!Share

1 σχόλιο:

Κωστής είπε...

Σύντεκνε Μιχάλη,

Δίκιο έχεις. Τα κόμματα ήτανε πάντα η κατάρα του τόπου. Τα είχε πει κι ο κακομοίρης ο Ροΐδης, μα ίντα θα βγει;

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.