4 Δεκεμβρίου 2011

Το National Geographic δολοφονεί τον Ομηρο και την Ελληνική Γλώσσα!

Αναρωτιέμαι αν και πόσοι από εμάς έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται στην Ελληνική Γλώσσα και γραφή. Θα μου πείτε με όλα τα υπόλοιπα, που να καταλάβουμε πως εκδόθηκε από το National Geographic η Οδύσσεια του Όμηρου, εκείνου του καλού παραμυθά από το παρελθόν, στα Ελληνικά!

Θα έλεγε κανείς περήφανος: "πόσο μας εκτιμούν οι Ευρωπαίοι και πόσο σημαντικά πράγματα έκαναν οι πρόγονοί μας, κλπ, κλπ….". Δεν είναι όμως ακριβώς έτσι.

Η Οδύσσεια αυτή τη φορά εκδόθηκε σε ένα έκτρωμα, που μόνο ελληνική γλώσσα δεν είναι.

Αποτελείται από μόλις 21 γράμματα, όπως είχε ζητήσει ο Υφυπουργός Παιδείας της Κύπρου τον περασμένο χρόνο, αλλά εμείς ασχολούμασταν με τις φωτιές στα μπατζάκια μας που είχαμε ήδη, και δεν το προσέξαμε μάλλον!

Από αυτήν λοιπόν τη διήγηση του Όμηρου, λείπουν τα η, υ, ει, οι, ω, αι, αυ, ευ.
Υπάρχουν μόνο τα ι, ο, ε και ου, ως ο μόνος δίφθογγος.

Πως θα σας φαινόταν να διαβάζατε την τελευταία πρόταση που μόλις διαβάσατε, ως εξής:

Από αφτίν λιπον τι διιγισι του Ομιρου λιπουν….. ή για παράδειγμα:

Αφτί ι γινέκα φορούσε στο δεξί αφτί τις ένα αρκετά εντιποσιακό σκουλαρίκι φτιαγμένο από φύλλα εφκαλίπτου και αβγά χελιδονιόν, κλπ.

Όπως θα μπορούσε κανείς να καταλάβει, η επίθεση είναι σε όλα τα επίπεδα.
Αν αφήσουμε να δολοφονηθεί έτσι γλώσσα μας, τότε έχουμε χάσει όλα τα παιχνίδια του μέλλοντός μας.

Εκτός των άλλων, το αγαπητό και έγκρητο περιοδικό, εκδίδει το έργο σε αρκετούς τόμους, νομίζω 8, όπερ μεθερημνεύεται σε εβδομαδιαία συνδρομή των 9,95 ευρώ. Δηλαδή και μας δολοφονούν και τους πληρώνουμε.

Δεν με ενδιαφέρει να το αναρτήσετε το κείμενό μου! Με ενδιαφέρει όμως να το ερευνήσετε και να ευαισθτοποιηθεί ο κόσμος.

Ιδιαίτερα δε όλοι όσοι έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση.

Ξέρω πως η δολοφονία της γλώσσας μας έχει αρχίσει εδώ και αρκετές δεκαετίες και ξεκινάει από πολύ νωρίς (Δημοτικό).

Αλλά πιστεύω πως όλες οι παραχωρήσεις έχουν και κάποιο όριο.

Καλά είναι να μην πληγώνουμε τους μικρούς μαθητές με τα κόκκινα σημάδια στην ορθογραφία, αλλά γιατί να πληγώνουμε τη συνείδηση και την ψυχή ενος λαού, καταστρέφοντας και φτωχαίνοντας τη γλώσσα του;

πηγή

ΣΧΟΛΙΟ
Ειναι γνωστή η ανθελληνική στάση του National Geographic...

Νεότερο σχόλιο 28-12-201
Επιθυμώ να επισημάνω στους αναγνώστες μας την υπόδειξη του φίλου σχολιαστή Γιώργου που μπορείτε να δείτε στα δημοσιευμένα σχόλια στην ανάρτησή μας αυτή, στην οποία ισχυρίζεται ότι η συγκεκριμένη είδηση αποτελεί "διαδικτυακή απάτη"....

Τα συμπεράσματα δικά σας....



Share

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το Οn alert δεν αναφέρει καθόλου πηγή,ενώ εσείς αναφέρετε το On alert σαν πηγή του κλεμμένου άρθρου.Παράλληλα βαριέστε να αλλάξετε τουλάχιστον την φωτογραφία ή έστω τις χρωματισμένες λέξεις .
Αδυνατό να πιστέψω ότι είστε τελικά τόσο αστείοι!

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Χαιρομαι που σχολιασες το περιέχομενο της αναρτησης....

Εν πάσει περιπτωσει το ONALERT λεει οτι του το έστειλε αναγνωστης του....
Κι εμεις το βαλαμε σαν πηγή...
Αν εσύ ξέρεις την πραγματική πηγή και μπορεις να το αποδείξεις με χαρά να την αλλαξουμε και να αποκαταστησουμε το δικαιο...

Αναμένουμε.....

Ανώνυμος είπε...

Δείτε (αν έχετε όρεξη) στο youtube το θέμα "Επανάσταση του 1821" από το National Geographic

Δεν είναι βέβαια σαν του ΣΚΑΪ που σπάει όλα τα ρεκόρ, εμφανίζονται όμως εμφανώς άσχετοι (πράγμα που δεν πιστεύω) άρα είναι βαλτοί.

π.χ. Στο 1ο μέρος Πριν περάσει το 1ο λεπτό έχουν κρύψει δυο φορές το σήμα της Επανάστασης και προβάλλουν τη σημαία, παραλλαγή της οποίας επιβλήθηκε ως γενική σημαία από το Μαυροκορδάτο. Όσο για το κείμενο ... τι να πει κανείς;

Αργοναυτης είπε...

