27 Φεβρουαρίου 2011

Η ΛΙΒΥΗ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ

Άρθρο του Δημοσιογράφου ΚΩΣΤΗ ΖΕΡΒΑΚΗ
Λογοτέχνη, τ. Διευθυντή Υγειονομικών Υπηρεσιών
(Σητεία)

Αναλυτής σπουδαίων γεγονότων που συμβαίνουνε κατά καιρούς στον πλανήτη Γη, δηλώνω πως δεν είμαι. Όμως δε χρειάζεται να 'ναι κανείς τόσο ειδήμονας των παγκοσμίων πραγμάτων για να αντιληφτεί, το τι γίνεται και γιατί γίνεται.

Αυτές τις μέρες φούντωσε η αναρχία στη Λιβύη. Αντιφρονούντες προς το σαραντάχρονο καθεστώς του Καντάφι, διαδηλώνουν την αντίθεση τους. Ίσως να το κάνουν για εκδημοκρατισμό του καθεστώτος. Αυτός είναι ο φανερός λόγος, γιατί σε τέτοιες αναταραχές υπάρχει και κρυφός.

Ο Καντάφι δηλώνει επαναστάτης και προσπαθεί να πνίξει την έκφραση ελεύθερης γνώμης των αντιφρονούντων υπηκόων του, σε λουτρό αίματος. Σε χιλιάδες μετρούνται οι νεκροί και οι τραυματίες. Την δημοκρατία υπερασπίζονται τα θύματα. Τη Χώρα του υπερασπίζεται ο θύτης.

Η Λιβύη, όπως είναι γνωστό, είναι πετρελαιοπαραγωγός Χώρα. Ο μαύρος χρυσός της είναι ο καλύτερος σε ποιότητα σε όλο τον Κόσμο. Η Ευρώπη προμηθεύεται απ' εκεί το 80% των αναγκών της σε πετρέλαιο. ΄Ολον αυτόν τον ορυκτό πλούτο, τον εκμεταλλεύεται ο Καντάφι, δι' ίδιον όφελος, όπως υποστηρίζουν οι μεν, ή για το λαό του οποίου ηγείται, όπως υποστηρίζουν οι δε, δηλαδή ο Καντάφι.

Είναι ηλίου φαεινότερο, πως αυτόν τον ορυκτό πλούτο, που αποφέρει τεράστια κέρδη, τον ορέγονται πολλοί και προ πάντων, οι πολυεθνικές εταιρείες πετρελαίου που κουμαντάρουν την παγκόσμια οικονομία και κινούν τα νήματα της παγκόσμιας πολιτικής. Αυτές, με τη δύναμη που τους παρέχει το χρήμα, κυβερνούν τον κόσμο. Με αυτές, στην ουσία, βρίσκεται ο Καντάφι αντιμέτωπος αυτές τις μέρες.

Το τι θα γίνει στις επόμενες μέρες, αυτό δε θα το κρίνω εγώ, απλά θα υπενθυμίσω, το τι έχει γίνει στο πρόσφατο παρελθόν, σε ανάλογες περιπτώσεις.

Ο Σαντάμ Χουσείν, που κυβέρνησε τη Χώρα του, έστω με αντιδημοκρατικό τρόπο, οδηγήθηκε στην κρεμάλα, υπερασπιζόμενος την πατρίδα του και τον ορυκτό της πλούτο. Σήμερα τα πετρέλαια του Ιράκ, τα 'χουνε βάλει στο χέρι κάποιοι άλλοι. Κι ο Μιλόσεβιτς τα ίδια 'παθε, για άλλη αιτία. Συμπερασματικά, όποιος υπερασπίζεται τη Χώρα του ενοχοποιείται, καταδικάζεται «νόμιμα» και τον βγάνουνε από τη μέση.

Ας έλθομε τώρα και στα δικά μας. Θα μου πείτε, εμείς έχομε δημοκρατία, έχομε τάξη, έχομε ασφάλεια, θα ξεπεράσομε και την οικονομική κρίση και άλλα πολλά. Ένα μόνο πράγμα, δεν ξέρω, αν καταλάβαμε εμείς οι Έλληνες. Το ότι, μας έχουνε ήδη αρπάξει ή θα μας αρπάξουνε, όλον τον ορυκτό μας πλούτο, τον αρκετά πλούσιο και προσοδοφόρο.

Κάποιοι εγχώριοι πολιτικοί της κακιάς ώρας, από την κατοχή και μετά, εκχωρήσανε με διεθνείς συμφωνίες και σιγά-σιγά, τον πλούτο της Χώρας μας και πολλά από τα δικαιώματα μας, σε ισχυρές Χώρες, χάριν προστασίας. Αντιλαμβανόμενοι, οι «καλοί μας φίλοι» τις ορέξεις και τις φιλοδοξίες κάποιων πολιτικών, αρχίσανε να τους μπολιάζουνε με το σκουλήκι της διαφθοράς. Αφού τους διαφθείρανε πρώτα, ύστερα τους καταχρεώσανε. Κι αφού τους καταχρεώσανε, τους δανείζουνε τώρα με υπέρογκα τοκογλυφικά επιτόκια, που καλείται ο σουρούρης (στραγγισμένος) λαός να τα πληρώσει, με μια ελπίδα αποπληρωμής αόριστης και αόρατης.

Αυτή 'ναι η τύχη των μικρών λαών. Τους εκχωρούνε οι μεγάλοι μια ψευδεπίγραφη Δημοκρατία και την ψευδαίσθηση της ανεξαρτησίας. Στην ουσία, εμείς οι μικροί λαοί με το πλούσιο παρελθόν, καταντήσαμε σιδηροδέσμιοι του φτωχού παρόντος.

