1 Ιουλίου 2013

Γενιά της Ταυτότητας: Ποίοι είμαστε (κήρυξη πολέμου στην γενιά του '68)

Το παρακάτω είναι ένα απόσπασμα από το νέο μανιφέστο της Γαλλικής νεολαιίστικης οργάνωσης Generation Identitaire, που έγραψε ο Markus Willinger και που κυκλοφορεί στα αγγλικά. 

Μετάφραση Δ. Παπαγεωργίου 

Θέλετε να μάθετε ποίοι είμαστε; Από πού ερχόμαστε; Τι μας κινεί; 
Θα σας πούμε: 

Είμαστε οι καιροί που αλλάζουν! Ο άνεμος που σηκώνεται. Η νέα γενιά. 
Είμαστε η απάντηση σε εσάς, γιατί είμαστε τα παιδιά σας. 
Μας ρίξατε σε αυτό τον κόσμο, ξεριζωμένους και αποπροσανατολισμένους, χωρίς να μας
πείτε που να πάμε ή που βρίσκεται το μονοπάτι μας. Καταστρέψατε κάθε τρόπο για να προσανατολιστούμε. 

Έχετε μετατρέψει την Εκκλησία σε συντρίμμια, έτσι ώστε τώρα μόνο κάποιοι λίγοι από εμάς να βρούμε καταφύγιο στα ερείπια αυτής της κοινότητας. 
Έχετε υποτιμήσει την πολιτεία, έτσι ώστε κανείς από εμάς δεν θέλει να την υπηρετήσει πια. 
Χωρίσατε την οικογένεια. Το εσωτερικό μας ιδύλλιο βυθίστηκε στο διαζύγιο, την σύγκρουση και την βία. 

Υποβάλλατε την αγάπη σε μία απομειωτική αποδόμηση, έτσι ώστε αντί ενός βαθύ δεσμού, έχει απομείνει μόνο το ζωώδες ένστικτο. 
Καταστρέψατε την οικονομία έτσι ώστε να κληρονομήσουμε βουνά χρέους! 
Αμφιβάλλατε για τα πάντα και κριτικάρατε τα πάντα, έτσι ώστε τώρα να μην πιστεύουμε σε τίποτε και σε κανέναν. 
Δεν μας αφήσατε καμία αξία και παρόλα αυτά τώρα μας κατηγορείτε ως ανήθικους. Αλλά δεν είμαστε. 
Είμαστε οι κληρονόμοι αυτής της ουτοπίας και η πραγματικότητά μας μοιάζει πολύ διαφορετική. 
Αγοράσατε την ειρήνη σας μέσω του συνεχώς αυξανόμενου χρέους. 
Σήμερα παρακολουθούμε την ευημερία σας να εξαφανίζεται σε όλη την Ευρώπη. 

Για εμάς η πολυπολιτισμική κοινωνία σας δεν σημαίνει τίποτε παρά μίσος και βία. 
Στο όνομα της “ανοχής” σας, κυνηγάτε όλους αυτούς που σας επικρίνουν και αποκαλείται αυτούς που κυνηγάτε μη-ανεκτικούς. 
Αρκετά ως εδώ. 

Οι ουτοπίες σας έχασαν κάθε νομιμοποίηση για εμάς. 
Συνειδητοποιήστε επιτέλους ότι δεν ζούμε σε έναν ενοποιημένο κόσμο ή ένα παγκόσμιο χωριό. Οι πόλεμοι, οι φτωχοί και οι καταπιεσμένοι θα είναι πάντα μαζί μας. Αυτός ο κόσμος ποτέ δεν θα είναι ο παράδεισος στη γή. 
Οι παραισθήσεις σας κατάφεραν ένα μόνο πράγμα. Ξεριζώσατε τα παιδιά σας. Είμαστε οι χαμένοι, οι άστεγοι. 

Ποίοι είμαστε” ρωτάμε τους εαυτούς μας. Πού πάμε; Έχουμε δει ανάμεσα στις απαντήσεις σας και έχουμε καταλάβει ότι είναι ψέμματα. Δεν είμαστε “ανθρωπότητα” και δεν θέλουμε τον παράδεισο σας. 
Έτσι βρίσκουμε τις δικές μας απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις. Γυρνάμε σε αυτό που έχετε δαιμονοποιήσει. Στους εαυτούς μας. 
Ψάχνουμε για την ταυτότητά μας και την βρίσκουμε κάτω από τα συντρίμμια της καταστρεπτικής σας οργής. Πρέπει να σκάψουμε βαθιά για να βρούμε ξανά τους εαυτούς μας. 

