2 Ιουνίου 2012

Η 17η Ιουνίου πλησιάζει. Η τιμωρία;

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Πριν από ένα – ενάμιση χρόνο, η Τράπεζα της Ελλάδος  – η οποία όπως εσχάτως έχει αποκαλυφθεί ΔΕΝ είναι Ελληνική, «παρήγγειλε» στην πολυεθνική εταιρεία Black Rock  (θεωρούμενη ως μεγάλη εταιρία στον κόσμο για τη διαχείριση χρήματος με έδρα τη Νέα Υόρκη , κορυφαίο πάροχο επενδυτικών, συμβουλευτικών και λύσεων διαχείρισης κινδύνου)  μια πανάκριβη μελέτη για το εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Μέχρι να «βγούν» τα αποτελέσματα της έρευνας, ολόκληρο το Τραπεζικό μας σύστημα και οι κάθε λογής «συνεργαζόμενες» εταιρείες, κάθονταν στα… καρφιά. Τι θα «έδειχνε» η έκθεση; Πόσα χρήματα «αγνοούνταν»; Πόσα ήταν τα χρέη του καθενός τραπεζίτη και «συνεργάτη»; Θα υπήρχε  οποιοδήποτε μέλλον για το Ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα; Ποιος κινδύνευε; Ποιος θα «πλήρωνε» το λογαριασμό; Και τι «ψάρια» θα έπιανε το δίχτυ;

Στις αρχές Ιανουαρίου, το Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων δημοσίευσε την είδηση ότι «Γεύμα εργασίας παρέθεσε το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών το μεσημέρι της Παρασκευής στο διοικητή της ΤτΕ Γιώργο Προβόπουλο, στην πρώτη επίσημη συνάντηση μετά την επίδοση της διαγωνιστικής μελέτης της Blackrock για το εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Στο επόμενο διάστημα, η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος θα συναντηθεί ξεχωριστά με τις διοικήσεις των μεγάλων οργανισμών ενώ στο τέλος του επόμενου μήνα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο όσον αφορά την επανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού συστήματος.»
Εξωδίκως, άρχισε η πρώτη  πληροφόρηση. Και βασικότερο στοιχείο: Η  έκθεση ήταν καθι θα παρέμενε αυστηρώς απόρρητη. Για όλους; Ε, όχι και για όλους.

Όπως έγινε γνωστό, στη συνάντηση του Ιανουαρίου, ο κ. Προβόπουλος παρουσίασε τα βασικά συμπεράσματα της έκθεσης του ελεγκτικού οίκου, από τα οποία θα εξαρτηθούν οι ζημιές που θα καταγράψουν οι τράπεζες στα αποτελέσματά τους λόγω των προβλέψεων. Οι πληροφορίες που … διέρρευσαν ήταν ότι «τα αποτελέσματα της έκθεσης της Blackrock χαρακτηρίζονται «διαχειρίσιμα».

Τι συνέβη μετά; Οι τραπεζίτες ενημερώθηκαν κατ ιδίαν, επίσημα όμως οι τράπεζες θα ενημερωνόντουσαν στο τέλος του επόμενου μήνα δηλ το Μάρτιο. Κάτι που δεν έγινε ποτέ. Αλλά αμέσως μετά ξεκίνησε το τραπεζικό ράλι στο χρηματιστήριο με τις τραπεζικές μετοχές να καταγράφουν κέρδη από 300 έως 500%.

Ποιοι ήξεραν και ποιοι  τα … ‘κονόμησαν άραγε;
Λίγες μέρες μετά τις εκλογές  της 6ης Μαίου, ο Σύριζα, δια του ευρωβουλευτού Νίκου Χουντή  ζήτησε να δοθεί στη δημοσιότητα η έκθεση της ελεγκτικής εταιρείας για τις ελληνικές τράπεζες, Αλλά ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Όλι Ρέν, από τις Βρυξέλλες, αρνήθηκε  να δημοσιοποιήσει, τόσο το πόρισμα της BlackRock, όσο και τον κατάλογο με τις εκτιμώμενες αξίες των περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου που πρόκειται να ξεπουλήσουν, και τον οποίο γνωρίζουν.

Στην απάντηση του ο κ. Ρέν, εκτός του ότι αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα την έκθεση της BlackRock, τονίζοντας ότι «οι ζητούμενες πληροφορίες παραμένουν εμπιστευτικές μέχρι τη δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων των τραπεζών για ολόκληρο το έτος 2011»,  επικαλείται λόγους «ευαισθησίας» και «εμπιστευτικότητας» των πληροφοριών για να μη δημοσιοποιήσει τις εκτιμώμενες τιμές των περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού δημοσίου.

