12 Απριλίου 2014

Ποιοι είναι πιθανόν οι φίλοι του Σαμαρά που θα του ¨μουτρώσουν¨ μετά από όλα αυτά που συζήτησε με την κ. Μέρκελ;

Γράφει Ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Κρύο χιούμορ, αίνιγμα , γρίφος ότι και να είναι με την πιθανότητα λάθους όταν ακούγονται τέτοιες σημειολογικές κουβέντες από επίσημα χείλη επιδέχονται ερμηνείες έστω και κατά προσέγγιση.

Ερωτηματικά προκαλεί το περίεργο χιούμορ της Άγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με νέους επιχειρηματίες στο Φόρουμ που διοργανώθηκε  στο Hilton η Καγκελάριος είπε με νόημα στον Έλληνα πρωθυπουργό ¨Δεν ξέρω κ. Σαμαρά αν οι φίλοι σας το βράδυ θα σας μιλάνε αν τους πείτε όσα συζητήσαμε απόψε, αλλά μην διστάσετε να τα πείτε όλα. Γιατί έτσι προχωράμε μόνο μπροστά με συζήτηση και ειλικρίνεια¨Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014 http://www.freepen.gr/kontranews.gr 

Για να σου κόψουμε οι φίλοι σου το καληνύχτα βραδιάτικα κατά την δήλωση της Καγκελαρίου¨ αν οι φίλοι σας το βράδυ θα σας μιλάνε αν τους πείτε όσα συζητήσαμε απόψε; ¨ σημαίνει ότι και το πρωί θα σου κόψουνε την καλημέρα ακριβώς γιατί δεν θα σε θεωρούν πλέον φίλο τους.

Και αυτό  θα συμβεί  γιατί θα τους έχεις προσβάλει σε ζωτικής και μείζονος σημασία θέματα.

Μια ερώτηση Γερμανού Δημοσιογράφου στην κοινή συνέντευξη τύπου των κ. Μέρκελ και Σαμαρά για το πώς θα αντιμετωπίσει η ΕΕ την κρίση παροχής  του Ρώσικου Φυσικού Αερίου λόγω των επιδεινούμενων σχέσεων Ευρώπης και Ρωσίας εξ αιτίας των εξελίξεων στην Ουκρανία, σε συνδυασμό  με ένα καταιγισμό πληροφοριών από τα ΜΜΕ της Ρωσίας που αναφέρονται συνέχεια στην άμεση εξάρτηση των χωρών της ΕΕ από τις δικές τους ενεργειακές πηγές  κάνοντας μάλιστα και επί της οθόνης απλουστευμένες οικονομοτεχνικές μελέτες για το πόσο θα κοστίσει η μεταφορά ενέργειας από την Αμερική την στιγμή μάλιστα που απουσιάζει και το κατάλληλο δίκτυο διανομής εκ Δυτικών. Όλα αυτά μας οδηγούν αυτόματα στο περιβάλλον της αγωνίας που διαμορφώνεται στους κόλπους της ΕΕ και αρχίζει και φαίνεται και στις χρηματιστηριακές αγορές της. Είναι λογικό και η κ. Μέρκελ να διακατέχεται από την ίδια επαυξημένη αγωνία.

Για σκεφτείτε  λίγο εκεί που το παίζεις υπερδύναμη να μην μπορείς ένα πρωινό να ψήσεις  τον καφέ σου γιατί το πετρογκάζ  θα είναι άδειο.

Οπότε τι κάνεις ; πας στο πλησιέστερο πρατήριο φυσικού αερίου βλ Ελλάδα και λες παιδιά εδώ και τώρα ανοίξτε τα πηγάδια σας γιατί τον επόμενο χειμώνα θα ξεπαγώσουμε ¨εις τας Ευρώπας¨.

Αλλά σου λέει το ¨πρατήριο ¨ Ελλάς δεν μπορώ τώρα γιατί εδώ και χρόνια έχω ιδιοκτησιακές διαφορές με το γείτονα  Τούρκο.

Ναι , αλλά εγώ σαν Γερμανία σε ¨στηρίζω¨ και όχι μόνο αυτό, αλλά έρχομαι και αυτοπροσώπως και σε επισκέπτομαι στο υψηλότερο επίπεδο συνάντησης  για να ενισχύσω το προεκλογικό image της συγκυβέρνησης.

Λοιπόν μια λύση υπάρχει άλλωστε τα περιθώρια για όλους μας τελειώνουν ¨μην διστάσετε να τα πείτε όλα.¨ … πιθανώς  στον Τούρκο.

Δηλ θα πρέπει να τα μάθει όλα ο Τούρκος ότι πλέον η ενεργειακή λεκάνη της Μεσογείου θα γίνει το κοντινότερο ¨φτηνό¨ πρατήριο της Ευρώπης που θα την ζεσταίνει τα επόμενα 100 και βάλε χρόνια.  Αυτό  σημαίνει  ότι  ο Τούρκος  θα πρέπει να ¨ρίξει νερό στο κρασί του¨  να υποχωρήσει στις παράλογες διεκδικήσεις του και στα ποσοστά της συνεκμετάλλευσης που ονειρεύεται ¨Γιατί έτσι προχωράμε μόνο μπροστά με συζήτηση και ειλικρίνεια¨ κατά την όμορφη αλλά γριφώδη φράση της κ. Μέρκελ.

Και αν υποθέσουμε ότι ισχύει αυτό το σενάριο ερμηνείας του παραπάνω αινίγματος- γρίφου της κ. Μέρκελ. Είναι δυνατόν οι φίλοι ¨πασάδες¨ του κ. Σαμαρά στην καθ ημάς Ανατολή να το δεχτούν;

Όχι μόνο  θα κόψουν την καλημέρα στην Συγκυβέρνηση  αλλά θα εκνευριστούν και θα θελήσουν να της κόψουν και τα ¨ήπατα¨.

Μάλλον κάτι θα ξέρει η κ. Μέρκελ; 

Η κ. Μέρκελ αν εννοεί  ότι οι εξ ανατολών φίλοι της συγκυβέρνησης  δεν θα μιλούν πλέον τον πρωθυπουργό της Ελλάδος μετά τα όσα συζήτησε  με ειλικρίνεια  μαζί του και πίσω από κλειστές πόρτες, ένα έχουμε να της  πούμε ότι ¨ο Τούρκος φίλος δεν πιάνεται¨ και το λέμε και  σαν μελλοντική συμβουλή προς όλους.

Αν ο Πούτιν εκβιάζει σήμερα την ΕΕ  με την παροχή ΦΑ τα ίδια και χειρότερα θα  κάνει ο σουλτάνος γιατί θεωρεί όλο το Αιγαίο δικό του πρατήριο. Τελικά κ. Μέρκελ αρχίζουν τα πράγματα και σφίγγουν και  σε σας κατά ¨το μάχαιραν έδωσες μάχαιρα θα λάβεις¨. 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.