Η Ελλάδα, δεν ανήκε ποτέ στους Έλληνες κι ας το συνθηματολογούσανε οι εθνικοί μας ταγοί κατά κόρον, έτσι, για να χαίρονται για τα ολέθρια κατορθώματα τους και να πετάνε, σε μας τον λαό, στάχτη στα μάτια.

Η Λιβύη, θα γράψει κάποτε η Ιστορία, ανήκε-έστω για σαράντα χρόνια-στον Καντάφι και τους Λίβυους. Την Λιβύη του Καντάφι, την προετοιμάζουνε να γίνει, οσονούπω, η Λιβύη των πολυεθνικών εταιρειών. Είθε να βγω ψεύτης.

ΚΩΣΤΗΣ Ν. ΖΕΡΒΑΚΗΣ

26 ΦΛΕΒΑΡΗ 20011

πηγή ΡΩΜΙΟΙ. Εφημερίδα Εθνικών και Κοινωνικών Αγώνων




Share

3 σχόλια:

diaskronos είπε...

Πρόταση προς όλους τους BLOGGERS
Προτείνουμε:
Στις 2 Μάρτη Τετάρτη από τις 3μ.μ. μέχρι τις 11μ.μ. να αναρτήσουμε όλα τα blog ανάρτηση με τον ίδιο τίτλο και το κάθε blog τις δικές του απόψεις ως περιεχόμενο. Ως τίτλο:
Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ - ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ – ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ Δ.Ν.Τ - ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ – ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.
Προτείνουμε ακόμα μια φωτοσύνθεση του χάρτη της Ελλάδας με στάμπα « ΟΧΙ, ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ» μια φωτοσύνθεση είναι στην αρχική σελίδα του blog όποιος θέλει μπορεί να την πάρει .
Με αυτό τον τίτλο που είναι φανταζόμαστε λίγο πολύ αποδεκτός από την μεγάλη πλειοψηφία των bloggers και φυσικά ο καθένας μπορεί να αναπτύξει τα δικά του επιχειρήματα και απόψεις αλλά και να δώσει και άλλες προτάσεις. (Στην ανάλυση προφανώς δεν γίνεται όλοι να συμφωνήσουν με ένα κείμενο ή τουλάχιστον προς το παρών είναι πάρα πολύ δύσκολο και θέλει προετοιμασία.)
Α) Είναι ένας τρόπος να ακουστούμε από όλους ,πιο μακριά και πιο έντονα.
Β) θα είναι μια δοκιμή και για επόμενη μαζική διαμαρτυρία ή προβολή κάποιου εθνικού ή κοινωνικο-πολιτικού ή οικονομικού ζητήματος.
Γ) Η φωνή μας θα φτάσει και στο εξωτερικό και στις Βρυξέλλες πιο δυνατή.
Δ) Εάν κάποιος διαφωνεί ή τώρα ή σε επόμενη παρόμοια κίνηση είναι ελεύθερος προφανώς να μη συμμετέχει είναι πέρα για πέρα επιλογή και δικαίωμα του καθενός .
Όλοι μας να ενημερώσουμε όλα τα φιλικά μας αλλά και όσα μπορεί ο καθένας για την κίνηση αυτή. Είναι μια πρόταση που δεν κρύβει καμία ύπουλη σκοπιμότητα παρά αυτά και μόνο που γράφουμε. Την πρόταση την κάνουμε με ειλικρίνεια και χωρίς άλλο στόχο ή σκοπό. Θεωρήσαμε σωστό να την διακινήσουμε μέσω σχολίων γιατί δεν βρίσκουμε άλλο τρόπο. Συνάδελφοι (αν στέκει ) bloggers η Χώρα μας πνίγεται …κάτι μα κάτι πρέπει να γίνει.
Ευχαριστούμε κι ελπίζουμε το e-mαιl: diaskronos@gmail.com
Η ομάδα του galaxiako.blogspot.com : diskronos, anarxos, antromeda, kiklonas, anarxosimoritis
ΥΓ Εάν κάποιος (οποιοσδήποτε) θέλει το ονοματεπώνυμο μας θα το δώσουμε με το e-mail. Δεν υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα χωρίς να ζητήσουμε το δικό του για να μην υπάρχουν αμφιβολίες .

Ανώνυμος είπε...

ΕΦΤΙΑΞΑ ΜΠΛΟΥΖΑ

ΠΟΥ ΛΕΕΙ.

MACEDONIA IS GREEK+
AND
GREECE IS NOT FOR SALE.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΠΛΟΓΚ.

ΟΜΩς ΜΠΑΙΝΩ ΣΕ ΜΠΛΟΓΚ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΩ.

Ανώνυμος είπε...

Πρώτο, ο Καντάφι δεν είναι ηγέτης, είναι ένας "Πορτιέρης σε ξενοδοχείο πολυτελείας", αυτό φαίνεται από την μαλούρα του και την στολή του, σε πρώτη θεώρηση'φαίνεται και από άλλα σε δεύτερη. Εκεί που κατούρησαν οι Χίτλερ και Στάλιν φύτρωσε αυτός ο καραγκιόζης.
Δεύτερο, προς diaskronos....ξέρεις κάποιον που να έβαλε ο ίδιος τον εαυτό του στην ...φυλακή;
Eγώ δεν ξέρω κανένα τέτοιο μέχρι σήμερα που είμαι 80 ετών.
Κάποιος άλλος πρέπει να τους βάλει στην φυλακή.
Γιά σκέψου λίγο ποιός μπορεί να τους βάλει στην φυλακή;

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.