27 Απριλίου 2014

27.4.1941: Οι Γερμανοί μπαίνουν στην Αθήνα – 27.4.2014: Αντιμετώπισή τους με ίδιες ψυχικές δυνάμεις.

Πρωί της Κυριακής του Θωμά. 
Η Αθήνα ξυπνά ανήσυχη από τα γερμανικά άρματα που την καταλαμβάνουν.

Ο ίλαρχος Γιακόμπ και ο υπολοχαγός Ελίτς υψώνουν την γερμανική σημαία στην Ακρόπολη και το αναγγέλλουν στον Χίτλερ. Τσόντα από κοντά και οι Ιταλοί που ο στρατάρχης Λίστ δεν τους θέλει στη νικητήρια παρέλαση. Όμως επεμβαίνει ο Μουσολίνι. Η παρέλαση γίνεται με τα κλειστά παράθυρα των αθηναίων και την καθολική αποχή. Το μήνυμα το πήραν οι
κατακτητές.


Η ηρωική φωνή του Κωνσταντίνου Σταυρόπουλου, του ραδιοφωνικού σταθμού Αθηνών, τρυπά το κόκαλο Γερμανών και Ιταλών.

«Έλληνες κρατήστε καλά μέσα στην ψυχή σας το πνεύμα του Μετώπου».

Αυτή η προτροπή ήταν το έναυσμα για την καθολική αντίσταση του λαού του ελληνικού που ξεκίνησε χωρίς αρχηγούς και χωρίς φόβο.

Στο μέτωπο αντιμετωπίσαμε τους εισβολείς με τα όπλα, αλλά και με την δύναμη του δίκιου για την ελευθερία μας. Σήμερα θα τους αντιμετωπίσουμε με τις ίδιες ψυχικές δυνάμεις, τα ψυχικά αποθέματα που έχουμε μέσα μας που είναι ανεξάντλητα.

Δεν υπάρχουν μορφωμένοι ή αμόρφωτοι, πλούσιοι ή φτωχοί, μικροί ή μεγάλοι. Υπάρχουν ΈΛΛΗΝΕΣ που ο καθένας μόνος του αλλά και όλοι μαζί αντιτάξαμε την άρνησή μας να υποταχθούμε.

Αυτό είναι το μεγαλείο του λαού μας.

Αυτό το μεγαλείο, αυτό το ελληνική ηθικό ανάστημα δεν ήταν δυνατόν να το αναγνωρίσουν ή να το δεχθούν οι δυνάστες μας. Γιατί από αυτές τις αστείρευτες δεξαμενές στήθηκαν τα τείχη της άρνησης και της αντίστασης σε κάθε επιβολέα. Και τα τείχη έμειναν όρθια. Γιατί δεν μπόρεσε να τα γκρεμίσει καμμιά δύναμη.

Η Ελλάδα από άκρη σε άκρη πνίγηκε στο αίμα. Η βουλιμία Γερμανών, Ιταλών και Βούλγαρων, αυτή η τριμελής «ορχήστρα», παίζοντας την απάνθρωπη παρτιτούρα της Κατοχής, προσπάθησε να πνίξει τις οιμωγές ενός λαού, του ελληνικού, γιατί δεν τον κατέβαλε, δεν τον νίκησε ουσιαστικά κι ολοκληρωτικά.

Η ελληνική θυσία χάριν της ελευθερίας και της άρνησης της υποδούλωσης ήταν η τιμή της Ελλάδας που στάθηκε φωτεινό αστέρι και αλώβητη στο αλβανικό Μέτωπο και στη Μάχη των Οχυρών.

Αρβανιτάκης Διονύσης – Για την ΟΔΥΣΣΕΙΑ

πηγή

ΣΧΟΛΙΟ
Συμφωνώ σε όλα όσα λέει ο αρθρογράφος...
Υπάρχουν όμως μερικές διαφορές στο τότε με το τώρα...
1. Η σύγχρονη κατοχή όπως έχει μεταλλαχθεί πλέον δεν απαιτεί ξένη σημαία στην Ακρόπολη αλλά απλά πλήρη υποταγή και αρπαγή της εθνικής ανεξαρτησίας (όπως και τότε) αλλά όχι με στρατιωτικά μέσα αλλά οικονομικά. Γι αυτό είναι και πολλαπλάσια πιο επικίνδυνη.

2. Οι προδότες βγήκαν σιγά σιγά στους δρόμους μετά την κατάληψη της πατρίδας μας τότε...
Σήμερα οι απογονοί τους έφθασαν να είναι πρωθυπουργοί και να έχουνε ολόκληρα ελληνόφωνα κόμματα...
Κι αυτό είναι όπως όλοι καταλαβαίνουμε ακόμα πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί....

3. Πάντως ένα κοινό ήταν ότι και τότε όλα τα ΜΜΕ ελέγχοταν από τις δυνάμεις κατοχής και τους προδότες όπως και σήμερα...

Επειδή όμως σήμερα η δύναμη του Τύπου και των ΜΜΕ είναι τρομακτική ο αντίπαλος είναι πανίσχυρος και το δούλεμα πάει σύννεφο....
Ευτυχώς για μας τα πατριωτικά ιστολόγια και το διαδίκτυο παίζουν τον ρόλο που έπαιζαν τότε οι πατριωτικές προκηρύξεις που ενίσχυαν καθημερινά τον ελληνικό λαό.

Μένει λοιπόν να δούμε πότε και πως θα ξυπνήσει ο λαός μας και θα στηθούν τα δικαστήρια της ελευθερίας και της αληθινής δημοκρατίας.

Αν περιμένετε αυτό να γίνει με εκλογές που ελέγχονται πλήρως από τους κατοχικούς δυνάστες τότε μάλλον είστε πολύ αισιόδοξοι...
Μην ξεχνάτε ότι και στην αρχαία Αθήνα η δημοκρατία δεν εγκαταστάθηκε με ειρηνικό τρόπο... αλλά έπρεπε πολύ συχνά να εξοντώνει τους (όχι πάντα προδότες) Τυρράνους....Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.