Τελευταίες αναρτήσεις

23 Φεβρουαρίου 2011

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΩΜΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΟΛΕΒΑ

Η πρώτη αναφέρεται σε μία δήλωση του Τούρκου Πρωθυπουργού Ερντογάν προς Τουρκοκύπριους συνδικαλιστές και η δεύτερη αφορά τα επεισόδια μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Παλαιστινίων μαθητών σε Λύκειο της Λάρνακας.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ενοχλημένος από την αντίδραση ορισμένων Τουρκοκυπρίων συνδικαλιστών κατά του στρατιωτικού Αττίλα απήντησε περίπου ως εξής: Δεν πρόκειται η Τουρκία ποτέ να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Κύπρο, διότι έχει στρατηγικά συμφέροντα. Αντίστοιχα συμφέροντα έχει η Ελλάδα. Πάντως μη μου ζητάτε να φύγουν οι 40000 Τούρκοι στρατιώτες από τη Βόρειο Κύπρο.

Η δήλωση αυτή καταδεικνύει ότι ψευδώς μέχρι τώρα η Άγκυρα ισχυριζόταν ότι εισέβαλε το 1974 για να προστατεύσει την «καημένη» τουρκοκυπριακή κοινότητα, η οποία δήθεν κινδύνευε. Ο πραγματικός στόχος της εισβολής ήταν ήδη σχεδιασμένος από το 1956, όταν οι Έλληνες της Κύπρου αγωνίζονταν για την Αυτοδιάθεση-Ένωση με την Μητέρα Ελλάδα. Το τουρκικό σχέδιο προέβλεπε τον εξοπλισμό των Τουρκοκυπρίων, την πρόκληση προβοκατόρικων ενεργειών, την παρουσία Τούρκων αξιωματικών των μυστικών υπηρεσιών σε κάθε Τουρκοκυπριακό χωριό ή θύλακα, την διάλυση των κοινών κρατικών δομών, όπως και έγινε το 1963-64 και τελικά την μόνιμη εγκατάσταση τουρκικού στρατού για την εξασφάλιση στρατηγικών πλεονεκτημάτων. Οι Τούρκοι σχεδιάζουν μακροπρόθεσμη στρατηγική, ενώ στην Ελλάδα ή δεν έχουμε σχεδιασμό ή τον αλλάζουμε κάθε φορά που αλλάζει και ο Υπουργός Εξωτερικών.

Στο γνωστό βιβλίο του «Το Στρατηγικό Βάθος», ο Τούρκος ΥΠΕΞ και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Αχμέτ Νταβούτογλου ομολογεί ότι η Άγκυρα δεν ήθελε τους ρωσικούς πυραύλους S 300 στα χέρια των Ελληνοκυπρίων, διότι φοβόταν κτύπημα κατά της εξόδου των πετρελαίων στο Τσεϊχάν. Ο αγωγός Μπακού-Τσεϊχάν μεταφέρει πετρέλαιο από το Αζερμπαϊτζάν στο νότο της Τουρκίας και εκβάλλει ακριβώς απέναντι από την κατεχόμενη Βόρειο Κύπρο. Η παρουσία του Αττίλα και η λειτουργία τουρκικών στρατιωτικών αεροδρομίων αποτελεί μέσο προστασίας του μαλακού υπογαστρίου της τουρκικής ενδοχώρας και επιπλέον μέθοδο προφύλαξης του πετρελαιαγωγού. Ο Αττίλας είναι δύσκολο να εγκαταλείψει την Κύπρο όσο έρχεται πετρέλαιο από το Μπακού στο Τσεϊχάν. Άρα ας μη βαυκαλιζόμαστε ότι θα φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα με λύσεις τύπου Αννάν. Τα διάφορα διπλωματικά σχέδια που κυκλοφορούν μόνο νομιμοποίηση και μονιμοποίηση του Αττίλα μπορούν να επιφέρουν. Ελπίζω οι Ελληνοκύπριοι να καταψηφίσουν και πάλι οποιοδήποτε σχέδιο «λύσης» θα περιλαμβάνει διχοτομικές και αντιδημοκρατικές πρόνοιες, όπως εκείνες του αλήστου μνήμης σχεδίου Αννάν.

