10 Απριλίου 2014

Ανακοινώθηκε η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές. Υπό το αποικιακό αγγλικό δίκαιο η ομολογιακή έκδοση!

Αναδημοσίευση από το JusticeForGreece. 

Λόγω εύστοχων πολιτικών δηλώσεων έφυγαν από τις αγορές το 2010 ( διεφθαρμένη Ελλάδα, Τιτανικός κλπ), λόγω εύστοχων πολιτικών δηλώσεων (πρωτογενές πλεόνασμα (!), τα γνωστά succes story κλπ ), επιστρέφουν στις αγορές. Τι άλλαξε από το 2010 έως τώρα;;; Τίποτα σπουδαίο …. Απλά κοντεύει να διπλασιαστεί ο λόγος χρέος προς ΑΕΠ, κλείσαν δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, τριπλασιάστηκε η ανεργία και άλλα τέτοια ασήμαντα. Κατά τα άλλα, συνεχίζεται ο φαύλος κύκλος των νέων δανείων, με τους νέους τόκους, με τα νέα χρεολύσια, που θα φέρουν νέα δάνεια, νέους τόκους κ.ο.κ μέχρι να κατασχεθεί όλη η δημόσια περιουσία λόγω αδυναμίας πληρωμής. Τι να κάνουμε;; Αυτά έχει το αγγλικό δίκαιο. 

Η είδηση από τον ΣΚΑΙ έχει ως εξής: 

Την επίσημη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, μετά από τέσσερα χρόνια, με την έκδοση πενταετούς ομολόγου «στο άμεσο μέλλον» ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Η έκδοση αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη, ενώ στόχος του ελληνικού δημόσιου είναι να αντλήσει 2,5 δισεκ. ευρώ και το επιτόκιο να διαμορφωθεί λίγο πάνω από 5%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη η απόδοση βρίσκεται κάτω από το 6%, ενώ επισήμως το βιβλίο των προσφορών θα ανοίξει την Πέμπτη στις 11 το πρωί. Υπενθυμίζεται ότι η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου είχε φτάσει και στο 44,21%.

Η άτυπη διαδικασία ενημέρωσης των υποψήφιων επενδυτών για την έκδοση του πενταετούς ομόλογου από το ελληνικό δημόσιο ξεκίνησε ήδη.

Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ:

«Η Ελληνική Δημοκρατία ανακοινώνει σήμερα ότι έδωσε εντολή σε διεθνείς τράπεζες για επικείμενη 5-ετη ομολογιακή έκδοση ‘αναφοράς-benchmarking’ σε ευρώ και υπό το αγγλικό δίκαιο. Η συναλλαγή αναμένεται να τιμολογηθεί και να λάβει χώρα στο άμεσο μέλλον.»

Δείτε τώρα και τι έχουμε να πληρώσουμε τα επόμενα χρόνια για τα δάνεια τους: Τόκοι του δημοσίου χρέους: Η “βόμβα” των επόμενων χρόνων, για την οποία ουδείς ενδιαφέρεται…

Για το ίδιο θέμα το olympia.gr έγραψε: 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο ομόλογο που εκδίδει η Ελλάδα με την εγγύηση ξένων τραπεζών θα υπάγεται στο αγγλικό δίκαιο. Καμία σχέση λοιπόν δεν έχει αυτή η «έξοδος» στις αγορές, με κανονική έξοδο, αφού μόνο τέτοια δεν είναι.

Εάν υπήρχε κανονική έξοδος στις αγορές, θα έπρεπε: 1) αυτή να μπορεί να γίνει για οποιοδήποτε ποσό και για οποιαδήποτε χρονική διάρκεια (5, 10, 20 χρόνια), 2) να υπήρχε μόνο η εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και 3) οι διαφορές γύρω από το ομόλογο που θα εκδιδόταν να υπάγονταν στο ελληνικό δίκαιο και στα ελληνικά δικαστήρια.