Η ιστορία μας, η πατρίδα μας και ο πολιτισμός μας, μας δίνουν αυτό που μας πήρατε. 
Δεν θέλουμε να είμαστε πολίτες του κόσμου. Είμαστε πιο χαρούμενοι με τις χώρες μας. 
Δεν θέλουμε το τέλος της ιστορίας, γιατί η ιστορία μας δεν μας δίνει λόγο να παραπονεθούμε. 
Δεν θέλουμε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, όπου ο δικός μας πολιτισμός αφήνεται να καεί στο καζάνι. 

Είμαστε λιγότερο απαιτητικοί από εσάς, αλλά θέλουμε τόσο πολλά περισσότερα. 
Ενώ κυνηγούσατε ουτοπίες ολόκληρη την ζωή σας, εμείς θέλουμε πραγματικές αξίες. 
Αυτό που απαιτούμε πραγματικά υπάρχει. Το να το κατέχουμε είναι το πατρογονικό μας δικαίωμα. Δεν επιθυμούμε τίποτε άλλο παρά την κληρονομιά μας και δεν θα ανεχθούμε να το παρακρατείτε περισσότερο. 

Είμαστε η απάντηση σε εσάς, και η αποτυχία της ουτοπίας σας. 
Γιατί είμαστε η γενιά της Ταυτότητας.

πηγή



Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σωστά τα λένε τα παιδιά !
Αλλά κι εμείς , - η γενια του 50 και του 60, είμαστε παιδιά της γενιάς του πολέμου.
Επρεπε να μορφωθείς για να έχεις αξία.
Επρεπε να κάνεις λεφτά για να είσαι " πετυχημένος "
Μας καταπιέσανε στο " έπρεπε" , σ΄ενα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, μας έθρεψαν τον ανταγωνισμό σαν πρωταγωνιστικό στοιχείο εκπλήρωσης των ονείρων μας, όνειρα τα οποία συνειδητά ή όχι μας τα " επέβαλαν" .
Και ταυτόχρονα οι " σχεδιαστές του κόσμου τούτου" δούλευαν στο παρασκήνιο.
Στο πλαίσιο της στρατηγικής τους επέβαλαν την πολυπολιτισμικότητα και την νοσηρή ανοχή σ΄αυτήν
Επέβαλαν με διάφορους τρόπους τον έλεγχο της κάθε μας σκέψης, με την διαφήμηση και την υπερκατανάλωση.
Ξυπνήσαμε , - αν ξυπνήσαμε, μια μέρα, κι είμαστε "σκλάβοι". Σκλάβοι των συνηθειών μας, στην σκέψη των αξιών και της καθημερινότητας.
Ανακαλύψαμε τα λάθη μας στην διαπαιδαγώγηση πρός εσας , την νέα γενιά.
Δεν σας μάθαμε αυτα που έπρεπε να σας μάθουμε. Σας στερησαμε ότι έπρπε να σας δώσουμε , κι αντίθετα, απλόχερα σας δώσαμε λάθος υλικά στην αναπτυξη της πρωσωπικοτητάς σας.

Αγαπητά μου παιδιά, της νέας γενιάς,
Η συνέχεια της ζωής πάνω σ΄αυτή την γή, είναι μια δάδα : Δάδα έπνευσης, δάδα συνέχειας της διαφορετικότητας του πολιτισμού της κάθε χώρας, δάδα όμως και ελπίδας , - ελπίδας σε μια καινούργια γενιά που ανατέλλει, με δύναμη και στόχους, πρός το καλύτερο. Η μνήμη μας στο κτίσημο της προσωπικοτητάς σας, μπορεί να έχει τα αρνηυτικά της, αλλά μην ξεχνάτε πώς η υγιής μνήμη είναι ενα σύνολο θετικών και αρνητικών στοιχείων, πάντα με επίφαση στα θετικά.
Κρατήστε λοιπόν, τα λάθη μας, σαν διδάγματα και προχωρήστε μπροστά, η κέθε μέρα, η κάθε ώρα και η κάθε στιγμή είναι πολυτιμη για σας, - δεν ξαναγυρνάει ο χρόνος πίσω.
Καλό σας Ταξείδι !

ΝΔ 1950

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.