Εξάλλου η μεθόδευση της Τουρκίας στο Κυπριακό από το 1956 μέχρι σήμερα καλό είναι αν μας αφυπνίσει και για τους κινδύνους που πιθανόν να απειλούν τη Θράκη. Δεν μου αρέσει να υπερβάλλω, αλλά βλέποντας πώς οι Τουρκοκύπριοι από μειονότητα έγιναν κοινότητα και μετά «αυτόνομο» κρατίδιο –έστω και χωρίς διεθνή αναγνώριση- αρχίζω να ανησυχώ. Κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται να σχεδιάζει η Άγκυρα και για τη Θράκη, όπου ορισμένα στελέχη της μουσουλμανικής μειονότητας φέρονται σαν να είναι κράτος εν κράτει. Ας έχουμε τα μάτια μας ανοικτά δεδομένης και της αναταραχής στα Βαλκάνια σε συνδυασμό και με την γενικότερη αναταραχή στον Μουσουλμανικό κόσμο. Η αναγνώριση «ανεξαρτήτου» Κοσσόβου από πολλές δυτικές χώρες έχει ανοίξει την όρεξη της Τουρκίας για κάτι αντίστοιχο στην κατεχόμενη Κύπρο και δεν ξέρουμε τί άλλες ορέξεις μπορούν να διαφανούν στο άμεσο μέλλον.

Το δεύτερο επεισόδιο που πληροφορήθηκα από τα κυπριακά ΜΜΕ αναφέρεται σε βίαια επεισόδια μεταξύ δεκάδων Ελληνοκυπρίων μαθητών και ορισμένων Παλαιστινίων συμμαθητών τους στο πρότυπο Λύκειο ΒΕΡΓΙΝΑ της Λάρνακας. Έχω επισκεφθεί αυτό το ωραίο σχολείο και έχω μιλήσει σε συγκέντρωση μαθητών . Μού έκανε εντύπωση το εκκλησάκι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην αυλή, το οποίο οικοδομήθηκε με χρήματα μαθητών και γονέων. Δυστυχώς οι άφρονες οπαδοί της πολυπολιτισμικότητας κάνουν πειράματα και στην Κύπρο και έβαλαν σε τάξεις Ελλήνων μαθητών αραβόφωνα παιδιά που δεν γνωρίζουν καλά τα ελληνικά. Τα ατυχή αυτά πειράματα οδήγησαν σε συγκρούσεις -ίσως δι’ ασήμαντον αφορμήν-και προκάλεσαν διαδηλώσεις μαθητών και γονέων που κρατούσαν ελληνικές σημαίες.

Στις διαδηλώσεις αυτές κατά του αυξανομένου αριθμού λαθρομεταναστών μετείχαν εκπρόσωποι όλων των κομμάτων της Βουλής πλην του κυβερνώντος ΑΚΕΛ. Το κόμμα της Αριστεράς που ελέγχει τον Πρόεδρο Χριστόφια και την κυβέρνηση είναι πλέον απομονωμένο στην κυπριακή πολιτική σκηνή. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, το Δημοκρατικό Κόμμα, το Ευρωπαϊκό Κόμμα και η σοσιαλιστική ΕΔΕΚ αποστασιοποιούνται από πολλές επιλογές του ΑΚΕΛ. Δυστυχώς μία μερίδα της Αριστεράς και στην Ελλάδα και στην Κύπρο αδυνατεί αν κατανοήσει την πανευρωπαϊκή αποτυχία του πολυπολιτισμικού μοντέλλου. Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Κάμερον και η γερμανίδα Καγκελλάριος Μέρκελ τα λένε και τα φωνάζουν. Η πολυπολιτισμικότητα απέτυχε παταγωδώς. Και ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω. Κάποιοι στην Ελλάδα και στην Κύπρο κωφεύουν και εμμένουν σε πειράματα με λαθρομετανάστες στη Νομική Αθηνών και με άτυχους εμφυτευμένους Άραβες μαθητές σε ελληνοκυπριακά σχολεία.

Το θλιβερότερο όλων εξ όσων πληροφορήθηκα είναι ότι στελέχη του ΑΚΕΛ παρουσιάζονταν σε κυπριακά τηλεοπτικά προγράμματα και μιλούσαν για διενέξεις μεταξύ «Ελληνοφώνων» και αραβοφώνων μαθητών. Οι Έλληνες της Κύπρου με την πανάρχαια ιστορία τους και τους επικούς αγώνες τους έγιναν «ελληνόφωνοι» στο όνομα του ψευδοπροοδευτισμού! Και μετά ζητούμε από τους ξένους να σέβονται την ιστορία μας!

ΑΝΤΙΒΑΡΟ
από το Σύνδεσμος 71Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.