Τι ακριβώς συμβαίνει; Και πώς φτάσαμε να γνωρίζει ο Όλι Ρεν, η Κομισιόν, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ένας Θεός ξέρει ποιος άλλος στην Ελλάδα και το εξωτερικό από έρευνα ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ οργανισμού την πραγματική οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και να μην το γνωρίζει η Ελληνική κυβέρνηση και ο Ελληνικός λαός;

Δεν ξέρω πολλά και φοβάμαι ότι είναι πολύ δύσκολο να μάθουμε περισσότερα. Κι αυτό, γιατί τα πάντα λέγεται ότι βρίσκονται στα χέρια του διεθνούς μηχανισμού της οικογένειας Ρότσιλντ η οποία ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να τα χρησιμοποιήσει για το καλό της Ελλάδος και την ευημερία του Ελληνικού λαού.

Τι περιέχει η έκθεση που παραμένει επτασφράγιστο μυστικό; Οι πιο καλά πληροφορημένες πηγές λένε ότι πρόκειται για ΟΛΑ τα δάνεια που έχουν δοθεί σε επιχειρήσεις σε ιδιώτες. Τα «δάνεια» της διαπλοκής. Οι... μίζες, η διαδρομή τους και τα πρόσωπα. Και φυσικά, τα πλήρη περιουσιακά στοιχεία όλων των Ελλήνων που "ενδιαφέρουν" την υπόθεση και «ενδιαφέρονται» γι αυτήν. 

Και το τελευταίο ερώτημα: Ποια είναι τέλος πάντων αυτή η Blackrock και ποιος την «έχωσε μέσα» στα άδυτα του Εθνικού μας Χρηματοπιστωτικού Συστήματος; Αν βέβαια συνδυάσει κανείς το ότι οι Ρότσιλντ, εκτός από ουσιαστικοί ιδιοκτήτες της Blackrock, είναι και ουσιαστικοί ιδιοκτήτες της Τράπεζας της Ελλάδος, καταλαβαίνει ποιος άνοιξε την Κερκόπορτα, τι επιδιώκει και με ποιους  τρόπους σχεδιάζει να υλοποιήσει την τελευταία φάση της Εθνικής μας Υποδούλωσης.

Πάντως, καλά πληροφορημένες πηγές , μιλούσαν για την κρίσιμη «συγκυρία», το Μάιο του 2002 όταν ανακοινώθηκε  η στρατηγική συμμαχία της εταιρείας Rothschild Australia Asset Management με την Blackrock που έτσι ανέλαβε τη διαχείριση των παγκοσμίων επενδύσεων της οικογενείας. Συνδέονται όλα; Βεβαίως συνδέονται:

Βάζω ονόματα σ΄ ένα «κουβά». Μην περιμένετε «μασημένη τροφή». Κάντε τη δική σας έρευνα.

Bank of America, JP Morgan, Citigroup, Wells Fargo, Goldman Sachs ,Morgan Stanley, State Street Corporation, Vanguard Group, BlackRock, FMR (Fidelity), Paulson, T. Rowe, Capital World Investors, AXA, Bank of NY, Mellon, Northern Trust Corporation, Fairhome Capital Mgmt, Alcoa Inc.- Altria Group Inc. -American International Group Inc.- AT&T Inc.- Boeing Co.- Caterpillar Inc.- Coca-Cola Co.- DuPont & Co.- Exxon Mobil Corp.- General Electric Co.- General Motors Corporation- Hewlett-Packard Co.- Home Depot Inc.- Honeywell International Inc.- Intel Corp.- International Business Machines Corp- Johnson & Johnson-  McDonald's Corp.- Merck & Co. Inc.- Microsoft Corp.- 3M Co.- Pfizer Inc.- Procter & Gamble Co.- United Technologies Corp.- Verizon Communications Inc.- Wal-Mart Stores Inc.- Time Warner- Walt Disney- Viacom- Rupert Murdoch's News Corporation.,- CBS Corporation- NBC Universal.

Ε, μη γράψω κι άλλα. Τα ευκόλως εννοούμενα, παραλείπονται. Η 17η Ιουνίου πλησιάζει. Η τιμωρία; Και από ποιόν;



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.