Όλα αυτά όμως δεν ισχύουν στην προκειμένη θεατρική «έξοδο» στις αγορές, προκειμένου και μόνο να πέσουν οι αναμενόμενες ψήφοι στην κάλπη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα: 1) το ποσό είναι περιορισμένο (μόνο 2 -2,5  δισεκατομμύρια) και δεν έχει καμία σχέση με τις δανειακές ανάγκες της χώρας, ο χρόνος είναι περιορισμένος, 5 χρόνια και όχι παραπάνω, 2) η εγγύησή του γίνεται από ξένες τράπεζες και όχι αυτοδύναμα από το ελληνικό δημόσιο και το σημαντικότερο 3) το ομόλογο αυτό θα υπάγεται στο αγγλικό δίκαιο και προφανώς στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Ότι δηλαδή ισχύει και για τα δάνεια της τρόϊκας.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι αφενός δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να κουρευτεί το ομόλογο αυτό και αφετέρου η δημόσια περιουσία θα είναι στη διάθεση των ξένων δικαστηρίων για την εξόφλησή του.

Τώρα που ξέρουμε, μπορούμε να πανηγυρίσουμε ελεύθερα. 

Πέτρος  Χασάπης

ΣΧΟΛΙΟ
Να είστε σίγουροι ότι η έξοδος θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία και η κυβέρνηση θα πανηγυρίζει πάνω στα πτώματα των Ελλήνων και τα ερείπια της Ελλάδας μας...

Κι αυτό διότι τα εβραιοκίνητα παγκοσμιοποιημένα χρηματοπιστωτικά κέντρα που αποφάσισαν να "φέρουν" τεχνητώς την οικονομική κρίση στην Ελλάδα με σκοπό να αρπάξουν τον δημόσιο και ιδιωτικό πλούτο των Ελλήνων, αλλά και να διαπιστώσουν αν μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα μπορεί να μετατραπεί σε τριτοκοσμική αφρικανική, χωρίς κοινωνική εξέγερση (πείραμα), αποφάσισαν ότι πλέον δεν υφίσταται λόγος να συνεχιστεί το στημένο σκηνικό και οι αντικειμενικοί σκοποί επετεύχθησαν...

Οπότε είναι δεδομένη η στήριξη που θα παράσχουν στα κυβερνητικά ανδρείκελα ώστε να μείνουν στην εξουσία όσο γίνεται παραπάνω για την επίτευξη επιπλέον κερδών...

Στο πλαίσιο αυτό η "έξοδος στις αγορές" για λόγους εντυπωσιασμού θα είναι το μέγα προεκλογικό εγχείρημα της δοσιλογικής κυβέρνησης...
Μέρκελ, ΕΕ, ΔΝΤ και Αγορές όλα στο πλευρό των νεοραγιάδων....

Ελληνες μην μασάτε τα όμορφα λόγια των απατεώνων και των προδοτών...

Η κρίση και τα μνημόνια θα τελειώσουν όταν σταματήσουν οι καθημερινές αυτοκτονίες, όταν θα σταματήσουν να πεθαίνουν άνθρωποι καθημερινά λόγω έλλειψης δημόσιας περίθαλψης, όταν οι μισθοί και οι συντάξεις θα μπορούν να εξασφαλίζουν μια ανθρώπινη διαβίωση στους πολίτες, όταν τα εργασιακά και τα κοινωνικά δικαιώματα δεκαετιών που καταργήθηκαν επανέλθουν, όταν η ανεργία πέσει κάτω από 10%, όταν οι Ελληνες ξαναβρούμε τα χαμένο χαμόγελό μας...
Πότε θα είναι αυτό;

Ας δώσει ο καθένας την απάντησή του...

Και φυσικά για μια ακόμα φορά να τονίσω ότι δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να αμελήσουμε να τους μαυρίσουμε στις εκλογές που έρχονται...

Ελληνική Ψήφο κι όχι εγκληματική αποχή....



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.