Aν υπήρχε ένας Αβέρωφ, ένας Ζάππας, ένας Αρσάκης, είναι σίγουρο πως θα χρηματοδοτούσαν έδρες στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια με αντικείμενο την Ελληνική γλώσσα και ιστορία.
Μάλλον οι Βαρδηνογιάνηδες χρηματοδοτούν κάποια έδρα σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ.
Οι σημερινοί χρηματοδοτούν τις ... off sore εταιρείες.

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς Αργοναύτα, όμως δεν πιστεύω ότι τίθεται έτσι η λύση του ελλαδικού προβλήματος, επειδή αυτό είναι τόσο τεράστιο που για την επίλυσή του δεν φτάνει η ιδιωτική πρωτοβουλία.

Η βάση δεν έχει τη δυνατότητα να δώσει λύση, γιατί η ίδια είναι μέρος του προβλήματος και δεν το συνειδητοποιεί. Άρα η βάση έχει ανάγκη από περισσότερη απόγνωση και από κάποιον που μπορεί να την πείσει να του εκχωρήσει δικτατορικές εξουσίες. Δηλαδή... πιασ' τ' αυγό και κούρευτο ή αλλιώς, πέσε δάνειο να σε φάω και η bilderberg μόνιμη στο υπουργείο παιδείας να προωθεί τη γλώσσα.

Γιώργος είπε...

Θα ήθελα, αν είναι δυνατόν

1)μια σκαναρισμένη σελίδα/φωτογραφία από αυτή την έκδοση του National Geographic

2)Μια παραπομπή, έστω μια διαφήμηση του National Geographic, για τη συγκεκριμένη έκδοση, γιατί έχω φάει το internet και δε βρήκα ούτε μία

3)2-3 παραδείγματα ανθελληνικών άρθρων του National Geographic

Ευχαριστώ!

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Φιλε μου Γιωργο αν το ζητας απο μενα να σου βρω ανθελληνικα δημοσιευματα ή εκπομπες του NG μου ειναι λογω χρονου σχεδον αδυνατο... Παντως ειμαι αυτοπτης μαρτυρας απο εκπομπές στην τηλεοραση ανθελληνικής και αντιχριστιανικης προπαγανδας του NG... πολλές φορές....

Αν καποιος απο τους σχολιαστες μας εχει τον χρονο θα παρακαλουσα να σε βοηθησει.
Σε ευχαριστω.

Για το συγκεκριμενο θεμα επειδη αποτελει αναδημοσίευση και δεν υπηρχε εκει καποιο σχετικο λινκ θα πρέπει να αναζητησεις μονος την αληθεια....

Παντως μεχρι στιγμης δεν βλέπω καμια διαψευση....

Γιώργος είπε...

Δε χρειάζεται και πολύς χρόνος. Πηγαίνετε στο site του NG (το ελληνικό και το διεθνές) για να δείτε ότι δεν υπάρχει η περιβόητη αυτή έκδοση. Εκτός δηλαδή, αν την έβγαλαν, και αποφάσισαν να την κρατήσουν επτασφράγιστο μυστικό, χωρίς να τη διαφημίσουν, αλλά και χωρίς να την έχουν πουθενά στο Internet.
Με λίγα λόγια, hoax (απάτη) είναι το συγκεκριμένο δημοσίευμα, την πατήσατε, ενώ με δυο λεπτά στο google θα την είχατε αποφύγει την πατάτα :)

Διάψευση από το ίδιο το NG δεν έχει νόημα, όταν είναι υπόθεση 5 λεπτών να ανακαλύψεις την αλήθεια.

Για τα ανθελληνικά του NG, δεκτο το ότι δεν έχεις χρόνο, ωστόσο μου φαίνεται τελείως αστήρικτο, τελείως όμως, και θα θελα να δω τι εννοείς "ανθελληνικά".

Καλή χρονιά, καλές γιορτές! :)

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Για το NG και τον ανθελληνισμό του μπορεις να δεις μηνυμα προηγουμενου φιλου σχολιαστη...
Για το αν εχω ή οχι χρονο δεν εχω να πω κατι επιπλέον... και ουτε χρειαζεται περαιτερω δικαιολογηση απο μερους μου...
Για το σχολιο σου οτι το θέμα ειναι απατη ελπιζω να εχεις κι άλλες αποδειξεις εκτος απο το οτι δεν το βρισκεις!!!!!

Πάντως επειδη εδω δεν πληρωνόμαστε απο κανεναν να ειμαστε "εχθροι" του NG μονο και μονο για να σου αποδειξω οτι δεν εχουμε να φοβηθούμε οτιδήποτε και οτι εμεις ειδικα δεν γινεται να την πατησουμε αφου εχουμε ενημερωμενους σχολιαστες (οπως εσυ) θα τοποθετήσω επιφυλαξη και υποδειξη προς το σχολιο σου (μιας και το μελετησες).....
Και οι αναγνωστες μας ας κανουν την δικη τους ερευνα κι ας βγαλουν τα δικα τους συμπεράσματα....

Παντως κακως δεν ειπες εξαρχης (απο το πρωτο σχολιο σου) αυτο που σκεφτοσουν!!!!

Σε ευχαριστω και καλες γιορτες επισης....

Γιώργος είπε...

http://www.ancientlibrary.gr/language.php

Να το και επίσημα, στον Όμηρο το NG έχει χρησιμοποιήσει τη μετάφραση του Αλ. Πάλλη.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.